Nisam siguran za meditaciju i za shokiranje sistema...
Posto se ti efekti mogu postici na drugi nacin, uz fizicko treniranje.
Nekako mi izgleda da je shokiranje ustvari zamena za pobudu bez fizicke aktivnosti...jer kod fizicke aktivnosti ti imas sokiranje samim tim sto se pripremas za fizicku aktivnost , menjas temepraturu svog okruzenja....
Tu je dobar onaj trik nekog bildera sa krstarice , koliko latentne toplote tvoj organizam generise....tj prestanes da imas intezivne fizicke aktivnosti i prestanes, koliko treba telu da se ohladi....tu stvarno vazi fora da sto se brze ohladi , gledano u sekundama, to ti je bolji metabolizam i odnos prema seceru...tj zdraviji si..
Nervi ko nervi se cuvaju pravilnom ishranom, genetikom i ne nanosenjem bola , psihickog ili fizickog.
Tako da mi tu takodje shokiranje ne upada u bas pravilno ponasanje...znam ja svi uzivaju kad se sokiraju hladnom vodom, pa posle toga ide blago zagrejavanje...ali to je osecaj dobre cirkulacije..
I metabolizma...
A meditacija, to je za ove nemirne, sto ne umeju sami da mirno gledaju na svet oko sebe...mozda je to do lose genetike, tj postnatalnog rasta i razvijanja...
Tako te roditelji napravili sta da se radi...ali i okruzenje ako ti nametne neke fobije i strahove..