Zima zima e pa šta je

Materina maza

Zainteresovan član
Poruka
117
Eto,dragi moji,došao nam taj čuveni sneg u goste...ali,malo ne najavljeno...nije bio ceo decembar i januar,ali,eto njega u februaru...strpljivo smo ga čekali za Novu godinu i Božić,tokom odmora,a on se sada pojavio,kada smo se najmanje nadali...zavejao sela i gradove,i,evo,još ne prestaje..kako preživljavate ove dane i da li se ide u školu sledeće nedelje?

Изненадио нас снег у сред фебруара, кад смо му се најмање надали....
Не видим поенту у томе да ми у Војводини не идемо у школу, кад је тек јуче пао први снег ове зиме, и има га тек до колена...
Снег ко снег.
''Дрва има није зима...''
Мислим, много хладније је било прошле недеље кад је дувала кошава...

Изненадио нас снег у сред фебруара, кад смо му се најмање надали....
Не видим поенту у томе да ми у Војводини не идемо у школу, кад је тек јуче пао први снег ове зиме, и има га тек до колена...
Снег ко снег.
''Дрва има није зима...''
Мислим, много хладније је било прошле недеље кад је дувала кошава...

U pravu si 100%, evo i ilustracije :lol: http://www.opusteno.rs/poster-Staza-kojom-je-moj-ćale-išao-u-školu-o1171.html
btw, ja kontam da se u školu ne ide da ih ne bi grejali i uštedeli ili sprečili kolaps od pucanja sistema, šta li...

Koliko znam ministarstvo prosvete Srbije i Rs donelo je odluku da se ne ide u skolu do 10.02. ali proveri na sajtu za svaki slucaj.

to sam i ja čula na vestima, ali tek juče predveče, a Jovan išo prepodne
a na sajtu naše pkole, tj u koju moje dete ide nema nikakvo obavešenje,
tako danem pojma
misim naša škola nije daleko, može se peške čak i po ovakvom(čak je i lakše peške no kolima, valjda :mrgreen:
ali ne bih volelada ode do škole i poljubi vrata i vrati se nazad

Eto,dragi moji,došao nam taj čuveni sneg u goste...ali,malo ne najavljeno...nije bio ceo decembar i januar,ali,eto njega u februaru...strpljivo smo ga čekali za Novu godinu i Božić,tokom odmora,a on se sada pojavio,kada smo se najmanje nadali...zavejao sela i gradove,i,evo,još ne prestaje..kako preživljavate ove dane i da li se ide u školu sledeće nedelje?

meni nije čudno što u februaru pada sneg
februar je najhladniji mesec u godini

cuj, zamisli iznenadio nas sneg u sred zime :sanke::zimag::grudvanje3:
kako li se to samo nama desava da mi je znati :zroll:

Nas nije iznenadio sneg, baš nam lepo...
11kjh9c.jpg

Kod nas su prvo skratili casove, i trebalo je da od sutra deca umesto u 8 idu u 9, medjutim sinoc proglasili vanredno stanje i resili da sledece nedelje nece biti nastave... nije mi bas jasno zasto, onih par dana kad je bilo -20 deca isla normalno u skolu... sve jedno nam je ionako se vec prehladila :(

Jedino zbog čega ne volim sneg je čišćenje. Moram stalno da ga čistim, a mrzi me.
Što se škole tiče, nisam nešto srećan (ali se ne žalim) što ću imati raspust od 9 dana (subota, nedelja, ponedeljak - petak, subota, nedelja), ali stvar je u tome da žele da isključe mogućnost preopterećenja sistema za grejanje, a i da se greju ljudi bolje, a ne škole. Takođe, autoprevoznici neće imati obavezu da prevoze decu, i isključiće mogućnost da se autobusi negde zaglave ili da se desi neka nesreća, a od toga nema vajde ni đak ni škola. Tako da im ta odluka dobro dođe.

Jedino zbog čega ne volim sneg je čišćenje. Moram stalno da ga čistim, a mrzi me.
Što se škole tiče, nisam nešto srećan (ali se ne žalim) što ću imati raspust od 9 dana (subota, nedelja, ponedeljak - petak, subota, nedelja), ali stvar je u tome da žele da isključe mogućnost preopterećenja sistema za grejanje, a i da se greju ljudi bolje, a ne škole. Takođe, autoprevoznici neće imati obavezu da prevoze decu, i isključiće mogućnost da se autobusi negde zaglave ili da se desi neka nesreća, a od toga nema vajde ni đak ni škola. Tako da im ta odluka dobro dođe.

У школама не знам како ће бити уштеде. Школе раде, ми наставници смо у њима, само ђака неће бити! А после ћемо још и да одрађујемо! Грозно!
Требало ја да министар остави локланим самоуправама на вољу. У сјеничком округу по ужасној хладноћи и дебелом снегу ишли у школу 3 недеље. Сад, кад је пало мало снега у Бг, министар прогласио хаос.

У школама не знам како ће бити уштеде. Школе раде, ми наставници смо у њима, само ђака неће бити! А после ћемо још и да одрађујемо! Грозно!
Требало ја да министар остави локланим самоуправама на вољу. У сјеничком округу по ужасној хладноћи и дебелом снегу ишли у школу 3 недеље. Сад, кад је пало мало снега у Бг, министар прогласио хаос.

sad ćete da idete da čistite sneg ispred škole :mrgreen:
tj muškarci će da čiste, a žene će da kuvaju čaj :kafa:

msm stvarno mi je glupo...ako je vanredno stanje to znači da do škole ni nastavnici ne mogu da dođu :roll:

Мени је најгоре то што је требало да радим поподне, а радићу од 8 ујутру, и то без ђака! Они ме једино радују у школи. Замисли колеге које путују у друга места на посао... милина! Баш то што кажеш, Вецо, како могу наставници, а ђаци не могу?

I to što kažete: nastavnici će biti u školama, pa bi mogli i učenici. A to odrađivanje još ako bude subotama, biće veselo. :( Bolje da produže školsku godinu, nego tako da rade.
Ma kod nas je stalno luda žurka, sad proglasili vanredno stanje jer ih je iznenadio sneg! Kod mene u dvorištu 26cm snega, očistio sam ga za čas, tako da ne vidim problem za putare, ali ne donosim ja nikakve odluke. :)

Nevidjena glupost uvodjenje vanrednog stanja zbog 30cm snega :zlud: Ipak mislim da se iza toga krije politicka pozadina i da se njima bas ceska za narod..
Msm treba opravdati postojanje agencije za vanredne situacije hahahaha z:hm:z:hm:

Mrzim sneg i mrzim zimu. Mrzim zimske gume, zimsku odeću, mrzim kad nafta zaledi u kolima, mrzim sto ne mogu nigde da odem od nevremena, mrzom sto moram da ložim vatru svako jutro, a pre toga se kanim da ustanem iz kreveta jer se smrzavam. Takodje mrzim tople napitke koje moram da pijem, mrzim da idem po zaledjenim ulicama, i da gledam kako cu da padnem. Mrzim kad mi procuri nos.

Hoći leto, hoću more i plažu, hoću sladoled, hocu da volim biciklu, hocu šorceve i majice, hoću bazen, hoću žurke na otovrenom.

SUNCE MOJE GDE SI!!!!!!!??????

Mrzim sneg i mrzim zimu. Mrzim zimske gume, zimsku odeću, mrzim kad nafta zaledi u kolima, mrzim sto ne mogu nigde da odem od nevremena, mrzom sto moram da ložim vatru svako jutro, a pre toga se kanim da ustanem iz kreveta jer se smrzavam. Takodje mrzim tople napitke koje moram da pijem, mrzim da idem po zaledjenim ulicama, i da gledam kako cu da padnem. Mrzim kad mi procuri nos.

Hoći leto, hoću more i plažu, hoću sladoled, hocu da volim biciklu, hocu šorceve i majice, hoću bazen, hoću žurke na otovrenom.

SUNCE MOJE GDE SI!!!!!!!??????
A kad dođe Sunce, onda ćete kukati kako je toplo i kako se znojite, a, a?! :)

Mrzim i ja strumfetu pa ko me pita z:pz:p
:bob::zgrudvanje::grudvanje3::zskace:

Back