Zgibovi, propadanja, sklekovi ???

dragance91

Obećava
Poruka
81
Zgibovi, propadanja, sklekovi ili kako se ova kombinacija popularno naziva street workout, dosta je zastupljena danas, mnogi bilderi imaju lose misljenje o ovom nacinu treniranja a sa druge strane neki tvrde da je najbolji.
Moje pitanje bi bilo koliko smatrate da je ovaj nacin treniranja efektan u dobijanju:
1) Mase.
2)Snage.
3)Udaracke eksplozivnosti.
I jedno licno pitanje za sve koju su trenirali ovom metodom i koji treniraju, koliki je vas licni napredak u tri segmenta koje sam nabrojao gore bio uz street workout? :D

Dobices nesto mase i snage svakako ali ni blizu kao sa bodybuildingom. Da bi podstakao misic na rast moras ga opteretiti tezinom. Znaci neki rang od 6-12 ponavljanja, kako ko voli. Ako mozes da uradis 12 ponavljanja, povecava se tezina i tako ....
Ove vezbe ce ti dati malo mase i snage ali da bi dalje napredovao moraces se opet dodatno opteretiti prilikom propadanja, zgibova itd. Takodje ishrana je jako bitna.
Na kraju zavisi sta zelis da postignes. Inace ove vezbe radi i bilderi narocito propadanja i zgibove tako da ne vidim da neko ima nesto protiv toga.

Zgibovi, propadanja, sklekovi ili kako se ova kombinacija popularno naziva street workout, dosta je zastupljena danas, mnogi bilderi imaju lose misljenje o ovom nacinu treniranja a sa druge strane neki tvrde da je najbolji.
Moje pitanje bi bilo koliko smatrate da je ovaj nacin treniranja efektan u dobijanju:
1) Mase.
2)Snage.
I jedno licno pitanje za sve koju su trenirali ovom metodom i koji treniraju, koliki je vas licni napredak u tri segmenta koje sam nabrojao gore bio uz street workout? :D
a da probas sa kacenjem zavesa , penjanjam na tavan al samo srukama i riljanje ali samo sa rukama . Imaces vece ruke nego da dr . kas svaki dan

Poceo sam sa street workoutom iz dosade i znatizelje.
Vec 3 godine radim sklekove, zgibove, probadanja i slicno.
Rezultati su vise nego zadovoljavajuci. U poslednje vreme ne vezbam preterano, al opet ne gubim na snazi.
U odnosu na proslu godinu ugojio sam se 10 kg-a i porasta 2-3cm, al opet kad redovno treniras mozes dobiti dobru definiciju i masu.
Mada, kljuc lezi u ishrani. ***** ti sve to, ako tuces po prasetini i ocekujes rezultate.

1) Mase.
2)Snage.

Pa ako radiš zgibove sa opterećenjem od njih nema bolje vežbe i za masu i snagu i eksplozivnost, Propadanje sa opterećenjem takođe. Čučnjevi na jednoj nozi su super takođe.

ja brate ne znam svi ovi klinci lozane da jedu ribu i integralno,samo pice i dzank fud,cepaju gazirano,pekare,palacinke,de oni znaju da kuvaju i bas ce im posebno spremati,od kojih para

sto se tice ishrane, ja volim jutro da pocnem sa zitaricama (ugljeni hidrati) jogurt, zitarice i zamrznuto sumsko voce.. dodje kao sladoled.. :D
do rucka pojedem neki slatkis i voce, JABUKE, NARANDZE, BANANE . . . za rucak jedem sve.. ne biram, piletinu izbjegavam jer mi se zgadila, volim crveno meso, RAMSTEK.. ili neki drugi dio.. uz prilog svakakvo povrce, spanac, blitva, grilovano povrce (patlidzan, tikvice, pecurke, paprike...) posle rucka odmaram, do vecere ako ogladnim jedem jedino ako podjem u grad pa svratim do pekare na neko pecivo.. :D a vecera SLANINE ili PRSUT, sa mladim sirom :D ffffff.. obozavam.. :D i osjecam se predobro.. :) na visinu 193 imam od 85 do 87 Kg.. vazda mi varira tako.. nzm.. neki kazu treba vodit racuna oko ishrane, ja msm da se moze jes razno razno.. samo treba trenirat pravilno.. bolje dic 50 kila iz bendza pravilno no iz peta izvlacit 70, i 80.. dajem samo primjer.. :)

ne radim previse
ali otprilike 10 u jednoj seriji mogu da uradim po 3serije
posle toga sam gotov
zato ne radim cesto, jednom u mesec dana zgibove radim
sklekova ne znam ali mogao bih sigurno preko sto nikad ne radim sklekove
u propadanjima sam slab radim ih jedamput nedeljno
samo 10tak (siroki hvat)po tri cetri serije sa pauzama i po dva minuta
trbucnjake rasturam radim ih svaki put u teretani po jedno 3-4 vezbe
a ponekad i ni jih ne radim puno u jednoj seriji max 25-30 u tri serije, po 5-6 vezbi

Poslednja izmena:
Lično bih ti preporučio da se baviš calisthenicsom ( kod nas bi se reklo kalistetika ) podrazuma street workout ( znači sklekove, čučnjeve, trbušnjake... ) ali se uglavnom bazira na izdržajima, većim delom na rukama. Dobićeš definiciju, ali ako malo to iskombinuješ sa teretanom možeš dobiti i dobru masu, ali takođe ne zaboravi na ishranu.
Imaš gomile programa kako povećati broj sklekova i propadanja na internetu
ali ovo što si ti naveo je samo upper body routine
Šta je sa lower body, to jest trbušnjacima i nogama ? Njih takodje nikako ne smes da zapostavis

Imas 2 moguce i realne mogucnosti.. Prva ti je da odes u teretanu i unistis svu lepu gradju, definiciju i dobijes masu.. Druga ti je da nastavis to sto si radik i izgledas ekstra.. Pa ti vidi

A ti vidi da ne pises gluposti vise.

Odlaskom u teretanu ce da "UNISTI" svu lepu gradju, DEFINICIJU i dobice "masu" ? :hahaha: Pa znas li ti sta pises deckonja? :roll:

Prvo, on i nema DEFINICIJU. Vi klinci mislite da je definicija = mrsavost. To nije dedinicija. Nije definicija biti mrsavv zboljav, lagan, a MASTAN. :rtfm: Mozes imati ti i definiciju i kada imas 120kg mase na vagi.
A mozes biti i DEBEO i mastan i kada imas 70 kilograma ! :rtfm:

Ne radi se tu o kvantitetu nego o kvalitetu. Ne znam samo kako si ti utvrdio da je on "Definisan", kada je naveo samo visinu i svoju kilazu opstu. :roll: Je l si mu merio %BF, tj index telesne masnoce, % masnog tkiva u organizmu, potkozno masno tkivo + visceralno masno tkivo oko organa? NISI. :rtfm: Prema tome ne lupaj gluposti. :rtfm: Prvo to - glupost da je "izdefinisan".

Druga glupost ti je da ce u teretani nesto unistiti. :roll::roll::roll::roll::roll: Teretana ne sluzi za unistavanje stvari, RADOM SE NE MOGU UNISTITI STVARI.
Treca glupost je da ce u teretani "Dobiti masu". :lol::roll::dash: Ljudi aman, tj deco aman, MASA SE NE RADI U TERETANI, NITI SE RADI DEFINICIJA U ISTOJ, NITI NA TRCANJU ILI GDE VEC.,
Gledam maratonce, svi bre ceo zivot trce 24h im to na pameti, ni jedan nema trbusnjake ljudski. Ni jedan izdefinisan, Nego kost i koza i opet nista. A trce MARATONE EEEJ I TRCE SVAKOG DANA PO 50 KM.
I onda dodje neki klinac i odvali - uzmi trci da se izdefinises, 2 puta nedeljno po sat vremena, a u teretani ces dobiti masu bezi odatle.

Kako vi ne shvatate da se MASA DOBIJA = svakodnevnim kalorijskim SUficitom, i to iz kvalitetnih markonutrijenata, a ta famozna DEFINICIJA se dobija = svakodnevnim kalorijskim DEficitom.

Dajle definicija se radi i SAMO SE RADI tako sto danas uneses primera radi 4 kalorije, a potrosis 5, dakle malo vise potrosis nego sto uneses. Kontinuirano kada se gleda, covek se onda "definise", odn definise misicna tkiva, jer se potkozno masno tkivo oko njih gubi, jer sluzi kao energija. Zato se moraju uzimati proteini i raditi TESKI TEZINSKI TRENINZI U TERETANI, kako bi non stop zadavali nove adaptacione podrazaje misicnim vlaknima da se debljaju i prilagodjavaju tezinskom treningu na koji nisu naviknuti, da kada se pokidaju od treninga, proteinskom ishranom ih popunimo da se obnove i dodatno zadebljaju dok istovremeno salo oko misica koristimo da se pretvara u energiju za potreban rad. :rtfm:

Tako se radi definicija, i tako se radi "MASA", koja masa, misicna masa, kostana masa, masa izlucevina (feces odn izmet i mokraca u mokracnoj besici, likvor u glavi, krv u krvnim sudovima), lipidna masa, odn salo masa? :rtfm:

Da li shvatate vi klinci koliko laicki pricate o mnogo slozenim stvarima i sve to zajedno zovete jednim pojmom - neka tamo "masa". :roll: A tu zapravo ima mali milion masa i svaka je drugacija, i svaka se drugacije dobija.

Prema tome nemoj vise lupati i strasiti ljude da se klone teretane, i da ih upucujes na dosadno neuspesno i neucinkovito fizikalisanje, kojim se zaludjuju samo KLINCI koji nikako ne izgledaju. :rtfm:

TERETANA je prostor koji je najveise evoluirano na vezbackoj lestvici. Tamo mozes vezbati SVE, i moze da vezba SVAKO, samo da prilagodi sebi ono sta mu treba. Sve sto ti to bi radio napolju i odvracas ga zbog toga da ide u teretanu, moze raditi u teretani ISTO, i jos mnogo ucinkovitije, moze i da kombinuje, dok napolju NE MOZE. jer nema 99% stvari koje postoje u teretani.

Dakle ne mozes se u teretani "unistiti" i dobiti""masu" pa cak i glupo salo, jer dizanjem tegova ne raste salo u organizmu, nije to neko testo pa kada ga izgnjecis ono do ujutru naraste samo od sebe, VEC JE TU BITNO DA NE JEDES JUNK FOOD KAO SVINJA, (koji ti btw planiras da nastavis da jedes, jer "nisi dokon" ) .

Masu ce dobiti onaj koji jede neorganizovano kao SVINJA, ko ne spava dovoljno ko je izlozen stresu i ima malko poremecene hormone stitaste zlezde pa nema dovoljno T4 hormona *jer npr ne unosi adekvatno jod iz ishrane i sl), a ne onaj ko se upise u teretanu.

Nemoj vise pisati besmislice i KRIVE INFORMACIJE DRUGIMA, posebno da ih odvracas od vezbanja da rade ono ti radis, sa tvojih koliko 13 godina zivota? :roll:

- - - - - - - - - -

Kaze druga ti je da radis to sto radis i izgledas "extra". Extra po kome, po tebi? Po meni je to presmesno i prejadno.

Ne mozes uzeti TVOJE MERILO estetike kao univerzalno merilo i onda na konto toga nesto hvaliti a nesto drugo totalno neosnovano pljuvati, pogotovo sto si pun NETACNIH INFORMACIJA I NEISTINA.
Da ne pricam kako stereotipno vidis ljude koji su strucni i psihicki stabilni, odvazni da u ovo udju malo ozbiljnije, sto se videlo iz one druge teme.

100 puta sam imao stresniji i obavezama nagomilaniji zivot nego ti deckonja koji jos i ne znas sta je zivot, pa nikako nisam bio dokon, jadan, ovakav, onaka, pa sam stigao da ovo radim na ozbiljnijem nivou i "brojim sta jedem".
Meni to nije bio neki intelektualni napor, a vidim mnogima jeste, pa onda to projektuju, misle svakom je to takav napon i svi su tako psihicki labilni te "dzabe sve to, to niej zivot".

Pa nije, ako si kilavko i slab psihicki. Zato od vas mladih nema nista danas, degeneracija sto bi rekao Krile Golubovic, a nekada se oldschool i ozbiljno treniralo a niti je bilo interneta niti informacija niti suplemenata.

A gledaj danas 2017 godina ce uskoro, svi imaju net, svi imaju obilje proverljivih informacija, i onda pored svega toga, dodje neko i napise da i dalje veruje
Da se masa i definicija rade u sumi odn teretani, a kuhinju ko hebe. :roll::roll::roll:

Naucite vise, "MASA" (sta god to znacilo :roll:) I DEFINICIJA SE RADE ISKLJUCIVO I ISKLJUCIVO U KUHINJI, A NIKAKO NA VEZBALISTU. Na vezbalistu, koje god bilo, se radi i jaca srce, kardio vaskularni trening - to je pun naziv pomodarnog naziva "cardio", trening rada srca zbog kondicije, da bi pumpalo krv brzo u organe i misice, i radi se i SAMO STIMULACIJA RADA MISICNIH VLAKANA, pokusaj da se ona pocepaju. Deo glukoze i deo masnog tkiva se potrosi da, da bi se stvorila energija za rad, ali to nikada ne moze da IZDEFINISE SAMO PO SEBI I DA NADJACA KALORIJSKI VECI UNOS, jer je potrebno trcati 25 minuta samo jednu babanu da sagorimo koju smo pojeli pa vidite. :mrgreen:
Pojedi burek ili Mekdonalds gluposti pa ti je potrebno 25 sati da trcis bez prestanka samo to da izgoris. eto zasto se ne definise na vezbalistima, vec u kuhinji.

Mnogi vezbaci UOPSTE I NEMAJU KARDIO TRENING, NE RADE NISTA, samo tesko dizanje tegova + ishrana i imaju 5% telesne masnoce, dok vi imate po 20, 25 i tripujete da ste "izdefinisani" samo zato sto ste zgoljavi. :roll:

Dakle jos jednom, 2017. godina sada ce uskoro - "Plocice i masa se rade U KUHINJI, ne na nekom vezbalistu". :rtfm:

A teretana sluzi skoro svima, u njoj vezbaju najrazlicitiji sportisti koji postoje i svako ima svoj program i jos niko se nije "unistio" i "dobio masu". :roll: Znas, nije "masa" nesto kao kancer, rak, pa ono, ti udjes u teretanu, a ono hooop samo jednog dana lekari ti otkriju da imas neku "masu". :roll: Vec moras da jedes junk food kao svinja i sve ostalo radis naopako i da imas unakazene hormone stitaste zlezde i nizak testosteron prirodno da dobijes "masu".

Poslednja izmena:
Dobićeš definiciju, ali ako malo to iskombinuješ sa teretanom možeš dobiti i dobru masu, ali takođe ne zaboravi na ishranu.

Gledaj ga i ovaj.... :roll:

Aman deco, zasto delite NETACNE INFORMACIJE i tako onesposobljavate indirektno napredak i trud nekog? :rtfm:

Ne NECE DOBITI DEFINICIJU, ako radi kalistetiku, i nece dobiti dobru masu samo ako se upise u teretanu.

KUHINJA JE TA KOJA JE ZASLUZNA I ZA JEDNO I ZA DRUGO, a ova 2 samo stimulisu rad misicnih vlakan i eventualno ostecenje misicnih vlakana, mikropukotine, koje su pozeljne jer usled kvalitetne proteinske ishrane ova vlakna se zatim debljaju.

Nemojte vise prenositi mitove i besmislice, jedino gore od toga je ono "15 ponavljanja za definiciju, a 8 ponavljanja za masu " :roll: :bljak:

Prvo sto je normalnije okruzenje, cist vazduh, napolju si i mnogo ti vise prija za razliku od zagusene teretane.. Takodje niko ti nece doci i reci drzi me za celo jako da bi dobio misice na vratu, vec je sve normalnije.. Niko nece da rice i vristi takodje.

Druga stvar, svaki momak sa trima je mnogo jaci u pravom smislu te reci od onoga iz teretane.. U svakom pravoj disciplini ce da ga razbije.. Od tuce, preko sporta, osnovnih vezbi, ekspolozivnosti, brzine, trcanja i td.Koliko samo sportista znam koji su u fazi povrede isli u teretanu i zavrsili sa karijerom automatski.. Ja ne znam nijednog momka koji ide na trim dugo, a da nije savrseno gradjen.. A u teretani je svaki 2 gi masna nabildovana svinja za sprdnju.. Takodje vrlo mali broj njih sa trima je mrsavo, ne pricamo o pocetnicima.. Licno znam momke koji idu na trim, zimi rade isto to kuci i imaju svaki misic, kila koliko i visinu i izgledaju kao kristiano ronaldo, sto u teretani nmz da postignes,osim godinama i hemijom..

Pa ako ocekujes da maratonac bude izdefinisan i dobro gradjen onda stvarno... Pa imaju neki iz teretane savršenu masno u i ostalo, ali svi znamo zasto i sa duplk manjim vodjenjem racuna ce to neko da postigne van teretane..

Istina je da se u teretani u 90% slucajeva dobina masa.. Pricas o fad fudu.. Druze bio sam u Budvi, jeo gotovu hranu za dorucak, ruzak i večeru. Samo rostilj, tijesto i gluposti, isao na trim i bio savrseno gradjen.. Svaki misic mi se vidio, a imao i masu.. I prolece pre toga isto.. Posao sam u teretanu i dobio samo masu i izgubio definiciju.. Milion takvih znam, ali ja sam kriv zbog ishrane.. Samo ne mozes mi reci da se u teretani ne dobija masa uglavnom kad svako to zna, ali nece da prizna niko ko je voli.. I ovo za ponavljanke je glupost, zato sto su vam punili momci glavu iz teretane i jer nemate blage veze sa sportom i tijelom.. Popricajte malo sa nekim ljudima koji pripremaju sportiste, ljude koji znaju, a ne samo nabildovane likove iz teretane pa da vidite... Ja cak znam neke evropske trenere, pa i sportske i obicne koji za definiciju teraju na pauzu od 30 sek izmedju vezbi i odgroman broj ponavljanja i rezultat je fenomenalan.

Prvo sto je normalnije okruzenje, cist vazduh, napolju si i mnogo ti vise prija za razliku od zagusene teretane.. Takodje niko ti nece doci i reci drzi me za celo jako da bi dobio misice na vratu, vec je sve normalnije.. Niko nece da rice i vristi takodje.

Druga stvar, svaki momak sa trima je mnogo jaci u pravom smislu te reci od onoga iz teretane.. U svakom pravoj disciplini ce da ga razbije.. Od tuce, preko sporta, osnovnih vezbi, ekspolozivnosti, brzine, trcanja i td.Koliko samo sportista znam koji su u fazi povrede isli u teretanu i zavrsili sa karijerom automatski.. Ja ne znam nijednog momka koji ide na trim dugo, a da nije savrseno gradjen.. A u teretani je svaki 2 gi masna nabildovana svinja za sprdnju.. Takodje vrlo mali broj njih sa trima je mrsavo, ne pricamo o pocetnicima.. Licno znam momke koji idu na trim, zimi rade isto to kuci i imaju svaki misic, kila koliko i visinu i izgledaju kao kristiano ronaldo, sto u teretani nmz da postignes,osim godinama i hemijom..

Pa ako ocekujes da maratonac bude izdefinisan i dobro gradjen onda stvarno... Pa imaju neki iz teretane savršenu masno u i ostalo, ali svi znamo zasto i sa duplk manjim vodjenjem racuna ce to neko da postigne van teretane..

Istina je da se u teretani u 90% slucajeva dobina masa.. Pricas o fad fudu.. Druze bio sam u Budvi, jeo gotovu hranu za dorucak, ruzak i večeru. Samo rostilj, tijesto i gluposti, isao na trim i bio savrseno gradjen.. Svaki misic mi se vidio, a imao i masu.. I prolece pre toga isto.. Posao sam u teretanu i dobio samo masu i izgubio definiciju.. Milion takvih znam, ali ja sam kriv zbog ishrane.. Samo ne mozes mi reci da se u teretani ne dobija masa uglavnom kad svako to zna, ali nece da prizna niko ko je voli.. I ovo za ponavljanke je glupost, zato sto su vam punili momci glavu iz teretane i jer nemate blage veze sa sportom i tijelom.. Popricajte malo sa nekim ljudima koji pripremaju sportiste, ljude koji znaju, a ne samo nabildovane likove iz teretane pa da vidite... Ja cak znam neke evropske trenere, pa i sportske i obicne koji za definiciju teraju na pauzu od 30 sek izmedju vezbi i odgroman broj ponavljanja i rezultat je fenomenalan.

druže svaka ti čast na odgovoru...potpisujem svaku reč
od vežbanja napolju i sa svojom težinom sa dodatkom trčanja ne postoji bolja sportska aktrivnost za ljudsko biće

1) Mase.
2)Snage.

Ако немаш пара за теретану (тј. ако би ти у кућном буџету тих 1000-2000 динара значиле, онда је ок. Или ако имаш посао због кога не можеш да погодиш радно време теретане (тешко изводљиво), или ако ти теретана нпр. не ради викендом, онда је ок да згибнеш и пропаднеш у парку. Ал' ако то није случај, онда немаш никакве потребе за стритворкаутом.

Мсм..свако вежбање је 1000 пута боље од невежбања....јбт..први пост је од пре три године. Ај' ћао.

Back