Živeti u Boru skuplje nego u Beogradu

Plate su u većini iste, jer je reč o državnim preduzećima. Najveći broj zaposlenih je i dalje tako raspoređen. Plata jednog lekara, pravnika ili sekretarice su iste bez oez obzira da li radi u Beogradu ili Boru.
Nije valika navala u Beograd zbag stanovnika tog grada, već onih koji dolaze sa strane. I nije problem u normalnoj migraciji, već u pomenutoj navali i napuštanju svojih sredina. Tu ostaju oni manje prodorni koji ne mogu da urede svoju sredinu. Ne svi, ali većina.

Meni je udaljenost od stana do posla malo preko 10 km u jednom pravcu. Mesečni trošak za to mi je oko 100 €.

Pa vozi bajs, kao svaki normalan Evropljanin Refke:heart:

Pa vozi bajs, kao svaki normalan Evropljanin Refke:heart:

bajsem 10-ak km u jednom pravcu, pa uzbrdo... zanimljivo bi bilo da dođem na posao skroz mokar. Ono, jes' da imamo tuševe, ali jedino da krenem dosta ranije na posao. Samo kako onda da stignem na obaveze koje imam nakon posla...

- - - - - - - - - -

Kupi bicikl, prodaj kola i rešen problem.

Verujem da znaš za neki model sa tri sedišta, koji može da pređe 10 km za manje od pola časa?

Poslednja izmena:
Dobri srpski inzinjeri im nisu napravili grad koji ima biciklisticke staze :hahaha:

Toliko su dobri, pametni i sposobni :mrgreen:

Shvatis kolika si seljacina tek kada se nadjes u Minhenu, tamo imaju posebne semofore samo za bicikle :eek::eek:

Naravno da imamo biciklističke staze, samo izgleda da se neki od vas dugo nisu vozili bajsevima, osim rekreativno. Neki od nas moraju i do klijenata, poslom i van grada ili zemlje. Teško bi to išlo na bajsu. :mrgreen:

bajsem 10-ak km u jednom pravcu, pa uzbrdo... zanimljivo bi bilo da dođem na posao skroz mokar. Ono, jes' da imamo tuševe, ali jedino da krenem dosta ranije na posao. Samo kako onda da stignem na obaveze koje imam nakon posla...
Da, 10 km je toliko mnogo za bajs, stvarno :roll:

- - - - - - - - - -

Naravno da imamo biciklističke staze, samo izgleda da se neki od vas dugo nisu vozili bajsevima, osim rekreativno. Neki od nas moraju i do klijenata, poslom i van grada ili zemlje. Teško bi to išlo na bajsu. :mrgreen:

Pazi kada se tacno vidi da si Srbin :mrgreen: Ono, bajs mi je jadan...:hahaha:

Nemate biciklisticke staze, imate ih samo na NBG-u i Adi Ciganliji. Treba inzinjeri da vam naprave staze i po centralnim opstinama. Ja i ne znam zasto to nisu pravili na vreme, koji pajseri.

Kami, da ponovim, neki od nas su zaposleni i imaju obaveze, naročito posle završenog radnog vremena. Neki čak imaju i znojne žlezde. Šta ću, u gradu nije baš popularan taj mačo muški miris na poslu. :(

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Pazi kada se tacno vidi da si Srbin :mrgreen: Ono, bajs mi je jadan...:hahaha:

Nemate biciklisticke staze, imate ih samo na NBG-u i Adi Ciganliji. Treba inzinjeri da vam naprave staze i po centralnim opstinama. Ja i ne znam zasto to nisu pravili na vreme, koji pajseri.

Taj Novi beograd je veći od skoro svakog drugog grada u Srbiji. Bajs nije nešto šta ljudima završava potrebe, možda jednom malom broju.

- - - - - - - - - -

Verujem da znaš za neki model sa tri sedišta, koji može da pređe 10 km za manje od pola časa?

Tramvaj, autobus? Šta bre kukaš stlno, jesi li siromašan pa ti mnogo 165 dinara?

Tramvaj, autobus? Šta bre kukaš stlno, jesi li siromašan pa ti mnogo 165 dinara?

Da si čitao pažljivo vide bi da sam napisao da je loša veza sa tim delom grada. Put bi trajao predugo i ne bih uspeo da uradim obaveze koje imam nakon posla.
I to sve nema veze sa visokim cenama parkinga i ostalih usluga u Beogradu. osim što ljudi iz manjih mesta nemaju takve troškove.

- - - - - - - - - -

Srbin:mrgreen: Hajde ti malo obidji Holandije i Nemacke da vidis sta je tamo bajs. Dobro, u Rimu vise voze one skutere koji su jadni za srpske uslove :think:

Refke, Refke, vidi se da si dodjos u BG-u.:per:

Nešto ih nisam tamo puno viđao, bar ne u radno sposobnoj populaciji. Lako je tebi, ti si rođen kao penzioner, ebga. :(

Back