Живела у стану са 50 паса

ccaterpillar

Legenda
Poruka
56.059
Са псима делила и бајато пециво

Нема краја агонији у згради б2 у Јагодини, у којој је Јелена Васић чувала више од 50 паса луталица. Стан је потпуно демолиран, без струје, воде, намештаја...

srb%20vasic1_620x0.jpg

Психијатријско вештачење Јелене Васић (46) из Јагодине, због утврђивања њене радне способности, која је у свом стану у згради Б2 чувала 50 паса луталица, о чему су "Новости" већ писале, заказано је за наредни месец. Станари зграде срећни су што она више не довлачи псе са улице откако је њене одвела Андријана Козић и сместила их у београдско прихватилиште. Ипак, комшије сматрају да је Јелени потребна стручна помоћ, па би најбоље било да она буде у некој установи у којој ће неко да брине о њој.

Од лавежа и смрада петнаест година није могло да се живи. "Стандард" је очистио улаз и окречио зграду, али она није дозволила да јој очисте стан. Сада прети да ће да запали станаре, а поготово мене, јер смо јој ми узели њену децу, пошто псе тако третира. Испод паркета огроман број бубашваба и других буба, изазивача болести, због чега сам поднео пријаву против ње за угрожавање безбедности и узнемиравање - каже Драган Рашић, председник кућног савета зграде, и додаје да су пробали да причају с њом, нашли донаторе за намештај, али она није хтела ништа да прихвати.

Јелена је пак против Н. Н. лица поднела пријаву због упада у стан из кога је однето 25.000 динара и 425 евра које је чувала за очеву сахрану. Она тврди и да су јој три пута бесправно упали у стан и одвели псе којима се губи сваки траг. Она је, каже, само хтела да их заштити од шинтера и тровања у време када су пси луталице уништавани на тај начин.

- Што се тиче вештачења, уколико никог нисам напала, не смеју да ме сместе у лудару. Ако вештаци буду утврдили да сам луда, имам право да тражим њихово изузеће. Да видим ко ће смети да каже да сам луда - вели Јелена.

У стану нема више паса, али ни намештаја
srb%20vasic.jpg

Како год се завршили судски спорови, Јелена живи у условима недостојним човека у 21. веку. Нема ни лична документа, јер је пензију покојног оца Миомира од 45.000 динара и њену зараду давала на храну за псе. Преживљава захваљујући пријатељицама код којих се храни. У стану нема струје, а и воду не користи, јер у купатилу нема лавабо. Улазна врата су прилично замазана, паркет испод кога се крију бубашвабе готово је уништен, прозорска стакла су разбијена, а од намештаја има само распаднут ормар. Јелена спава на дасци коју постави изнад пластичног корита!

- И мени стан изгледа ужасно: док су у њему били пси, био је много лепши. Ништа ми не недостаје, чак ни струја. Могу да живим као факир. Једино ми недостају моји пси. С њима сам јела бајато пециво. Сваког дана сам доносила по 20 килограма пецива и костију. Очева пензија од 45.000 динара и све што сам зарађивала ишло је на храну за псе. Мени нема ко шта да замери - каже Јелена.

ГОВОРИ ШЕСТ ЈЕЗИКА

ЈЕЛЕНА је у року и са високим просеком завршила Светску књижевност, уписала постдипломске студије, и дала две године на Историји уметности. Говори шест језика. Радила је у Београду и Јагодини, где је, како каже, из политичких разлога, добила отказ.

http://www.novosti.rs/вести/србија.489.html:597658-Sa-psima-delila-i-bajato-pecivo

Скоро је била тема о неком малоумнику који у Свилајнцу не дозвољава одвожење паса, али је обрисана, не зна се ни ко ни зашто.

Немојте да бришете ову тему, ово је индикативно у шта се ова земља претвара.

Nema sanse da tema NE BUDE obrisana...
Kod Vucka svi koji govore 6 jezika rade u ministarstvu, to je bre blago ovog naroda....

A razocaranost zbog otkaza koji je sigurno neka greska nekih struktura ce biti odmah ispravljena...ipak je ona samo 46 godina...

A vestacenje u ludoj Srbiji je smesno , to i vi znate.....vise ludih ima na ulici nego po institucijama, jer je od 2000 te valjda nova instrukcija iz EU, a to je integracija osoba sa dushevnim smetnjama...

Ova osoba ocigledno nije maloumna, to nikako...
Mozda ima psihicke, a mozda i dushevne probleme, a mozda nema nista od toga nego ne moze da se pronadje u postojecim ponudjenim drustvenim modelima, pa je otpadnik...
Takvih ima mnogo , a zez je sto otpadnik kao reciprocitet odbija da prati i one vrednosti koje bi i sam postovao , a nisu postovane od strane drugih...
Tako da ako su komsije imale psa i taj pas bio bucan, kucni pas, cesta situacija u BG, sasvim sigurno i smrad i feces od takvog komsijskog psa bi bili prizor koji svi vide...

E kod otpadnika iz drustva to narasta do raskidanja svih stega , tj neumerenog i doslednog nepostovanja medjuljudskih a ocigledno licemernih pravila..

Broj otpadnika u srpskom drustvu raste drasticno i kao jedina nada je to sto je porastao egzodus svih mladih u inostranstvo pa se umesto broj otpadnika poveca broj emigranata u druge zemlje...gde uspesno izvrse integraciju....bar za osnovne ljudske potrebe...

- - - - - - - - - -

A pare da joj se vrate, to je sigurno maznuto od briznih ljudi iz okruzenja ili ekipa....

Otpadnik ne znaci automatski i sociopata....Ovo drustvo je primer da je drustvo sociopatsko a pojedinac koji je otpadnik moze biti potpuno zdrav i nesociopata...bez ijedne sociopatske osobine, jer licemerje resava taj apsurd da otpadnik bude nesociopata (po logici nemoguce, jer tezi socijalizovanju na prihvatljivim medjuodnosima)...

Ona te kriterijume ne ispunjava u potpunosti, ali po definiciji moze biti nesociopatska licnost...

Са псима делила и бајато пециво

Нема краја агонији у згради б2 у Јагодини, у којој је Јелена Васић чувала више од 50 паса луталица. Стан је потпуно демолиран, без струје, воде, намештаја...

Психијатријско вештачење Јелене Васић (46) из Јагодине, због утврђивања њене радне способности, која је у свом стану у згради Б2 чувала 50 паса луталица, о чему су "Новости" већ писале, заказано је за наредни месец. Станари зграде срећни су што она више не довлачи псе са улице откако је њене одвела Андријана Козић и сместила их у београдско прихватилиште. Ипак, комшије сматрају да је Јелени потребна стручна помоћ, па би најбоље било да она буде у некој установи у којој ће неко да брине о њој.

Од лавежа и смрада петнаест година није могло да се живи. "Стандард" је очистио улаз и окречио зграду, али она није дозволила да јој очисте стан. Сада прети да ће да запали станаре, а поготово мене, јер смо јој ми узели њену децу, пошто псе тако третира. Испод паркета огроман број бубашваба и других буба, изазивача болести, због чега сам поднео пријаву против ње за угрожавање безбедности и узнемиравање - каже Драган Рашић, председник кућног савета зграде, и додаје да су пробали да причају с њом, нашли донаторе за намештај, али она није хтела ништа да прихвати.

Јелена је пак против Н. Н. лица поднела пријаву због упада у стан из кога је однето 25.000 динара и 425 евра које је чувала за очеву сахрану. Она тврди и да су јој три пута бесправно упали у стан и одвели псе којима се губи сваки траг. Она је, каже, само хтела да их заштити од шинтера и тровања у време када су пси луталице уништавани на тај начин.

- Што се тиче вештачења, уколико никог нисам напала, не смеју да ме сместе у лудару. Ако вештаци буду утврдили да сам луда, имам право да тражим њихово изузеће. Да видим ко ће смети да каже да сам луда - вели Јелена.

У стану нема више паса, али ни намештаја

Како год се завршили судски спорови, Јелена живи у условима недостојним човека у 21. веку. Нема ни лична документа, јер је пензију покојног оца Миомира од 45.000 динара и њену зараду давала на храну за псе. Преживљава захваљујући пријатељицама код којих се храни. У стану нема струје, а и воду не користи, јер у купатилу нема лавабо. Улазна врата су прилично замазана, паркет испод кога се крију бубашвабе готово је уништен, прозорска стакла су разбијена, а од намештаја има само распаднут ормар. Јелена спава на дасци коју постави изнад пластичног корита!

- И мени стан изгледа ужасно: док су у њему били пси, био је много лепши. Ништа ми не недостаје, чак ни струја. Могу да живим као факир. Једино ми недостају моји пси. С њима сам јела бајато пециво. Сваког дана сам доносила по 20 килограма пецива и костију. Очева пензија од 45.000 динара и све што сам зарађивала ишло је на храну за псе. Мени нема ко шта да замери - каже Јелена.

ГОВОРИ ШЕСТ ЈЕЗИКА

ЈЕЛЕНА је у року и са високим просеком завршила Светску књижевност, уписала постдипломске студије, и дала две године на Историји уметности. Говори шест језика. Радила је у Београду и Јагодини, где је, како каже, из политичких разлога, добила отказ.

http://www.novosti.rs/вести/србија.489.html:597658-Sa-psima-delila-i-bajato-pecivo

Скоро је била тема о неком малоумнику који у Свилајнцу не дозвољава одвожење паса, али је обрисана, не зна се ни ко ни зашто.

Немојте да бришете ову тему, ово је индикативно у шта се ова земља претвара.

U kakvoj su uzročnoposledičnoj vezi lična dokumenta sa trošenjem novca za hranu za pse nisam baš najbolje shvatila. Ko je pisao ovaj tekst nije baš mnogo vodio računa o njegovom smislu
Tek,
uopšte ne mislim da je luda. pre mislim da su ludi svi oko nje.
Ovo što radi je samo njen način da iskaže svpj prezir prema ljudima koji je okružuju.
Život sa psima je kvalitetniji nego život sa ljudima, i to mogu da razumem....

Јеси ти беше постаиво ону тему са оним кретеном што у Свилајнцу хоће на силу да ослободи пса из шинтерске приколице?

Ma ja sam taj.

Da ti kažem, volim celu prirodu !
I travu i puževe
i sve što diše i miriše,
al' brate najviše volim čoveka !

И овај са овом зоопорн страниицом, да ти се смучи људски род.

Pa to hoću samo da podsetim o čemu se radi !
Naravno da su fujte drčne,
al' drčni su i pozadinci pa znamo o čemu se radi, jel' da !? ;)

- - - - - - - - - -

...
I to je trajalo 15 godina, pa jel' su komšije svi retardirani? :eek:

Pazi sad,
komšije ispale retardirane !

Kako ono samo okrene teze ...

А шта ће комшије? Јел има овде правне државе?

Pravnoj državi mora neko da prijavi budalu koja krši zakon. :fdlan:

- - - - - - - - - -

Pa to hoću samo da podsetim o čemu se radi !
Naravno da su fujte drčne,
al' drčni su i pozadinci pa znamo o čemu se radi, jel' da !? ;)

- - - - - - - - - -

Pazi sad,
komšije ispale retardirane !

Kako ono samo okrene teze ...

Ili nisi previše bistar ili si zlonemaren, mogao bi da napišeš šta je od ta dva?
Ako je prvo, mogu da ti detaljhnije objasnim, bar da pokušam?

- - - - - - - - - -

Да да, комшије се нису сетиле да пријаве инспекцији, у томе је проблем.

15 godina trpe i ćute? :lol:
Ma ne, komšije su odraz spremnosti i inicijative, prave vođe.

Back