Zidane vs Iniesta

Zidane vs Iniesta

• Andres 'Don' Iniesta

• Zinedine 'Zizou' Zidane

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Тежак избор, обојица су величине за своје време. Можда бих дао предност Зидану, јер је у његово време конкуренција на позицији десетке била већа него у време када се Иниеста пробио и развио у легенду...
Ја сам међутим волео оне десетке које нису биле светске звезде по именима, али су били прави мајстори своје игре. Рикелмеа, Аимара, Валерона, код нас Звонета Вукића...

Ja mislim da se nijednom igracu nisu stvari 'potrefile' u karijeru kao Zidanu...Evo sada i kada je trener i tu ga oce kao budalu onu stvar...Iniesta je puno konstatniji igrac... Inijesta je uz Xavija i Messija drzao tu Barselonu celu deceniju na strasnom nivou i gotovo bi svaku odigrao vrhunski dok je Zidanov Real sa Galaktikosima uzeo jedan LS i odmah poceo da bledi ali kada postignes onakav gol u finalu niko posle 10 15 godina ne prica ni o cemu drugom....i to se preuvelicava do zla Boga...a realnost je takva da je ceo taj projekat Reala sa galaktikosima bio glupost i da je Zidan igro bolji fudbal i kud i kamo konstatniji u Juveu...Onda odigra dve dobre utakmice 2006...i opet se sve to pocne preuveilicavati...krenu poredjenja sa Maradonom iz 86te... Dobro je da Francuzi to nisu uzeli onda covek nebi mogo ziveti od njih ni od Zidana... Da me ne shavtis pogresno kada je hteo da igra bio je vrhunski i znao je igrati velike utakmice ali opet kazem Iniesta je puno konstatniji igrac...A Ko je lucidniji i atraktivniji pa to je stvar ukusa...za moj ukus je puno bilo atraktivnijih 10ki od Zidana...Piksi, Laudrup, Valeron... I sigurno kvalitetom ne zaostaju za njim...

Treba definitivno sagledat cinjenice o Iniesti i Zidanea.
Xavi kojega svi hvale i dizu u nebesa je stariji od Iniesta 4-5 god. Prije dolaska Inieste Xavi je bio malo vise od prosjeka. Takodjer Messi bez Inieste nije ni sjena onog Messija iz Barce. Onda,Barca i Spanjolska. Takodjer,prije Iniestinog dolaska su bili osrednje ekipe, Spanjolska je bila vjeciti luzer do 2008. a Barca je sa dolaskom Ronaldinha podigla nivo,ali je takodjer bila jako nekonstantna ekipa.
Iniesta je taj koji revolucionirao nogomet na visu stepenicu, on je bio motor Spanjolske 2008-2012 i jos uvijek sadasnje Barcine ekipe. Kad on ode,i Barca i Spanjolska ce se vratiti starim rezultatima.

Zidane s druge strane je najvise blistao u nacionalnoj vrsti.
Ali takodjer treba rec gdje god je igrao,ostavio je vrhunske rezultate. Bordeaux,Juve i Real. Po meni je najkvalitetniji bio u Juventusu u razdoblju 1996-1999. I kad malo bolje proucis, Zidane je u biti samo usporio i Juve i Real. Juve prije dolaska Zidanea osvaja CL 1996.god,s njim gubi 2 finala i jedno 1/2fin. Real prije dolaska Zidanea osvaja 2x CL,s njim osvaja samo jednom i to 2002 god.

Opet,oba dvojica su genijalni igraci i tesko je dat glas nekome. I treba spomenuti u Zidaneove vrijeme je konkurencija veznjaka kzd i kamo bila 3x veca. I opet,Iniestu nismo nikad vidjeli u nekoj drugoj ligi sa drugim suigracima. Zivo me zanima kako bi to ispalo.

Poslednja izmena:
Ja mislim da se nijednom igracu nisu stvari 'potrefile' u karijeru kao Zidanu...Evo sada i kada je trener i tu ga oce kao budalu onu stvar...Iniesta je puno konstatniji igrac... Inijesta je uz Xavija i Messija drzao tu Barselonu celu deceniju na strasnom nivou i gotovo bi svaku odigrao vrhunski dok je Zidanov Real sa Galaktikosima uzeo jedan LS i odmah poceo da bledi ali kada postignes onakav gol u finalu niko posle 10 15 godina ne prica ni o cemu drugom....i to se preuvelicava do zla Boga...a realnost je takva da je ceo taj projekat Reala sa galaktikosima bio glupost i da je Zidan igro bolji fudbal i kud i kamo konstatniji u Juveu...Onda odigra dve dobre utakmice 2006...i opet se sve to pocne preuveilicavati...krenu poredjenja sa Maradonom iz 86te... Dobro je da Francuzi to nisu uzeli onda covek nebi mogo ziveti od njih ni od Zidana... Da me ne shavtis pogresno kada je hteo da igra bio je vrhunski i znao je igrati velike utakmice ali opet kazem Iniesta je puno konstatniji igrac...A Ko je lucidniji i atraktivniji pa to je stvar ukusa...za moj ukus je puno bilo atraktivnijih 10ki od Zidana...Piksi, Laudrup, Valeron... I sigurno kvalitetom ne zaostaju za njim...

Zidana,Hadjija(rumuna),Deju i naravno Maradonu nemoj da mi diras...:mrgreen:...
Zidan je imao specifican nacin igre zato mi se svidjao kao igrac....Bilo je lepo gledati njegovu igru,taj izmisljeni dribling iz nicega,kada mislis da ce izgubiti loptu ali ipak prevari protivnika...Piksi i Laudrup su bili ok ali po meni ispod Zidana...Dok npr.Verona nikada nisam nesta posebno cenio kao igraca...Ako me secanje dobro sluzi nije se odlikovao nekim driblingom,a ja takve igrace ne gotivim.....Dok Iniesta,igra jednostavno lepo za oko,i da taj trio Mesi,Xavi,Iniesta je bio fantastican.....Verati me malo podseca na njega...

Zidana,Hadjija(rumuna),Deju i naravno Maradonu nemoj da mi diras...:mrgreen:...
Zidan je imao specifican nacin igre zato mi se svidjao kao igrac....Bilo je lepo gledati njegovu igru,taj izmisljeni dribling iz nicega,kada mislis da ce izgubiti loptu ali ipak prevari protivnika...Piksi i Laudrup su bili ok ali po meni ispod Zidana...Dok npr. Verona nikada nisam nesta posebno cenio kao igraca...Ako me secanje dobro sluzi nije se odlikovao nekim driblingom,a ja takve igrace ne gotivim.....Dok Iniesta,igra jednostavno lepo za oko,i da taj trio Mesi,Xavi,Iniesta je bio fantastican.....Verati me malo podseca na njega...

Nije Veron, vec Valeron. Odlican igrac iz Deportiva.

Iniesta je osvojio dva evropska , jedno svetsko a sa Barsom cak 4 Lige Sampiona i koliko samo trofeja po Spaniji .. E sad Zidana sam ja slabo gledao pitanje je koliko je on imao dobre saigrace u Realu i u Francuskoj .. Iniesta jeste vuko napred i sve to stoji ali je ipak imao pored sebe jos jednog genija kakav je Cavi ..

Hadzi po tebi bolji od Piksija?

Juan Karlos Valeron a ne Veron...Spanac Valeron pljemjker Deportiva...

Ma kontam ja zasto mnogi ljudi smatraju Zidana nedoriljivim imo je i dribling i tu gracioznost u igri i neke osnovne elemnete je mozda najlepse estetiski izvodio i to ljude baca u nostalgiju jeste bio doteran za oko neverovatno ali nije samo to fudbal...Rivaldo je igro blize golu nije bio klasicna desetka...ali za mene uvek bio ubitacniji igrac i jednostavno bolji u to vreme..Ja ovde izgleda jedini 'kritikujem' Zidana ljudi ce pomisliti da imam nesto protiv a ko klinac nisam izlazio iz njegovog dresa imo sam neki svetlo plavi od Reala...Ali realno kad sagledam stvari mislim da je puno ta prica oko Zidana napumpana...

Старији ликови које познајем нпр. кажу да су Ћави, Пирло и друге петице 21. века мала деца у односу на то шта је био Редондо...Нисам га гледао, али он је један од убедљиво најцењенијих играча деведесетих код људи рођених изм 1975-1985...

Iskreno .. bez preterivanja Cavi i Iniesta su vrlo verovatno dva najtrofejnija igraca u istoriji fudbala .. Ok jeste Pele uzeo 3 svetska ali zato na klupskom planu nemojmo se zezati on nikad nije ni igrao u Evropi ..Cavi i Iniesta su bili glavni srafovi i u Spaniji i u Barsi , glavni igraci oko kojih se sve vrtelo , nosioci igre .. jbt reci za 4 godine osvojis dva EP i SP .. jbtee to nikome nikad nije uspelo .. samo njima .. i za 9 godina osvojis 4 LS .. braaateee ... nismo ni svesni kakve smo ludake gledali .. Brutalni su !!!

- - - - - - - - - -

A da ne pricamo o tome sta su sve poosvajali po Spaniji ,, Real nije mogao da im prismrdi ....

Hadzi po tebi bolji od Piksija?

Juan Karlos Valeron a ne Veron...Spanac Valeron pljemjker Deportiva...

Ma kontam ja zasto mnogi ljudi smatraju Zidana nedoriljivim imo je i dribling i tu gracioznost u igri i neke osnovne elemnete je mozda najlepse estetiski izvodio i to ljude baca u nostalgiju jeste bio doteran za oko neverovatno ali nije samo to fudbal...Rivaldo je igro blize golu nije bio klasicna desetka...ali za mene uvek bio ubitacniji igrac i jednostavno bolji u to vreme..Ja ovde izgleda jedini 'kritikujem' Zidana ljudi ce pomisliti da imam nesto protiv a ko klinac nisam izlazio iz njegovog dresa imo sam neki svetlo plavi od Reala...Ali realno kad sagledam stvari mislim da je puno ta prica oko Zidana napumpana...

Lepota je u oku posmatraca....
Dok je igrao bio je fantastican,sada kada je postao trener cela ta prica oko njega je prenaduvana,barem meni Real ne igra nista posebno...Ali ima tu neku ludu srecu da ga hoce kao ludog pic........Rivaldo je cesto znao da se folira i simulira kao ovi danasnji glumci....Mada ona tri gola protiv valensije u zadnjem kolu za titulu,iz slobodnjaka,pa onda makazice treceg ne mogu da se setim...:worth:

Iskreno .. bez preterivanja Cavi i Iniesta su vrlo verovatno dva najtrofejnija igraca u istoriji fudbala .. Ok jeste Pele uzeo 3 svetska ali zato na klupskom planu nemojmo se zezati on nikad nije ni igrao u Evropi ..Cavi i Iniesta su bili glavni srafovi i u Spaniji i u Barsi , glavni igraci oko kojih se sve vrtelo , nosioci igre .. jbt reci za 4 godine osvojis dva EP i SP .. jbtee to nikome nikad nije uspelo .. samo njima .. i za 9 godina osvojis 4 LS .. braaateee ... nismo ni svesni kakve smo ludake gledali .. Brutalni su !!!

- - - - - - - - - -

A da ne pricamo o tome sta su sve poosvajali po Spaniji ,, Real nije mogao da im prismrdi ....

Treba i spomenuti i ostatak Spanjolske iz 2008-2012. Nije bas da su sve sami Xavi i Iniesta osvojili. Tu su bili Xabi Alonso i Busquets koji su im cuvali ledja,pa Casillas,Puyol,Silva,Torres,Senna,Capdevilla...

Lepota je u oku posmatraca....
Dok je igrao bio je fantastican,sada kada je postao trener cela ta prica oko njega je prenaduvana,barem meni Real ne igra nista posebno...Ali ima tu neku ludu srecu da ga hoce kao ludog pic........Rivaldo je cesto znao da se folira i simulira kao ovi danasnji glumci....Mada ona tri gola protiv valensije u zadnjem kolu za titulu,iz slobodnjaka,pa onda makazice treceg ne mogu da se setim...:worth:

Treci je koliko mi se cini povuko je iz mesta zalomio jednog i onda raspalio po njoj ko lud presao celom nogom pa je dobila ludu putanju.... Pa het trik protiv Menchestera pa protiv Milana...Sve je velikane castio Rivaldo spektakualran igrac...

Treci je koliko mi se cini povuko je iz mesta zalomio jednog i onda raspalio po njoj ko lud presao celom nogom pa je dobila ludu putanju.... Pa het trik protiv Menchestera pa protiv Milana...Sve je velikane castio Rivaldo spektakualran igrac...

Apsolutno se slazem. Rivaldo je bio igracina samo takva. Najbolji je bio u vrijeme kad je igrao u kombinaciji sa Figom u Barci. Tad su osvojili naslov sa 10 bodova razlike, ispali od Valencie u 1/2fin. Po meni je Rivaldo bio najbolji igrac SP 2002 i najbolji igrac Brazila 1998.

Meni je ostao u secanju po makazicama koje je izvodio kao od sale....Lopta sa boka,prima na grudi u 16 metara 3 igraca oko njega i onda izvodi makazice kao da je sam u 16 metara...

Старији ликови које познајем нпр. кажу да су Ћави, Пирло и друге петице 21. века мала деца у односу на то шта је био Редондо...Нисам га гледао, али он је један од убедљиво најцењенијих играча деведесетих код људи рођених изм 1975-1985...

Pffff....Redondo je bio strasan igrac kazu 94....Od Maradone nemozes biti veca Zvezda al na terenu se pita Redondo... to nisam gledo ali ga dobro pamtim kad sam pocinjao da pratim fudbal bio je smbol tog Reala pre Galaktikosa...Po stilu igre onako uzdignuta glava kao da je nespusta kada krece u dribling mozda na Matica podseca najvise... ali je bio uticajni mnogo mozda kao Modric danas u Realu da lik igra i odbranu nestedi se ali i u napadu svaku overi i zna tacno gde ce je proslediti kad odigrati kad povuci napraviti potez...sjajan je bio...mada ****** i Jugovic je tada u Italiji igro nesto tome slicno i bio odlican....A to da su Xavi i Pirlo male mace...neznam to je preterivanje...Pogotovo Pirlo ja otkad pratim Italiju Pirlo je daleko njihov najvazniji igrac on im je bio ceo sistem mogo si sve da promenis njega ostavis i znas da ce povezati uspeti da iskontrolise igru koliko je moguce i opet spakovati sansu...Svi pricaju o Barsi i Xaviju o tom sistemu Barsa i Spanija su bili sistem a Xavi pocetna tacka sistema...dok je Pirlo bio ceo sistem po meni...Xavi da bi uvek imao opciju gde da odigra u svojoj igri i nije igresio ali za to je moro imati oko sebe sjajne tehnicki i takticki doterane igrace...Pirlo to cesto nije imo u Italiji...

Apsolutno se slazem. Rivaldo je bio igracina samo takva. Najbolji je bio u vrijeme kad je igrao u kombinaciji sa Figom u Barci. Tad su osvojili naslov sa 10 bodova razlike, ispali od Valencie u 1/2fin. Po meni je Rivaldo bio najbolji igrac SP 2002 i najbolji igrac Brazila 1998.

Eto i Figo je pao u zaborav a bio je strasan igrac...u to vreme najveca konkurencija Zidanu za zlatnu loptu si bili Figo i Rivaldo...Ronaldo zuba je bio najbolji ali njega su povrede pocele da unistavaju pa je cesto bio van konkurencije..

Back