- Poruka
- 95.555

https://stil.kurir.rs/lifestyle/32490/jeziva-svedocenja-ovako-izgleda-zivot-u-kuci-sa-duhovima
Neki u duhove veruju, drugi to nazivaju glupostima. Međutim, postoje svedočenja ljudi koji su ih imali u svojim kućama.
Većina njih se uselila u svoje nove domove, ne znajući da su ukleti.
Ponekad bi prošlo nekoliko nedelja ili meseci dok nisu počeli da primećuju čudne zvukove i prikaze.
Često kažu da imaju osećaj da nisu sami i da ih neko gleda, da stoji tik do njih ili im dira kosu
. Najčešći zvuk koji čuju su koraci, a osete i nagli pad temperature, kao hladan povetarac,
što je jedan od znakova da je duh u blizini. Svoja iskustva napisali su na portalu experienceproject.com:

Kuća izgrađena na putu veštica
"Odrastao sam u ekstremno zaposetoj kući u Lankaširu.
Tek kasnije smo saznali da je izgrađena na putu kojim su prolazile veštice.
Sestra i ja smo još kao deca tamo viđali svašta; čoveka sa šeširom koji je izlazio iz ormara i mladu kovrdžavu devojku na dnu stepeništa.
Naša igračka konj se kretala po sobi sama. Moji roditelji su čuli bebu koja plače, a svi smo slušali korake po stepenicama.
Viđeli smo kako se kvaka na vratima spavaće sobe miče gore-dole. Kad smo bili malo stariji, roditelji su pozvali sveštenika da blagoslovi kuću.
Kad je obred počeo, psi su odjednom počeli da reže, vrata su se otvorila i čuli smo korake kako se udaljavaju niz kodnik, duh kao da je bežao."
Našu kuću opseda šest duhova
"Kad smo se suprug Aleks, naši sinovi blizanci i ja uselili u tu kuću 2005. godine i sve je bilo savršeno.
Tri nedelje kasnije spremala sam dečke za spavanje i učinilo mi se da krajičkom oka vidim Aleksa kako stoji iza mene.
Ali, bila sam sama s decom u kući. Par dana kasnije otišla sam sa sinovima u kupovinu, a Aleks je ostao sam kod kuće, za kompjuterom.
Ispričao mi je da je čuo ulazna vrata kako se otvaraju i zatvaraju.
Mislio je da smo se vratili i pojurio u dnevni boravak, ali mi smo tada bili u prodavnici.
Pomislio je da neko provaljuje pa je pregledao celu kuću. Viđala sam muškarca u kombinezonu, najčešće bi stajao kraj mene.
Pojavio bi se i dečak koji se smeši i ulazi, pa izlazi iz zida.
Pojavljivali su se i još jedan dečak i devojčica obučeni u staru odeću nalik onoj kakva se nosila pre 200 godina, mislim da su brat i sestra.
Još viđamo duh mačke i žene. Ali, svi ti duhovi nas ne gnjave, prijateljski su raspoloženi i samo se pojave ili proizvedu neki zvuk.
Već smo navikli na njih. Inače, ta kuća izgrađena je između 1800. i 1900. godine."
Kuća moje bake je bila mrtvačnica
"Kao mala devojčica odlazila sam kod bake, ali se ne sećam mnogo toga
. Znam da je njena kuća nekada bila mrtvačnica, pre nego što ju je ona kupila.
Sećam se priča o tatinim prijateljima koji su tamo prespavali, u dnevnoj sobi.
Pričali su da čuju korake i škripanje daski od poda iako oko njih nije bilo nikoga."