Živi na aerodromu 14 godina da bi pobegao od porodice

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.856
Kinez već 14 godina živi na međunarodnom aerodromu glavnog grada Pekinga kako bi pušio cigarete i pio alkohol, a da mu porodica ne prigovara zbog toga.

Nakon što je izgubio posao u ranim 40-im, Vei Jianguo je postao toliko depresivan da je provodio dane pijući alkohol i pušeći cigarete. Njegovoj porodici se to ni malo nije dopalo i rekla mu je da mora da se odrekne svoja dva najveća zadovoljstva u životu ako želi da nastavi da živi u porodičnoj kući. Nije mogao to da uradi, pa se jednostavno preselio na aerodrom u Pekingu.

Wei-Jinguo.jpg

„Ne mogu da se vratim kući jer tamo nemam slobodu“, rekao je Vei Jianguo za China Daili. „Moja porodica mi je rekla da ako želim da ostanem, moram da prestanem da pušim i pijem. Ako to nisam mogao da uradim, morao sam da im dam svu svoju mesečnu državnu pomoć od 1.000 juana (157 dolara). Ali kako bih onda kupio svoje cigarete i alkohol?"

Vei kaže da bi uvek mogao da se vrati kući, ali jednostavno ne želi. U stvari, policija i obezbeđenje su ga nekoliko puta vodili u njegov dom u Vangdžingu tokom godina, ali se uvek vraća. Savremeni sadržaji i objekti aerodroma pružaju mu sve što mu je potrebno, a on je u stanju da radi stvari u kojima uživa, a da ga stroga porodica ne muči.

Back