zhuzhi jelinek

Може за Јову Ка Пичића следећи пут да се уда, обоје ће све да нас надживе.
Видела ћифутка де књиге о сексу најбоље продају, па тргује. Док је будала биће и пара :))

Sto s' bre tako surov.
Pa nije bas sve u parama ima nesto i u mudrosti ovih gospodja sa 92 godne zivotnog iskustva.
Te babe nekad treba slusati.
Mi samo mislimo da su one bile cedne, naivne, poslusne i glupe...sta sam dobrih saveta od nekih baba dobila nisam bolje ni od najsavremenijih zenetina 21.veka

Sad dal bas Zuzi il neka druga, tek ne treba otpisivati matorce, imaju neki od njih sta i da kazu.

Sto s' bre tako surov.
Pa nije bas sve u parama ima nesto i u mudrosti ovih gospodja sa 92 godne zivotnog iskustva.
Te babe nekad treba slusati.
Mi samo mislimo da su one bile cedne, naivne, poslusne i glupe...sta sam dobrih saveta od nekih baba dobila nisam bolje ni od najsavremenijih zenetina 21.veka

Sad dal bas Zuzi il neka druga, tek ne treba otpisivati matorce, imaju neki od njih sta i da kazu.

Наравно да није све у парама, у њеним годинама није ништа у парама, али наглашава сама да живи у 7-собном стану, да се удала из интереса и да је почела да пише са 70 јер људи воле теме о сексу. Ради се и о искључивој глупачи, која каже, да су сви, који не деле њено мишљење, лажови. Судећи по ономе што сам прочитао, само потврђује да са годинама јачају карактерне особине, а њена особеност није дефинитивно мудрост :))
Са осталим се слажем, мудри старци су чудо :)

Žuži jednako fascinira kako svojom vitalnošću i željom da se ne preda i ne prepusti staračkoj apatiji, tako i sposobnošću da pronađe modus ne samo kako zauzeti javnu pozornicu, već i ostati na istoj u svojim 90-tim - pa makar to bilo prozaično pisanje o ljubavi i seksu. No, to je sve.

Zanimljivo je čitati njena pisanija kao što je zanimljivo čitati primerak neke retke muzejske zbirke koja govori o tome kako je u svoje vreme živela i po kojim društvenim pravilima i preporukama se vladala jedna nestajuća visoka manjinska elitistička klasa - s tom razlikom što je Žuži živa muzejska zbirka i redak svedok svog nestajućeg izumrlog vremena. U svakom drugom kontekstu, njena pisanija o ljubavi i seksu su, pa, smešna i prevaziđena.

malo mi je muno kad prica o seksu u sadasnjem vremenu :mrgreen:ona je prva koja se javno deklasirasala kao sponzorusa(mislim generacijski).cudno mi je kako je feministice nisu do sad razapele jer sva njena mudrost se svodi na to da zena kad hoce da rijesi problem samo rasiri noge i sve je ok.bar sam ja shvatila da je sve svoje silne novce stekla na taj nacin.dobro,nesto i kreacijama,ali ko je za nju cuo prije rata?ja nisam.

malo mi je muno kad prica o seksu u sadasnjem vremenu :mrgreen:ona je prva koja se javno deklasirasala kao sponzorusa(mislim generacijski).cudno mi je kako je feministice nisu do sad razapele jer sva njena mudrost se svodi na to da zena kad hoce da rijesi problem samo rasiri noge i sve je ok.bar sam ja shvatila da je sve svoje silne novce stekla na taj nacin.dobro,nesto i kreacijama,ali ko je za nju cuo prije rata?ja nisam.

to je to
tako da mi nije jasno sto se kolege bune?
pa zuzi bi mogla komotno u curbrigenovoj skoli za dresuru zena drzat neki predmet : )))

Немој тако, виш да је била кројачица и тиме елита у рвацкој, каже Цвет елита, није она лака женска, литерална створитељка од које младе девојке могу много да науче .)))

Немој тако, виш да је била кројачица и тиме елита у рвацкој, каже Цвет елита, није она лака женска, литерална створитељка од које младе девојке могу много да науче .)))

razvigore, kralju, svijetla tacko u ovom tamnom vilajetu :kiss:

Cvet kaže da je većina plebsa tog vremena kopala njive i bunare, čuvala krave, nepismena slušala priče i virkala u pesmarice seoskog popa. Slažem se da Žuži nije predstavljala intelektualnu naučnu elitu tog vremena, no svakako nije bila ni deo plebsa koji kopa bunare i nosi vodu sa izvora u kojoj će oprati gaće i čarape svih pripadnika porodične zadruge, na čelu sa svekrom. U tom smislu, jeste bila svojevrsna elitna manjina, pa makar svoje mesto osigurala šnajderajem i širenjem nogu prilikom hodanja po Parizu gde je lovila muževe. U krajnjoj liniji, misliš da sirotinja tog vremena nije bila "laka" i da je noge po štalama i iza senika širila samo iz ljubavi?

Što se tiče njenog "literarnog dela", izjasnila sam se.

Poslednja izmena:

Back