"Život sa druge strane" osvojila 1. nagradu na konkursu "Nacionalne fotografije"

Soradze

Elita
Moderator
Poruka
21.094

Fotografija pred kojom je Srbija zanemela:
Đorđe Đoković osvojio 1. nagradu na konkursu Nacionalne geografije

- Volim da kažem da pravi fotograf mora biti prisutan svuda i uvek, jer
samo tako se mogu zabeležiti neverovatni trenuci - rekao je fotograf
Đorđe Đoković, fotograf iz Valjeva, osvojio je prvu nagradu na konkursu Nacionalne geografije
na temu "Ljudi", pišu kolubarske.rs.

Njegova fotografija, koja nosi naziv "Život sa druge strane", pokazuje kako jedna devojčica, Romkinja,
stoji ispred izloga restorana, u kome je organizovana proslava dečjeg rođendana, i setno posmatra
vršnjakinju koja pije sok.

Screenshot_25.png

Među 3.448 pristiglih fotografija od 2.396 učesnika u konkursu, žiri je odabrao je četiri prvoplasirana i četiri
drugoplasirana rada u svakoj od pet kategorija - "Život", "Ljudi", "Životinje", "Pejzaži" i "Odozgo".

Đorđe Đoković je rođen 1983. godine, fotografijom se bavi 10 godina, a kako se navodi, ćerka je bila ta
koja ga je zaintereovala za fotografiju i da je zbog nje kupio svoj prvi foto aparat

- Cilj je bio da ispratim njeno odrastanje. Tako da smo zajedno odrastali, pogotovu ja kao fotograf.
Ona je bila najčešće ispred mog objektiva - rekao je Đoković, koji tvrdi da svet može biti lepši kada se gleda
kroz objektiv.

- Baš iz takve stvarnosti je i nastala fotografija koja je dobila prvo mestu u kategoriji "Ljudi" na konkursu Nacionalne
geografije. Nastala je tokom fotografisanja proslave prvog rođendana na kom sam bio angažovan.

Volim da kažem da pravi fotograf mora biti prisutan svuda i uvek, jer samo tako se mogu zabeležiti neverovatni trenuci.
Baš kao što je bio i ovaj. Jer pored svega onog osnovnog što se može beležiti na svim proslavama koje fotografišem,
uvek pored toga nešto zna da privuče pažnju.

Ova fotka i taj momenat su baš to.

Trenutak u kom mlada Romkinja posmatra kroz izlog lokala jednu malu zadovoljnu devojčicu koja pije svoj sokić –
kaže Đorđe Đoković i zaključuje:

- Ovih deset godina, koliko se bavim fotografijom, stalo je u ovu jednu jer me najbolje opisuje kao fotografa - rekao je
on za kolubarske.rs.

https://www.telegraf.rs/pop-i-kultu...o-1-nagradu-na-konkursu-nacionalne-geografije
14.10.22.

🌸 🌸 🌸

Poslednja izmena od moderatora:
Ja sam bio zaludjen za fotografiju i isao sam na kurs.zavrsio i kasnije kada sam poceo da radim kupioneki ruski fotoaparat,ali je radio super slike.Prethodno kada sam zavrsio kurs,cale mi je dava ponekad njegov fotoaparat,gde sam slikao sve i svasta,a imali smo i aparat za pravljnje slika.tako da sam u kupatilu razvijao filmove i izradjivao slike,jer je tam bio najbolji mrak uz zelenu sijalicu.Posto sam se ozenio i kada je dosla prva cera,slikao sam je svaki dan.pa i kada je druga dosla isto.Imam toliko albuma njihovih slika i ponekad sednem i gledam i prisecam se njihovog detinjstva.Inace je i cale imao fotoaparat odavno,jer kada sam posao u skolu,vec je tada imao i slikao brata sestru i mene.Tako da od detinjstva zivim sa slikama i aparatom.Sada imam neki digitalni,ali ni blizu ne pravi slike kao onaj ruski i to u boji.Ovako na njemu izgledaju dobre slike kada se pogleda na njemu,ali kada odaberemo neke da se urade fotografije,nisu bas najbolje.Znaci nista bez klasike.

Ja sam bio zaludjen za fotografiju i isao sam na kurs.zavrsio i kasnije kada sam poceo da radim kupioneki ruski fotoaparat,ali je radio super slike.Prethodno kada sam zavrsio kurs,cale mi je dava ponekad njegov fotoaparat,gde sam slikao sve i svasta,a imali smo i aparat za pravljnje slika.tako da sam u kupatilu razvijao filmove i izradjivao slike,jer je tam bio najbolji mrak uz zelenu sijalicu.Posto sam se ozenio i kada je dosla prva cera,slikao sam je svaki dan.pa i kada je druga dosla isto.Imam toliko albuma njihovih slika i ponekad sednem i gledam i prisecam se njihovog detinjstva.Inace je i cale imao fotoaparat odavno,jer kada sam posao u skolu,vec je tada imao i slikao brata sestru i mene.Tako da od detinjstva zivim sa slikama i aparatom.Sada imam neki digitalni,ali ni blizu ne pravi slike kao onaj ruski i to u boji.Ovako na njemu izgledaju dobre slike kada se pogleda na njemu,ali kada odaberemo neke da se urade fotografije,nisu bas najbolje.Znaci nista bez klasike.
Baš lep hobi...

Ne mogu da se pohvalim da imam toliko fotografija dece... Bilo je da je moj suprug fotografisao decu na moru, letovanju, tako nekim prilikama, ali je
redovno "osvetlio" film, koji je hteo pod jorganom da izvadi film iz aparata... I sad se razbesnim kada se toga setim, hahahah
Inače, imam, čuveni u to vreme, ruski fotoaparat, koji je moj otac doneo sa puta po Rusiji... Nažalost, niko od nas dece se nije bavio fotografijom...

Taj fotoaparat koji leži u mraku u nekoj fioci...

Fotografija je strast, čitava nauka...

U Beogradu je bio najčuvenini fotograf "Nidža", u Maršala Tita...
Fotografisao je čuvene glumce i njihove fotografije je držao u izlogu.
Velika fotografija mog oca je godinama stajala u izlogu... 🌸 🌸 🌸

Baš lep hobi...

Ne mogu da se pohvalim da imam toliko fotografija dece... Bilo je da je moj suprug fotografisao decu na moru, letovanju, tako nekim prilikama, ali je
redovno "osvetlio" film, koji je hteo pod jorganom da izvadi film iz aparata... I sad se razbesnim kada se toga setim, hahahah
Inače, imam, čuveni u to vreme, ruski fotoaparat, koji je moj otac doneo sa puta po Rusiji... Nažalost, niko od nas dece se nije bavio fotografijom...

Taj fotoaparat koji leži u mraku u nekoj fioci...

Fotografija je strast, čitava nauka...

U Beogradu je bio najčuvenini fotograf "Nidža", u Maršala Tita...
Fotografisao je čuvene glumce i njihove fotografije je držao u izlogu.
Velika fotografija mog oca je godinama stajala u izlogu... 🌸 🌸 🌸
Znam za njega.Mislim da je jedno vreme,jedino on mogao da slika javne licnosti,ne sto ih je tako jako poznavao,vec zbog svoje korektnosti.

Back