Živa ograda

Poli46

Stara legenda
VIP
Poruka
92.440
Treba mi hitno..Koja je ovo živa ograda? Kako se ovo zove?

DSCN1188[1].jpg

DSCN1189[1].jpg

Selite temu posle ili brišite..Samo mi treba odgovor. Hoće li to da mi zakloni i to malo
svetosti sa te strane?

Ово није видело живе ограде. Ово је само ограда. За столарске радове се обрати на даблју даблју даблју весели столари дот ком.

Verovatno je u pitanju tuja smaragd ,koristi se za te ograde ,mada po meni to nije prava ziva ograda ,vec vise kao zaklon i zna da naraste u visini dosta.
Verovatno si u pravu..Liči.
Znači zakloniće mi potpuno svetlost.

Ово није видело живе ограде. Ово је само ограда. За столарске радове се обрати на даблју даблју даблју весели столари дот ком.
Pitam za ono iza tarabe.

Vrsta ptuje.
Ja imam Ptuj u dvorištu, par stabala.
Ne prave leti hladovinu i skupljaju insekte.
Meni je postavljena kao deo prirodne ograde sa komšilukom.
Ne zaklanjaju svetlost , tipa da ne prave leti neku značajnu hladovinu, jer je stablo usko i rastu u visinu.Sadiš ih tamo, gde želiš da ti bude zaklonjeno od radoznalih pogleda.
P.S. Ako je Kedar,...to je druga priča.Drvo kad poraste je tipa "jelke" i pravi veći hlad.

Vrsta ptuje.
Ja imam Ptuj u dvorištu, par stabala.
Ne prave leti hladovinu i skupljaju insekte.
Meni je postavljena kao deo prirodne ograde sa komšilukom.
Ne zaklanjaju svetlost , tipa sa ne prave leti neku značajni hladovinu, jer je stablo usko i rastu u visinu.Sadiš ih tamo, gde želiš da ti bude zaklonjeno od radoznalih pogleda.
P.S. Ako je Kedar,...to je druga priča.Drvi kad poraste je tipa "jelke" i pravi veći hlad.
Komšija hoće da mu ne vidim dvorište..Ali je mnogo blizu..tako da će mi smetati kad još poraste

Па што ти се тема зове жива ограда ако са истом нема везе са везом?
Zove se tako da bi me ti pitao.

Komšija hoće da mu ne vidim dvorište..Ali je mnogo blizu..tako da će mi smetati kad još poraste
Zašto bi ti smetalo,...raste u visinu i ne pravi veliki grad, jer nije krošnjasto drvo.
U mom komšiluku, gde boravim leti, svi ih imaju ispred kuće.
I sade se mahom, kao živa ograda, od radoznalih pogleda i zbog privatnosti.
IMG_20220611_112543.jpg

Poslednja izmena:
Insekti mi baš ne trebaju pod prozorom,,i kod mene je puno biljaka.
Ipak ništa ne prelazi u njihovo dvorište.
Ne bi trebalo da prelazi na tvoju stranu.
Raste u visinu, sadi se na par metara,...kasnije kad drvo dobije puni oblik napravi tako da liči na gustu ogradu, pa se ne vidi ništa sa druge strane ograde.
Ti svakako možeš i imaš to pravo, poseći sve grane koje tebi smetaju, jer prelaze na tvoj teren, odnosno dvorište.Ukoliko to komšija ne uradi sam.
Mda,...mislim da nećeš imati problem sa senkom i hladovinom.
Tebi možda zaklanjaju više pogled? Kad narastu?

Ne bi trebalo da prelazi na tvoju stranu.
Raste u visinu, sadi se na par metara,...kasnije kad drvo dobije puni oblik napravi tako da liči na gustu ogradu, pa se ne vidi ništa sa druge strane ograde.
Ti svakako možeš i imaš to pravo, poseći sve grane koje tebi smetaju, jer prelaze na tvoj teren, odnosno dvorište.Ukoliko to komšija ne uradi sam.
Mda,...mislim da nećeš imati problem sa senkom i hladovinom.
Tebi možda zaklanjaju više pogled? Kad narastu?
Ma kakvi..posadili su uz samu ogradu.
Ne znam kako će to biti.

Back