Evo odlucih malo pre da zapocnem temu zivota i rada na Malti, za one koji su vec na Malti mozda i nece biti zanimljivo, a za one koji nisu mozda ce i biti zanimljivo pa se odluce ili da posete Maltu ili da se dosele ili pak samo da prate blog
, pisacu ovde sta, koliko, kako i gde, uploadovacu slike i svasta nesto.
Ne zamerajte mi, malo sam usporio sa forumima, jedno 7 godina forum video nisam, i ako sam se ranije bavio odrzavanjem i pravljenjem istih ali to je bilo davno
Dobro mi dosli dobri ljudi
UPDATE
23.03.2019
Pa da počnemo, za početak malo o sićušnom ostrvcetu dole ispod Italijanske cipele. Kao što rekoh Malta je jako sićušno ostrvce koje ima svoje mane ali vrline. Malta, ostrvo koje nudi savršen odmor, ali isto tako i mesto na kojem je veoma lako naći posao a i samim tim srediti radnu vizu. Ima dosta ljudi sa prostora bivše juge. Nacionalni jezik im je Malteški naravno velika većina njih govori Engleski jezik. Stanovi za rent su im jako skupi da se ne lažemo, npr jednosoban stan ispod 500€ nećete naći na to dodajte depozit koji je isti kao i cena renta + agent koji uzima oko 30% od cene stana ( naravno agenta plaćate samo ako nađete stan preko agenta). Elem o radu ćemo kasnije, jer da bi ste radili prvo morate da dođete na Maltu
Dolazak na Maltu je dosta lakši za one koji već imaju nekoga na Malti, potreban im je garant sa Malte koji će im poslati papir na kojem piše da dolaze kod njega na neko vreme u posetu na papiru treba da budu napisani njegovi podatci i vaši naravno, njegova adresa stanovanja, njegov potpis, njegov broj ID-a ( work permit ) slika prednje i zadnje strane njegovog ID-a, brojevi vaših pasoša. Kada obezbedite taj papirić i naravno avionsku kartu OBAVEZNO u oba smera Na Maltu i sa Malte u zemlju odakle dolazite, kopirajte papir za povratnu kartu. Na granici će vam tražiti da vide garantno pismo od osobe kod koje idete, potvrdu o povratnom letu i naravno keš ih zanima, ako imate garanta trebalo bi po osobi pišem da imate 30€ po danu kod sebe, što mu dođe da dolazite na Maltu na 20 dana vi bi trebalo da imate 600€ u džepu, tj. 20 dana puta 30€ i tako dalje i tako dalje. A za one koji nemaju garanta bilo bi dobro da imaju potvrdu o uplaćenom hotelskom smeštaju i 50€ po danu u džepu.
Vidimo se uskoro sa još informacija!

Ne zamerajte mi, malo sam usporio sa forumima, jedno 7 godina forum video nisam, i ako sam se ranije bavio odrzavanjem i pravljenjem istih ali to je bilo davno

Dobro mi dosli dobri ljudi

UPDATE
23.03.2019
Pa da počnemo, za početak malo o sićušnom ostrvcetu dole ispod Italijanske cipele. Kao što rekoh Malta je jako sićušno ostrvce koje ima svoje mane ali vrline. Malta, ostrvo koje nudi savršen odmor, ali isto tako i mesto na kojem je veoma lako naći posao a i samim tim srediti radnu vizu. Ima dosta ljudi sa prostora bivše juge. Nacionalni jezik im je Malteški naravno velika većina njih govori Engleski jezik. Stanovi za rent su im jako skupi da se ne lažemo, npr jednosoban stan ispod 500€ nećete naći na to dodajte depozit koji je isti kao i cena renta + agent koji uzima oko 30% od cene stana ( naravno agenta plaćate samo ako nađete stan preko agenta). Elem o radu ćemo kasnije, jer da bi ste radili prvo morate da dođete na Maltu

Vidimo se uskoro sa još informacija!