Živeli sa preminulom bakom jer nisu imali para da je sahrane

toz972

Poznat
Poruka
8.376
http://www.021.rs/story/Info/Srbija...-bakom-jer-nisu-imali-para-da-je-sahrane.html
Živeli sa preminulom bakom jer nisu imali para da je sahrane
Posle prijave komšija i rođaka, policija je u Glogovcu kraj Jagodine u porodičnoj seoskoj kući pronašla telo osamdesetdvogodišnje D.M, koja je živela sa suprugom i sinom.

Telo je bilo raspadnuto i tužilac je naredio obdukciju, a prvi nalazi govore da je reč o prirodnoj smrti i za sada nema osumnjičenih.

Komšije i rođaci su primetili da nema starice, dugo je nisu viđali u dvorištu i po selu i zbog toga su pozvali policiju. Njena minimalna penzija nije podizana iz pošte, što je takođe bilo sumnjivo.

Kada su policajci pitali supruga i sina pokojnice zašto nisu sahranili baku, oni su dali odgovor da nisu i imali novca i da su čekali "prijatelja iz inostranstva da dođe oko Uskrsa" i od njega pozajme novac.
Autor: Fonet

O Srbijo međ šljivama.Da li je moguće ovako nešto i to u palminoj Jagodini.Ja sam mislio da je tamo neviđeno blagostanje.

e bas preterivanje

sta im trebalo za sahranu , nekoliko dasaka da naprave kovceg

50 evra bi zavrsili posao

Ha - da je samo to, dobro bi bilo.
Treba ti: za kovceg, za popa, za hranu-pice, za troskove pogrebnog preduzeca, za krstacu, za sliku, za peskire, za odelo za pokojnika, za ovo, za ono....

Mislim, ne treba ti pola od toga, ali znas kakav je nas narod - msili da ako ne ispostuje sve te obicaje, da ce da ga zadesi prokletstvo sarnatovog oka, i da ce sve da im krene naopako.

A tek za popa ako se nema para.....pa nema veceg greha....

Ne zanima me politika.

Treba ti: za kovceg, za popa, za hranu-pice, za troskove pogrebnog preduzeca, za krstacu, za sliku, za peskire, za odelo za pokojnika, za ovo, za ono....

Lekar da dodje i potvrdi smrt.Prevoz pokojnika.Izvod iz knjige umrlih.Umrlice.Kapela.Kovceg i sve sto ide u kovceg.Odeca za pokojnika,obuca.Prevoz pokojnika.Pop.Grob treba da se izbetonira.Spomenik i postavljanje istog.Grobari.Rucak nakon sahrane.
Rucak za 40 dana.
Rucak za godinu dana.
Sve to treba platiti a sve pojedinacno kosta PAPRENO kad nemas a zbirno kao svetog Petra kajgana.
Odrzavanje grobnog mesta takodje se placa,stize koverta redovno kad treba.

Ova vest je prava slika Srbije.

Poslednja izmena:

Back