živite li daleko od grada/posla ? kako se nosite sa time ?

cikcak

Primećen član
Poruka
698
Ako se prepoznajete u naslovu teme, i vaša životna stambeno-radna situacija je takva da stanujete daleko od grada ili mesta gde radite,
napišite kako to utiče na vašu svakodnevicu, na vaše troškove, na vas lično...?
Da li osećate da vas takav aranžman u životu muči i da biste se odmah vratili u mali gradski neuslovni stan/kiriju kada biste mogli ?

Ima nekih tema gde se piše o tome da ljudi žele da napuste/prodaju male stanove u gradu, sa skupim kirijama ako su podstanari,
i kupe/sagrade jeftiniju kuću u nekom mestu/selu na obodu grada gde bi imali mir, prostor, i bili svoji na svome...i to je lepo kad se tako posmatra.

Ali odmah se nameću kontraargumenti koji su isto tako očigledni: svakodnevno putovanje na posao(uglavnom lošim putevima), ako je javni prevoz onda zavisiš od
loših i retkih autobusa, primoran si na gužvanjac i taljiganje po sat ili dva u jednom pravcu, ako je svoj prevoz onda se postavlja pitanje koliko novca će ići
na gorivo i održavanje vozila...

Kako podnosite još neke razlike svakodnevnog života, na primer ako ste živeli u gradskoj sredini mogli ste da u vrlo kratkom roku nešto uradite,
na primer pomislite da bi vam prijala šetnja ili druženje, izađete i za maksimalno pola sata ste sa prijateljima ili u nekom vama zanimljivom mestu za
razonodu i šetnju (park, šetalište pored reke, sportski centri ili tereni, ulice grada sa raznim komercijalnim i kulturnim sadržajima, tržni centri...)
A kada živite izvan grada onda ste u svojem dvorištu u svojoj kući, možda ste dobri sa komšijama, možda niste...ali tu ste gde ste, a svaka pomisao na
provođenje vremena u gorepomenutim gradskim sadržajima podrazumeva mnogo veći poduhvat i trošak.

Eto nabacao sam šta mi je palo na pamet, pa hajde i vi napišite šta imate.

Namerno nisam napisao ime nijednog grada, jer se ovakve stvari i teme mogu naći svuda. Ako nije previše privatno, napišite o kojem mestu i udaljenostima pišete.

Poslednja izmena:
ne mogu da slusam kukumavkanja problem putovanja 10 stanica i zivota u gradu jer u normalnom svetu ljudi putuju 100km x 2 svakodnevno da bi ziveli u miru van grada

ali mozda im je bolji prevoz, komforniji
e sad valjda stalno treba da se primash na ratnichko razmisljanje
verovatno odluci trosak u parama vise nego ostalo, ides de mozes. a kome je svejedno on valjda namesti na pola ili ga ne mrzi da se vozi autom

pa trenutno ne bih volela da se nesto selim jer sam dosta navikla ovako a ne znam ni da vozim auto
mada nije da nesto mnogo koristim gradske prednosti

Poslednja izmena:
Мој муж сваког дана прелази двадесет километара (ваздушна линија, значи још и више када се иде лево-десно) идући на посао и са њега, не излазећи из Београда.

И шта сад? Да се убије?

Strasno nesto. :roll:

Svaki dan 70 km u jednom pravcu, znaci 140 km ukupno. Opusteno, nije mi tesko jer sam zamrzeo grad. Uzivam...

- - - - - - - - - -

Zapadni rezon je da ti je kuća tamo gdje ti je posao...

Ne ,nije. Gresis 100%.

Svaki dan 70 km u jednom pravcu, znaci 140 km ukupno. Opusteno, nije mi tesko jer sam zamrzeo grad. Uzivam...

- - - - - - - - - -

Ne ,nije. Gresis 100%.
Знам да рецимо маса Аустријанаца из Салцбурга и околине ради у Минхену и путује сваког дана 80км+ тамо и исто толико натраг.

Evo moj primer. Zivim na pola puta izmedju Beograda i Novog Sada, 40km do jednog, 40km do drugog grada.
Radim tu gde i zivim. Imam kolima nekih 10 minuta do posla, busom 25.
Dok sam studirao, svih 6 godina sam svaki dan putovao busom do Beograda na fakultet. U jednom pravcu u najboljem slucaju 2 sata i 15 minuta, najcesce oko dva i po sata, nekad i vise. Znaci dnevno sam gubio oko nekih 5 sati samo na prevoz. Navikao sam bio. Ima nekih ljudi koji tako putuju vec i 20 godina.
I sada cesto idem do grada, bas tri puta nedeljno, koliko mogu od posla, sto busom a ponekad i kolima. Kolima do Usca treba ravno sat vremena kad je najveca guzva, uvece i manje, oko 45 minuta.
Lepo je ovde gde zivim. Blizu je Beograd, blizu je i Novi Sad, ako ides kolima. Ima sve sto ti treba za normalan zivot, apsolutno sve ali...za nekog ko je mlad, previse je monotono, ipak je drugacije u gradu. Tako da bih ipak vise voleo da zivim u gradu.

tvojih 140km je vremenski manje nego 10km u bgdu npr... ;)

Da, to je verovatno tacno.

Знам да рецимо маса Аустријанаца из Салцбурга и околине ради у Минхену и путује сваког дана 80км+ тамо и исто толико натраг.

Vise je onih koji iz Svabije voze za Austriju na posao. Najvise gastarbajtera u Austriji dolazi iz Nemacke. ;)

Мој муж сваког дана прелази двадесет километара (ваздушна линија, значи још и више када се иде лево-десно) идући на посао и са њега, не излазећи из Београда.

И шта сад? Да се убије?
jel možeš da kažeš koja je to relacija koju prelazi ? ne tražim adrese da pišeš, ali krajeve grada odakle dokle valjda možeš da napišeš, koliko vremena traje putovanje ?

.
koliko mesečno para ode na prevoz ? koliko vremena u radnom danu ode na prevoz ?

Sat vremena.

- - - - - - - - - -

2 prevoza, no big deal.
a gde si , koja zemlja, koji grad, koja relacija ...?

Ne nosim se. Vozim se automobilom.:lol:
a gde si , koja zemlja, koji grad, koja relacija , koliko mesečno para ode na prevoz...?

jel možeš da kažeš koja je to relacija koju prelazi ? ne tražim adrese da pišeš, ali krajeve grada odakle dokle valjda možeš da napišeš, koliko vremena traje putovanje..?

Путовање траје око 45 минута.

Нема потребе за овим подацима. Обрисала сам.

Poslednja izmena od moderatora:

Путовање траје око 45 минута.

Нема потребе за овим подацима. Обрисала сам.
Šta je bilo ?! Jel došao mužić kući, ti mu se istrtljala da si na internetu napisala ime istočne beogradske opštine u kojoj stanujete i broj novobeogradskog bloka u kojem radi (blizu Belvil sela), i on kaže (razbijajući pivsku flašu o ivicu astala) "ludačo, hoćeš da nas pronađe avaks, sve ste vi žene iste !!! ..." :hahaha:

Ljudi slušajte - nećete ugroziti svoju privatnost ako kažete od koje do koje lokacije (dela grada, okruga, ili zemlje) putujete, a za ovu temu je važno da to napišete iz sledećih razloga:
drugi će moći da shvate šta je to što vi smatrate teškom/lakom deonicom, dugim/predugim putovanjem...
Ljudi će moći da znaju da li mogu da se porede sa nečijom situacijom ili ne; kao kada kaže onaj član foruma gore da putuje 140km dnevno a živi u Austriji, to je lepo čuti da oni imaju lepe puteve, kola, i plate za gorivo, ali nema veze sa nekim ko ovo čita u recimo Meksiku (da ne kažem Srbiji). Naravno da i on iz Austrije ili Nemačke ili Kine treba da napiše i svoju situaciju, ali ta informacija nema vrednost bez lokacije
Eto zato je bitno da okvirno(bez ličnih adresa) opišete o kojim predelima i razdaljinama, i potrošnji vremena, ili novca, ili lične energije na svakodnevno putovanje trošite.

@cikcak
Beograd.
isto važi i za tvoj škrti odgovor

Putujem od granice Karaburme sa Mirijevom do Trošarine na Voždovcu. Treba mi oko sat vremena. Voleo bih da putovanje do posla traje kraće, ali šta je tu je.
Svi ovi koji neće da napišu lokaciju su obične neznalice jer: ko hoće da ih nađe, naći će ih preko IP adrese. I ne moraju da se plaše drugih ljudi već svog neznanja i onoga što javno napišu.
I proverite svoj komp, možda vas već prate odavde.:mrgreen:

koliko mesečno para ode na prevoz ? koliko vremena u radnom danu ode na prevoz ?

Mesecna karta za voz me kosta 135 EUR.
Ali te pare ti ovde vrati ili firma svaki mesec uz platu ili na kraju godine u okviru povratka poreza od poreskog.

Vozim se sat i 15 minuta otprilike u jednom pravcu. Znaci dva i po sata svaki dan (ponedeljak-petak).

Šta je bilo ?! Jel došao mužić kući, ti mu se istrtljala da si na internetu napisala ime istočne beogradske opštine u kojoj stanujete i broj novobeogradskog bloka u kojem radi (blizu Belvil sela), i on kaže (razbijajući pivsku flašu o ivicu astala) "ludačo, hoćeš da nas pronađe avaks, sve ste vi žene iste !!! ..." :hahaha:

Ljudi slušajte - nećete ugroziti svoju privatnost ako kažete od koje do koje lokacije (dela grada, okruga, ili zemlje) putujete, a za ovu temu je važno da to napišete iz sledećih razloga:
drugi će moći da shvate šta je to što vi smatrate teškom/lakom deonicom, dugim/predugim putovanjem...
Ljudi će moći da znaju da li mogu da se porede sa nečijom situacijom ili ne; kao kada kaže onaj član foruma gore da putuje 140km dnevno a živi u Austriji, to je lepo čuti da oni imaju lepe puteve, kola, i plate za gorivo, ali nema veze sa nekim ko ovo čita u recimo Meksiku (da ne kažem Srbiji). Naravno da i on iz Austrije ili Nemačke ili Kine treba da napiše i svoju situaciju, ali ta informacija nema vrednost bez lokacije
Eto zato je bitno da okvirno(bez ličnih adresa) opišete o kojim predelima i razdaljinama, i potrošnji vremena, ili novca, ili lične energije na svakodnevno putovanje trošite.

Не сери. Поставио си питање, дала сам одговор и онда - ћутање.

Ако нема реакције у року од пола сата, сматрам да су моји подаци непотребни.

Та твоја лупетања о мужевљевом доласку и мом страху можеш да стрпаш себи у дупе.

Нема локације и шлус!!!!!

Не сери. Поставио си питање, дала сам одговор и онда - ћутање.

Ако нема реакције у року од пола сата, сматрам да су моји подаци непотребни.

Та твоја лупетања о мужевљевом доласку и мом страху можеш да стрпаш себи у дупе.

Нема локације и шлус!!!!!
Evo ja mu dao broj stanica i sve podatke bez lokacije.

Evo ja mu dao broj stanica i sve podatke bez lokacije.

Није проблем дати локације него је проблем бесмисла свега тога.

Као кад би те неко на форуму питао како се зовеш и онда нестао после твог искреног одговора. :mrgreen:

2 prevoza, jedan autobusom 13 stanica i jedan tramvajem 9 stanica. Ne pesacim dugo do stanica ni prilikom presedanja. Znaci nekih 100-tinak metara pesacenja.
Sve ukupno oko sat vremena.

22 stanice u gradskom prevozu za samo sat vremena??? to za vreme godisnjih praznika kada vecina beogradjana ode negde i kada se uhvati zeleni talas?
pa minimum od toga je 15 minuta zadrzavanja na stanicama ulazak-izlazak. neka bude CAK i po 2 minuta od jedne stanice do druge to je jos preko 40 minuta a gde su jos semafori i cekanje autobusa i tramvaja....

Back