Zeznuo opet!

RasoRaso haker

Zainteresovan član
Poruka
263
Šta sam sada napravio?Imao sam instaliran Win XP i da stavim dual boot ja stavim na D particiju(to mi je druga particija) Win 7.Međutim meni samo otvara Win 7 i ne pita me oće li XP ili 7 nego samo uđe u Win7.Šta trebam da napravim još da imam dual boot?Ako mi ne može kako da vratim XP.Pokušao sam da izbrišem 7 i izbrisao sam ali neće da uđe u XP.Hvala unapred!

Inače ne vidim zašto bi travio dual boot... Ja lepo imam napravljenu XP virtuelnu mašinu koju pokrećem iz sedmice. Premostio sam portove, radi mi internet na njoj, a ne koristim je nešto preterano često... samo za programe koji ne rade pod sedmicom iz nekih razloga...

Desni klik u my computer,propertise, nadjes advanced system settings, udjes u startup and recovery, cekiras time to display list of operating system i stavis na 30 sekundi... To se radi u windows 7....
Brate mnogo ti brljas sa kompom... Prvo trebas da naucis kako se instalira operativni sistem za dual boot pa tek onda da ga instaliras kako treba...

Samo da se nešto ne plaća.Ako se plaća kuku.Spržio grrrrrr.Radivoje koji si ti kreten

Ne plaća se. Treba ti samo instalcioni disk za Win7. Samo, pošto si naveo da si obrisao Windows7 onda ti ta procedura neće raditi posao. Nego ti sad lepo instaliraj 7-cu na C particiju kako je i do sad bilo. Nisam siguran ali moguće da će ti u toku instalacije biti prepoznat i XP na D pa će ti automatski pojaviti dual boot. Ako se to ne desi, briši taj xp i namesti ga kao virtuelnu mašinu.

Imam instalacioni disk.ALi sam mislio pošto imam instalirani XP na D disk(ili koji već,uglavnom je on prije instaliran od 7) da brisanjem 7 ću vratiti XP.Međutim nisam i onda sam ponovo stavio 7.Da li sad trebam da radim po onome tvome link i radiće mi XP.

P.S. Molim objašnjenja za to virtuelna mašinja i ti portovi.A ako nema veze sa ovim što tražim ništa ne piši o portovima :D

Pazi meni radi Windows 7 ali mi neće Win XP odnosno još bolje kad bi mi proradio dual boot.Da li ću ovim popraviti to i imati dual boot?

A tako dakle... Pa šta će ti dual boot... Meni je to tako nepraktično. Moraš da restartuješ komp da bi prešao u XP... Pogledaj kako ja to imam odrađeno:

capturewdy.jpg

Al kako da tako stavim.Džabe ja restartujem opet mi ima Windows 7.Pazi ja sam instalirao Windows XP.Pa mi nije mogao ići nikakav USB u kućište.Džabe sam ja ubačao ali neće da učita usb-ove.Pa zato sam stavio Win 7 da bi stavio dual boot i da mi računar učitavao usb-ove.Međutim sad mi učitava USB ali neće Windows 7.Ja bih volio da nekako mi radi Win XP(sa svim igricama) ili dual bot samo da mogu ući u XP.Imam i disk od Win XP.Kako se stavlja Virtuelna mašina?I šta je potrebno za nju :D?

Al kako da tako stavim.Džabe ja restartujem opet mi ima Windows 7.Pazi ja sam instalirao Windows XP.Pa mi nije mogao ići nikakav USB u kućište.Džabe sam ja ubačao ali neće da učita usb-ove.Pa zato sam stavio Win 7 da bi stavio dual boot i da mi računar učitavao usb-ove.Međutim sad mi učitava USB ali neće Windows 7.Ja bih volio da nekako mi radi Win XP(sa svim igricama) ili dual bot samo da mogu ući u XP.Imam i disk od Win XP.Kako se stavlja Virtuelna mašina?I šta je potrebno za nju :D?

Pazi ja sad to instaliram(Virtual box) i Win XP.I sad kad palim računar da li će mi biti XP ili Win 7.Meni je to važno da bih mogao pokrenuti igirice na C disku(mogu ih i sa Win 7 ali ne mogu da sačuvam).Vidiš meni nije cilj da napravim novu particiju sa XP nego da se vratim na XP sa starim igricama :D Kontaš sad šta tražim?

Desni klik u my computer,propertise, nadjes advanced system settings, udjes u startup and recovery, cekiras time to display list of operating system i stavis na 30 sekundi... To se radi u windows 7....
Brate mnogo ti brljas sa kompom... Prvo trebas da naucis kako se instalira operativni sistem za dual boot pa tek onda da ga instaliras kako treba...

To sam uradio i ništa !

а да ти однесеш рачунар неком ко зна то да уради и ако је баш добро расположен да ти једаред барем објасни шта се како ради?

Šta sam sada napravio?Imao sam instaliran Win XP i da stavim dual boot ja stavim na D particiju(to mi je druga particija) Win 7.Međutim meni samo otvara Win 7 i ne pita me oće li XP ili 7 nego samo uđe u Win7.Šta trebam da napravim još da imam dual boot?Ako mi ne može kako da vratim XP.Pokušao sam da izbrišem 7 i izbrisao sam ali neće da uđe u XP.Hvala unapred!

Prestani da Hakujes :lol:

Pokusaj sa ovim http://www.supergrubdisk.org/

Desni klik na My Computer ikonu > Properties > Advanced (Tab)

U polju Startup and Recovery klikni na Setting

U polju System Startup klikni na Edit - otvorice se Noteped

Unesi ovo u notepad:

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

Restartuj PC i treba se pojaviti Dual Boot opcija :)

Ovaj boldovan 1 zameni sa 2 :)

Samo me zanima kakv si ti bre "H A K E R" kad neznas ni osnovne stvari... Pratim tvoje teme od pocetka i brate nemoj da se ljutis, duduk si za kompjuter... Probaj da sebe nadjes u necemu drugom...
Skupljaj salvete ili tako nesto :rotf:

Samo me zanima kakv si ti bre "H A K E R" kad neznas ni osnovne stvari... Pratim tvoje teme od pocetka i brate nemoj da se ljutis, duduk si za kompjuter... Probaj da sebe nadjes u necemu drugom...
Skupljaj salvete ili tako nesto :rotf:

Brate nećemo se vrijeđati.Mogao si mi poslati to ličnom porukom a ne ovako.Kako si ti sve to što znaš o računarima naučio.Prosvijetli me i daj mi knjigu iz koje si učio :D

Hvala svima a ovaj zadnji predlog ću pokušati sjutra.Hvala puno :D

Brate nećemo se vrijeđati.Mogao si mi poslati to ličnom porukom a ne ovako.Kako si ti sve to što znaš o računarima naučio.Prosvijetli me i daj mi knjigu iz koje si učio :D

Hvala svima a ovaj zadnji predlog ću pokušati sjutra.Hvala puno :D
To sa racunarima se uci stalno... Kada sam bio tvojih godina brljao sam po sistemu i nema sta mu nisam radio, al mi se nikad nista nije s*ebalo... Prvo sam krenuo da citam "XP za pocetnike" i tu sam skoro sve naucio o xp-u.
Zatim sam krenuo sa overklokovanjem i tako redom da ti ne nabrajam...
Da bi znao sa operativnim sistemom moras da znas dobro engleski, jer za vecinu problema koji se dese na kompu,neces naci na netu ako kucas na srpskom - a kada lepo napises na englesom izadje ti na stotine resenja ...

Back