Život u Petrovaradinu

sERAno92

Obećava
Poruka
53
Pozdrav za sve ljude koji su voljni da mi pomognu malo :)
Voleo bih da dobijem odgovore ljudi koji žive u Petrovaradinu. Zanima me kakvo je mesto za život porodice sa malom decom? Dakle, kakve su škole? Sportski klubovi? Kakva je atmosfera u mestu? Kakvih dešavanja ima u toku godine... itd.. Da napomenem da bismo po dolasku u Petrovaradin imali rešeno stambeno pitanje i poslovi nam ne bi zavisili od svakodnevnog odlaska do Novog Sada. Drugo mesto koje nam je takođe opcija su Sremski Karlovci.
Hvala svima koji su voljni da pomognu svojim odgovorom 🍀

Ja teško da mogu da pomognem, ali pišem da bi tema bila živa.

Mogu samo da kažem da sam iz Beograda i da odem jednom u 2 meseca u Novi Sad. Volim Novi Sad i Novosađane, Ljudi su izuzetno prijatni i otvoreni, a grad je prelep i zanimljiv. Ipak, mislim da ceo grad može peške da se obiđe za 5 - 6 sati i da je uveče dosta miran i tih, osim centra i Bulevara oslobođenja.
Toliko od mene, to je najbliže što mogu da vam pomognem, ako sam vam išta novo rekao.

Voleo bih da dobijem odgovore ljudi koji žive u Petrovaradinu. Zanima me kakvo je mesto za život porodice sa malom decom? Dakle, kakve su škole? Sportski klubovi? Kakva je atmosfera u mestu? Kakvih dešavanja ima u toku godine... itd.. Da napomenem da bismo po dolasku u Petrovaradin imali rešeno stambeno pitanje i poslovi nam ne bi zavisili od svakodnevnog odlaska do Novog Sada. Drugo mesto koje nam je takođe opcija su Sremski Karlovci.
Škola ima, klubova nažalost malo, ali Novi Sad je blizu. Vidno je mirnija atmosfera nego u Novom Sadu. Povezanost autobuskim linijama je solidna. Za Karlovce ću ti odgovoriti na toj temi pošto vidim da si i tamo pisao.

Ne živom tamo ali sam bila u N.Sadu i Petrovaradinu.Petrovaradin ti je bliži Novom Sadu nego Karlovci, i ako bih ja birala bio bi to Petrovaradin

Da, kontam za Novi Sad, i sviđa mi se NS. Ali isto tako mi se i sviđa mirnoća Petrovaradina. Pa mislim da je dobar miks. Živeti u Petrovaradinu a koristiti dobrobiti NSa. :)
Oko izbora lokacije treba biti veoma pažljiv. Naime u glavnoj ulici su intenzivni građevinski radovi, mnogo starih kuća se ruši i tu se prave zgrade. To u perspektivi znači gužve, problemi s parkiranjem i buka. To je tranzitni pravac kojim se intenzivno kreću autobusi i teški kamioni. To bih svakako izbegavao. Takođe i naselje Ribnjak jer je tu klizište, nekretnine bezobrazno skupe, a kad je sneg tu se ne čisti pa je za izlazak na put potrebno zaista ozbiljno pravo terensko vozilo.
Najpre bih gledao lokacije između Kačićeve i Kameničkog puta, a može i Patrijarha Rajačića i poneka ulica iz nje. Naselja Alibegovac i Puckaroš takođe mi se dopadaju mada su malo podalje, prema Karlovcima i Bukovcu.
U Sremskim Karlovcima nisam video neku veću gradnju osim sada za voz tako da mislim da tu za sada neće biti znatnog povećanja stanovnika, gužve i ostalog. Takođe tu nemaš ni onaj tranzitni kamionski pravac.

Oko izbora lokacije treba biti veoma pažljiv. Naime u glavnoj ulici su intenzivni građevinski radovi, mnogo starih kuća se ruši i tu se prave zgrade. To u perspektivi znači gužve, problemi s parkiranjem i buka. To je tranzitni pravac kojim se intenzivno kreću autobusi i teški kamioni. To bih svakako izbegavao. Takođe i naselje Ribnjak jer je tu klizište, nekretnine bezobrazno skupe, a kad je sneg tu se ne čisti pa je za izlazak na put potrebno zaista ozbiljno pravo terensko vozilo.
Najpre bih gledao lokacije između Kačićeve i Kameničkog puta, a može i Patrijarha Rajačića i poneka ulica iz nje. Naselja Alibegovac i Puckaroš takođe mi se dopadaju mada su malo podalje, prema Karlovcima i Bukovcu.
U Sremskim Karlovcima nisam video neku veću gradnju osim sada za voz tako da mislim da tu za sada neće biti znatnog povećanja stanovnika, gužve i ostalog. Takođe tu nemaš ni onaj tranzitni kamionski pravac.
Hvala 🙏🙏🙏 ovaj odgovor mi je puno pomogao.

Da, kontam za Novi Sad, i sviđa mi se NS. Ali isto tako mi se i sviđa mirnoća Petrovaradina. Pa mislim da je dobar miks. Živeti u Petrovaradinu a koristiti dobrobiti NSa. :)
petrovaradin se deli na ribnjak, stari majur i novi majur.
glavna ulica je preradovićeva duž celog petrovaradina.
puno kamiona autobusa i automobila.
beži od te ulice ako su ti mala deca.
ima tih nekih predrgrađa, karagače, širine, alibegovac ali daleko za školu i zabavište.

ne znam za Petrovaradin kakav je život ali meni je lep i svaki put kada sam u N.Sadu obavezno svratim na Petrovaradin , prošetam pa na krempite :)
a u povratku obavezno u Sremske Karlovce po bermet i ausbruh u privatnu vinariju :)

Lep je Petrovaradin, samo je tačno ono što je pomenuto za kamione i autobuse. Planira se izmeštanje teretnog saobraćaja, a kad će to biti - videćemo.
I tu se baš kao i u Novom Sadu dosta gradi i nažalost biće i deo šume oko Trandžamenta uništen. Investitorski lobi je jak.

Back