život dostojan muškarca

gost 331040

Domaćin
Poruka
3.329
šta se pod tim podrazumeva?
opišite kakvi se to materijalni, duhovni, emotivni, sociološki.. i uopšte svi drugi uslovi moraju ispuniti da vi kao muškarac za sebe možete reći da ste zadovoljni životom.

podpitanje: ako spadate u skupinu koja smatra da iz nekog (bilo kojeg) razloga ne živi "život dostojan svoje biološke i sociološke uloge", kakav je vaš mehanizam opstanka?
da li ste se pomirili sa status quo stanjem i plivate nošeni strujom braka, razvoda, društvenih normi, nametnutih i često diskriminišućih pravila i zakona,

ili možda vodite neku ličnu iscrpljujuću borbu sa sistemom, zakonom, nametnutim obrascima ponašanja, borite se protiv vetrenjača...

ili ste možda jednostavno odlučili da bojkotujete sve ono za šta smatrate da vas na bilo koji način kao muškarca degradira?

ps. don't shoot the messenger,
tema je namenjena isključivo muškarcima, a ne diskusiji sa mnom.
:)

To je ono gde si uvek u apsolutnoj kontroli situacije, samodovoljan.
Da imash dovoljno para da podmirish svoje potrebe ma koje bile, da nisi usamljen a da si drushtveno ostvario lichne ambicije.
Za mene je to jako malo jer nisam ambiciozna osoba I ne treba mi puno.
Ignorisanje i samoizolacija...mada kakvih ima josh sam i dobar. lol
Pomirio sam se.Sa chime je predugo za odgovaranje ovde.
Ne borim se vishe protiv nichega, jednostavno i don't give a shit anymore.

"tema je namenjena isključivo muškarcima, a ne diskusiji sa mnom."

ovo sigirno ne spada u desledno muskarcu cim zena bez da salusa nejgovo misljenje vec progovori :mrgreen:

ne, ne, ne..nisi razumeo,
naprotiv..želim da se ogradim od bilo kakvog komentarisanja upravo zato što sam žena i što tema nije motivisana mojim slaganjem ili ne slaganjem sa onim što će bilo ko da napiše.

imala sam nekoliko puta ovde problem zato što kao žena započnem "mušku temu"..inače, interesuju me odgovori i volela bih da ih pročitam što više na ovoj temi.

- - - - - - - - - -

a tvoj komentar je upravo indikacija zbog čega uvek, ali uvek moram da se ograđujem.

ne, ne, ne..nisi razumeo,
naprotiv..želim da se ogradim od bilo kakvog komentarisanja upravo zato što sam žena i što tema nije motivisana mojim slaganjem ili ne slaganjem sa onim što će bilo ko da napiše.

imala sam nekoliko puta ovde problem zato što kao žena započnem "mušku temu"..inače, interesuju me odgovori i volela bih da ih pročitam što više na ovoj temi.

- - - - - - - - - -

a tvoj komentar je upravo indikacija zbog čega uvek, ali uvek moram da se ograđujem.

ja sam se nasalio a poznato mi je da se mahom udara po postavljacu teme ;)

inace ni neznam vise sta je zadovoljstvo uso sam u neki sistem, poso, kuca, cekas odmor, poso kuca, a to nije dostojan muskarca, gde su rodotelji tu gde je familija...

kao što rekoh, nije moje da komentarišem, ali ću tu i tamo postaviti pitanje.

To je ono gde si uvek u apsolutnoj kontroli situacije, samodovoljan.
Da imash dovoljno para da podmirish svoje potrebe ma koje bile, da nisi usamljen a da si drushtveno ostvario lichne ambicije.
Za mene je to jako malo jer nisam ambiciozna osoba I ne treba mi puno.
Ignorisanje i samoizolacija...mada kakvih ima josh sam i dobar. lol
Pomirio sam se.Sa chime je predugo za odgovaranje ovde.
Ne borim se vishe protiv nichega, jednostavno i don't give a shit anymore.

volela bih da si napisao,
šta je toliko uzaludno da se čovek mora pomiriti sa tim?
da li si zadovoljniji otkako si se opredelio na "štrajk"..bojkot?

Iskrenost , postenje , hrabrost .

sarvaše..iskrenost, poštenje, hrabrost...da li je to ono što očekuješ od života ili "život" i drugi očekuju od tebe?
nisam razumela tvoj odgovor, oprosti.

šta je konkretno za tebe kao muškarca dostojanstven život?
u svakom smislu.

Jel to ono kao "u se, na se , i poda se"? Bezveze, jedina stvar koja ti je potrebna je da budes musko.

opiši , šta to u današnjem svetu znači ili podrazumeva "biti muško", a sačuvati svoj integritet, ostvariti sreću..živeti u miru..?

ja sam se nasalio a poznato mi je da se mahom udara po postavljacu teme ;)

inace ni neznam vise sta je zadovoljstvo uso sam u neki sistem, poso, kuca, cekas odmor, poso kuca, a to nije dostojan muskarca, gde su rodotelji tu gde je familija...

da li raspolažeš svojim novcem kako ti želiš?
da li si samostalan, da li se osećaš izmanipulisano od strane porodice, partnerke, sistema..?
da li raspolažeš svojim slobodnim vremenom kako ti želiš i da li za sebe možeš da kažeš da nisi opterećen nikakvim obavezama (mimo posla) koje su ti nametnute iz nekog razloga, a uprkos tvojoj slobodnoj volji?

šta vam (osim autorke teme:Lol:) ide na qurac?..šta vas degradira, demorališe...pred kim , pred čim i zašto se osećate loše, ugroženo, ponekad čak i obezvređeno?
ako ne ništa od toga, recite kako ste postigli tu ravnotežu sa svetom oko sebe?

kako današnji muškarac da očuva svoj identitet, zdravlje, novac zarađen teškim radom, autoritet, dostojanstvo...?
itd itd...
šta je to što ga sprečava da se ostvari u potpunosti?

shta te bre briga koji moj :lol:
svako ima neke svoje muke to su private stvari nece ti verovatno reci otvoreno
vecina je verovatno umorna od zivotnih banalnosti I pun q im I da razmisljaju o tome sta ih tishti
samo pivo&ladovina I ne smarajte nas (ko god)

shta te bre briga koji moj :lol:
svako ima neke svoje muke to su private stvari nece ti verovatno reci otvoreno
vecina je verovatno umorna od zivotnih banalnosti I pun q im I da razmisljaju o tome sta ih tishti
samo pivo&ladovina I ne smarajte nas (ko god)

svašta dereru.
ko traži privatne podatke?
uostalom, forum je toliko pun tema koje zaista zadiru u privatnost da je ova potpuno bezazlena u tom smislu.
ali ok. nisam mislila izvlačiti podatke, očigledno da ovde ne vredi pokušati iole ozbiljinu priču.

odustajem.
vi ostali ako želite na temu, samo napred...

ps. svi smo umorni od "životnih banalnosti" ali to ne znači da je najlakše zombirati se jer je eto uzaludno i pričati o tome...no dobro,
i rezignacija je neki odgovor na sve.

uzaludno je
sve je uzaludno
ja sam doziveo odredjen napad skoro pa optimizma od kad sam mentalno : digo ruke iza ledja, noge na sto I u stalnom sam stanju cheshanja jaja
a vi ostali trazite reshenja uzroke I posledice zasto je sve fakdap
ja cu da brinem kolko sam danas jeo sta cu sutra sta zelim da kupim I kako je lepo kad pada kisha il sija sunce

uzaludno je
sve je uzaludno
ja sam doziveo odredjen napad skoro pa optimizma od kad sam mentalno : digo ruke iza ledja, noge na sto I u stalnom sam stanju cheshanja jaja
ja cu da brinem kolko sam danas jeo sta cu sutra sta zelim da kupim I kako je lepo kad pada kisha il sija sunce

upravo se na to i odnosio deo mog pitanja iz uvoda.
hvala kolega:)

opišite kakvi se to materijalni, duhovni, emotivni, sociološki.. i uopšte svi drugi uslovi moraju ispuniti da vi kao muškarac za sebe možete reći da ste zadovoljni životom.

podpitanje: ako spadate u skupinu koja smatra da iz nekog (bilo kojeg) razloga ne živi "život dostojan svoje biološke i sociološke uloge", kakav je vaš mehanizam opstanka?
da li ste se pomirili sa status quo stanjem i plivate nošeni strujom braka, razvoda, društvenih normi, nametnutih i često diskriminišućih pravila i zakona,

ili možda vodite neku ličnu iscrpljujuću borbu sa sistemom, zakonom, nametnutim obrascima ponašanja, borite se protiv vetrenjača...

ili ste možda jednostavno odlučili da bojkotujete sve ono za šta smatrate da vas na bilo koji način kao muškarca degradira?

ps. don't shoot the messenger,
tema je namenjena isključivo muškarcima, a ne diskusiji sa mnom.

sve 3. uvek biraj bitke mudro :)
da objasnim prihvatio sam brak ali samo pod mojim uslovima i koju sam ja hteo.
borbu vodim uvek i kadgod ima sanse za pobedu i za cuvanje dostojanstva pomazem i sam sebi a i drugima.
a bojkotujem normalno sve sto je degradirajuce nek se nose u 3pm.

Poslednja izmena:
uzaludno je
sve je uzaludno

sve 3. uvek biraj bitke mudro :)
da objasnim prihvatio sam brak ali samo pod mojim uslovima i koju sam ja hteo.
borbu vodim uvek i kadgod ima sanse za pobedu i za cuvanje dostojanstva pomazem i sam sebi a i drugima.
a bojkotujem normalno sve sto je degradirajuce nek se nose u 3pm.

razumela sam i pre objašnjenja. tvoje mišljenje je uvek u uskoj vezi sa onim što jeste poenta teme.
šteta što nema više tako konkretnih i iskrenih odgovora.
tnx kolega na doprinosu temi:)

uzaludno je
sve je uzaludno

ma yebo i temu i ovaj pdf.

evo tebi drugar jedan lep citat:

Gledao je oko sebe kao da prvi put vidi svijet. Lijep je bio svijet, bio je šaren, neobičan i zagonetan, bio je svijet! Tu je bilo modro, tu žuto, tu zeleno, plovilo je nebo i rijeka, stajala šuma i gorje, sve lijepo, sve zagonetno i magično, i usred toga on, probuđen, na putu k samome sebi.

Da ima svoj stan ili kucu, iznajmljen, ili u vlasnistvu, odnosno da ne zivi kod roditelja, da mu nije problem da plati pice ili rucak devojci.
Da voli da eksperimentise u seksu. Da ima inicijativu u seksu tj krevetu. Da zna da zadovolji i sebe i partnerku u krevetu.
Da ima samopouzdanje, i da je ambiciozan.
Da je muzevan, da se ponasa kao musko u vezi, da ga nije sramota da pridje prvi devojci.
Da vodi licnu higijenu na adekvatan nacin.
Da se trudi da dostigne ovo prethodno navedeno ukoliko jos uvek neku/neke stavke ne poseduje.

E sad, ja gledam da ispunim sve ove parametre koje sam sam sebi zacrtao. Nisam primetio neki neuspeh do sada. Zadovoljan sam.

Back