Žilavi torzo

Neprilagođena

Leptirica
Banovan
Poruka
95.554
James Newell Osterberg, Jr,
ili ti ga žilavi torzo , ili ti ga Iggy Pop(sad svi znate o kome je reč)
Rodio se jednog lepod dana(kažu travnja 21/mislim da je to april ,mrzi me da proveravam)
Muskegon , Mičigen , kažu .
Ja samo prepisujem.

1654454630790.png

Daklem....Američki rok muzičar , jer je Mičigen u Americi ,
A rok muzičar je jer se bavio rok muzikom...

Iako nije u početku dostigao veliku popularnost,
on se smatra kao inovator panka,garažnog roka (obavezno svirati u garaži) i srodnih stilova.????????
On je takođr poznat po nadimcima The Godfather of Punk i The Rock Iguana.

1654454700571.png

Iggy Pop je poznat po svojim energičnim scenskim nastupima.
.... samonazvao se IGI po svom prvom sastavu iz srednje škole "The Iguanas" .

Iggy Pop je bio pevač THE STOOGES-garage rock sastava s kraja šezdesetih
i početkom sedamdesetih godina prošlog veka.
Sastav je imao uticaj na razvoj hevi -metalas i pank -roka i rok -panka i metal -pank-roka ,
Ali i rok pank metala... :mrgreen:

1654454781370.png

The Stooges

Tacno pre neki dan sam odgledao film koja je neka njegova mastovita poetska autobiografija, i gde je on narator....Zove se "Slatko od nista", iz 2017.
Glavni junak je jedno Nista koje bezi od kuce i putuje uzduz i popreko zemljinog sara, da otkrije kakvi su ljudi zaista. ;) Film naoko deluje kao dokumentaristicki,
jer su glavne slike u njemu raznorazni prizori, kao u onom filmu Baraka, a glas Nicega dopire iz pozadine i izrazava se iskljucivo u stihu. :D Ali kakvi su to stihovi, ljudi moji.. :p Oni koji opipavaju bilo covecanstva i njegove egzistencije, humani i ostri, beskompromisni i nezni...Odgledao sam u dahu. Najimpresivni delovi su mi bili ti kad se Igi (Nista) obraca / referise / obracunava sa razlicitim geopolitickim oblastima: Amerikom, Rusijom, Bliskim Istokom, Evropom... :cool: gde mu se oni prvo obracaju pokusavajuci da ga pridobiju za sebe. ;) Tada im Nista duhovito odgovara, uzimajuci u obzir sve - i njihove vrline i njihove mane. Mogu samo reci da Niko sem Nista ne bi uspeo da slozi i sroci takve prosvetljujuce odgovore svakoj od doticnih ljudskih naseljenih strana sveta... Gde neke reci deluju maltene prorocki, pogotovo danas za Rusiju, manje vise i za Bliski Istok. ;) Neverovatno... :) ali istinito. :cool:

Tacno pre neki dan sam odgledao film koja je neka njegova mastovita poetska autobiografija, i gde je on narator....Zove se "Slatko od nista", iz 2017.
Glavni junak je jedno Nista koje bezi od kuce i putuje uzduz i popreko zemljinog sara, da otkrije kakvi su ljudi zaista. ;) Film naoko deluje kao dokumentaristicki,
jer su glavne slike u njemu raznorazni prizori, kao u onom filmu Baraka, a glas Nicega dopire iz pozadine i izrazava se iskljucivo u stihu. :D Ali kakvi su to stihovi, ljudi moji.. :p Oni koji opipavaju bilo covecanstva i njegove egzistencije, humani i ostri, beskompromisni i nezni...Odgledao sam u dahu. Najimpresivni delovi su mi bili ti kad se Igi (Nista) obraca / referise / obracunava sa razlicitim geopolitickim oblastima: Amerikom, Rusijom, Bliskim Istokom, Evropom... :cool: gde mu se oni prvo obracaju pokusavajuci da ga pridobiju za sebe. ;) Tada im Nista duhovito odgovara, uzimajuci u obzir sve - i njihove vrline i njihove mane. Mogu samo reci da Niko sem Nista ne bi uspeo da slozi i sroci takve prosvetljujuce odgovore svakoj od doticnih ljudskih naseljenih strana sveta... Gde neke reci deluju maltene prorocki, pogotovo danas za Rusiju, manje vise i za Bliski Istok. ;) Neverovatno... :) ali istinito. :cool:
Zašto ja to nisam gledala.. :eek:
Tako si sjajan teaser bacio, faalaaa.. utefterisano ✔️

Nema ga onlajn, izgleda da cu morati da petljam da ga skidam s neta, ne znam ni da li ima prevod na naski da se skine...
Neko se dobro pomucio za prevod...;) ali imao je fino nadahnuce. :mrgreen:

zato sto si stalno na forumu :kez:
Ahahah jel me zajebavaš?
Nee, kakvi stalno.. nego sam s fona pa ste mi nekako ko na dlanu jelte i to bukvalno pa zato često gvirnem
A ako ćemo se vređamo i tebi su uši klempave :zplez:

Nema ga onlajn, izgleda da cu morati da petljam da ga skidam s neta, ne znam ni da li ima prevod na naski da se skine...
Neko se dobro pomucio za prevod...;) ali imao je fino nadahnuce. :mrgreen:
A gde si ga ti gledao..? Možeš i neki link mi baciš nećem se bunim :cool:

A gde si ga ti gledao..? Možeš i neki link mi baciš nećem se bunim :cool:
2.RTS, sad petak uvece. :)
https://www.imdb.com/title/tt6138322/
Najludje od svega je to sto je to bio medjunarodni projekat u kojem se i nas blesavi region dobro uglavio.:) Stavise, reditelj je nas baja iz LEskovca!... :D
Koliko sam shvatio, film cine snimci mnogih mladih entuzijasta sirom sveta koji su na kraju poslali sve sto su snimili s raznih krajeva sveta nasem Borisu
da on napravi odgovarajuci kolaz koji ce se sloziti s Igijevom naracijom u pozadini... I to funkcionise odlicno. :) :cool:

2.RTS, sad petak uvece. :)
https://www.imdb.com/title/tt6138322/
Najludje od svega je to sto je to bio medjunarodni projekat u kojem se i nas blesavi region dobro uglavio.:) Stavise, reditelj je nas baja iz LEskovca!... :D
Koliko sam shvatio, film cine snimci mnogih mladih entuzijasta sirom sveta koji su na kraju poslali sve sto su snimili s raznih krajeva sveta nasem Borisu
da on napravi odgovarajuci kolaz koji ce se sloziti s Igijevom naracijom u pozadini... I to funkcionise odlicno. :) :cool:
Aaa bio na tevejuuu pa onda će premotamo e super fala brat 🤘

Upravo ga odgledala..
Na kecu bio ne na dvojci al nebitno našla sam
Uživala sam zaista, sve je tako dobro upakovano.. em sve vreme njegov glas em sve u stihu, toliko poruka al ono deep.. Sjajno, sjaaajno.. Igi objasnio

Ali kakvi su to stihovi, ljudi moji.. :p Oni koji opipavaju bilo covecanstva i njegove egzistencije, humani i ostri, beskompromisni i nezni...Odgledao sam u dahu.
To je to :heart:

u dahu i ja..
Tenks agen :pivce:

Back