Vrela Cica
Iskusan
- Poruka
- 5.579
Planiram da u oktobru odem u JAR, konacno, vec dve godine mi se stalno nesto ispreci da odem dole, a ja sam bukvalno zaljubljen u tu zemlju, toliko sam citao o njoj itd, ovu temu sam apsolvirao, pre godinu-dve sam i pisao ovde, al' ima jos nekoliko stvari koje me zanimaju pre odlaska... Naime, nasao sam nekoliko veoma zanimljivih lokacija koje planiram da posetim, tipa num-num trail staze kroz planine, zatim neki rezervat Kurisa Moya, sigurno cu ici u zemlju vina, zatim na rafting u kanjonu Blyde reke ij os nekoliko destinacija, pa me zanima da li je neko obilazio ova mesta, kakva je ponuda smestaja i kakav je isti...?? Na forumima sam nalazio da je to deo koji nije preterano zastupljen kriminalom i da su tu belci vecinsko stanovnistvo...
Iako mene ovde obavezno docekaju na noz, sto je i u skladu sa aktuelnom politikom u JA, ja moram nesto da ti kazem. Isla sam kao mlada tinejdjerka u JA i bila sam odusevljena, jer je JA prelepa, ALI, za razliku od drugih, koji ovde kriminal spominju usputno, ja cu ti na to ozbiljno skrenuti paznju. Veruj mi, to nije zezanje. To nije ono sto gledas u filmovima, kada neko otme Goldi Hon, pa ta otmica ispadne bolja zabava, nego "Egzit". Ono sto mogu da ti preporucim je Sandton, to ti je jedan deo u Johanesburgu, koji je potpuno bezbedan. Gledaj da uvek budes u pratnji nekog naoruzanog belca, jer crnci ubijaju masovno belce. To se zove "genocid o kojem se cuti". NIKADA, NIKADA ne nosi nakit, satove, prstenje i sl. NIKADA, NIKADA ne vadi pare na ulici. Ne vadi novcanik. Crnci su, u sustini, glupi, da u novcaniku imas zguzvane novine, oni ce ti to ukrasti, jer vole da kradu.
Ja ti preporucujem Drakenberg. To je planinski venac na jugoistoku JA. To je nesto, sto se ne moze opisati. Kejp taun je fantastican, ali gledaj da ides u juzne delove, jer su oni bezbedniji, mada posle 1994 vise nigde nema mira. Ako ces biti u hotelu, onda gledaj da bude neki malo skuplji, a ako ides kod prijatelja, onda se dobro naoruzaj.
Zelim ti puno srece i 'n Lekker pad te Suid Afrika.