ZEPTER POSAO

I mene su zvali iz Zepter-a, bila je subota popodne.
Žena koja me je zvala je rekla kako su moju biografiju dobili po preporuci od
neke kancelarije za mlade i zakazala mi razgovor za ponedeljak u 12h.
Uzalud sam se trudio da pitam kakvo je radno mesto u pitanju, nisu hteli ni da kažu, pa se nisam ni pojavio.
Onda su me opet zvali isto naredne subote popodne i rekli mi kako sam se ja
prijavio kod njih. Na to sam rekao kako se nisam prijavljivao sigurno kod njih.
Onda su mi opet zakazali razgovor u ponedeljak u 12h i naravno bez reči o radnom mestu.
Nisam se ni taj drugi put pojavio. Da bi me zvali odmah u 14h i pitali da li sam odustao ili sam bio sprečen da dođem. Na kraju sam iskreno rekao da mi niko nije ni rekao šta je u pitanju i kakvo je radno mesto i nisam hteo da se trudim. Onda je njihova zaposlena rekla ali to vam je Zepter morate da dođete na informativni razgovor da biste videli o čemu se radi. Na kraju sam rekao da me skinu sa njihove liste i više ne zovu. Pa računam da je u pitanju državna tajna pa ne mogu da mi kažu o čemu se radi, nije ni meni svejedno da prelazim pola grada zbog neke prezentacije od 45 minuta i navlačenja ljudi na posao prodavca posuđa koje niko neće da im kupi.

Moja drugarica je posle mene nastavila da ide kod njih jos mesec dana posle mene. Bila je dobra dok joj menadzeri nisu uzeli listu za prezentaciju jer je ona radi fore napisala samo 10 ljudi, izvikali su se na nju, jer nije profesionalna i receno joj je da 50 ljudi ide na spisak+jos jedan njihov prijatelj!!!! U medjuvremenu je imala tezak smrtni slucaj, i niko od tih takozvanih medandzera nije se setio ni da je nazove da pita kako joj je!!!!!!!!!!!!!!!! Sve cekam mozda ce se javiti neka menadzerka koja zbira ekstra lovu da me razuveri i kaze ko kod njih radi za stalno (jer je to tamo drzavna tajna).

Moja drugarica je posle mene nastavila da ide kod njih jos mesec dana posle mene. Bila je dobra dok joj menadzeri nisu uzeli listu za prezentaciju jer je ona radi fore napisala samo 10 ljudi, izvikali su se na nju, jer nije profesionalna i receno joj je da 50 ljudi ide na spisak+jos jedan njihov prijatelj!!!! U medjuvremenu je imala tezak smrtni slucaj, i niko od tih takozvanih medandzera nije se setio ni da je nazove da pita kako joj je!!!!!!!!!!!!!!!! Sve cekam mozda ce se javiti neka menadzerka koja zbira ekstra lovu da me razuveri i kaze ko kod njih radi za stalno (jer je to tamo drzavna tajna).

Ima par desetina menadzera tj saradnika koji imaju fix 200e plus procenat.Ipak moras imati dobru zvaku i jake ljude da bih uspeo.I kad sve to krene i krenes ka vrhu dobijes regiju koju vodis i razvijas i kad ojacas dodje neka faca i uzme ti grupu kao npr.Gordani M

Malo sam procitala ove komentare i moram da vas razuverim u neke stvari.
Prvo, zepter ima jedan nov sistem poslovanja i moram reci da se ne bazira vise na prodaji od vrata do vrata kako je nekad bilo. Mada edukatori nekad vise forsiraju tu kucnu prodaju, tako su i meni pricali, doduse, uvek cete tamo od starijih zena cuti morate da idete po kucama tamo su pare.Mozda se tako vise zaradi ali nema potrebe za tim.Posao za koji ste pozvani je office konsultant, samo ime govori da se posao obavlja u kancelariji i da nema price o terenu.Sto se tice anketiranja to je samo dobra volja ko zeli moze da ide ali nije obavezan.Ono sto sam ja zapazila a to je da dosta ljudi u startu odustane, jer svi imaju predrasude ko to kupuje i kome to treba. Verujte mi dosta ljudi kupuje, jer je sve kvalitetno i vecini ne treba ni da se objasnjava sta je zepter.
Drugo, ovaj posao moze da se obavlja i honorarno, sto znaci, imate drugi posao gde imate fiksnu platu od vaseg vremena koliko mozete odvojite nesto vremena i mozete lepo da zaradite jednu dodatnu platu.I ja kad sam pocinjala dosta sam radnika u zepteru pitala kako je i koliko zaradjuju, odgovori su bili razliciti.Ko se ne trudi i ne radi taj i nema, ko se malo potrudi verujte mi isplati se.Nije da zelim da vas vrbujem za zepter ili tako nesto ali moram da vam kazem da ne pricaju svi kako jeste, i ja sam bila na vasem mestu i isto tako htela da odustanem bas zbog tih prica o zepteru i lupanja ljudima na vrata.Ali to nije tako :) to je ranije bilo. Sto se mene tice, vec neko vreme radim u zepteru, ne idem po kucama, moji gosti dolaze na takozvana druzenja u zgradu zeptera.Mogu vam reci da sam zadovoljna :)

A vi gospodjo ili gospodjice verovatno radite u edukativnom ili u marketingu i zato tako i pricate jer je to vas posao.Recite ljudima onako kako jeste i kako je bilo do pre par godina.

Wau,pa i mene su zvali.
Rekli da dodjem juce u 16h a ja nisam otisao,pa pozvao i izvinio se
Rekli da dodjem u sredu u 14h i ponesem CV
A ja se primio kao magare i jos srecan sto su mi oprostili.
Znaci da ne idem jer su u sustini djubre od firme i nema stalnog i sigurnog zaposljenja?

Strasno je narode gde zivimo, strasno! Najtuznije mi je kad vidim mlade, skolovane ljude koji padaju na te price... Ne pricam samo o doticnoj kompaniji, poslova na tu foru ima koliko volite, na zalost. Kazem, vidjao sam ljude koji po par meseci dinar jedan ne zarade, cak sta vise za tih par meseci rintanja potrose boga oca svojih para (opet napominjem da ne pricam samo o ovoj kompaniji) i tako... Rade rade rade, ovi neki menadzercici ih lazuckaju i tako. Uvek se pitam gde su ti ljudi rasli? Tuzno :(. Kako kazu, dok ima ovaca...

Vidim da je ova tema zapostavljena.
Ja sam bila na obuci avgusta 2009. Obuka je valjda trajala 5dana, ja bila prva 3 i odustala.
Posle se jedva otkacila od tzv. "menadzerki" koje su zvale sa pitanjima zasto ne prisustvujem obuce,
da li cu nastaviti obuku sledece nedelje i sl.
Bila sam u programu za prodaju Medical opreme, i na obuci sve nesto idu okolo-naokolo sa pricom,
citavi hvalospevi o mogucnosti napredovanja, zaradi, putovanjima i sl, a u stvari caka je, kao sto vec neko rece,
da na prve 3 prezentacije tvoj mentor ide sa tobom, za sve 3 treba da okupis najmanje 3 ili 5 porodice (ne secam se tacno)
i na prvoj on/ona drzi prezentaciju (da zaboga vides kako se to radi), a ostale dve ti i poenta je sto ces ti okupiti ljude koje
poznajes i svako od njih ce kupiti po nesto, da bi odusevili tvog nazovi "poslodavca",pare menadzeru-ki u dzep, tebi mrvice.
Ja prva dva dana cekala da pomenu kako je organizovan prevoz proizvoda koje przentujes, imaju li auto koji dobijas ili moras da
koristis svoj, jer je ipak medicinska oprema u pitanju, dosta toga tesko,glomazno za nosenje, ali niko nista da pomene na tu temu.
Treceg dana ja lepo pitam, a oni meni: "Pa ne, moracete da koristite sopstveni auto!" - koji uzgred NEMAM!
Pokupim se i odem. Sacuvaj boze! A kao fora nije po principu "od vrata do vrata" - NEGO STA JE!???
Kancelarijsti rad sigurno nije, a o stalnom zaposlenju i fiksnoj prati i da ne govorim!
Mlate ljude da gube vreme i novac na ciste gluposti!
A vidim da je ona tzv. menadzerka koja se javila od kaze koju lepu rec o ovoj kvazi kompaniji "vrlo aktivan clan" na ovom forumu,
ima samo taj jedan jedini post pa je ocigledno ko je i zasto se registrovala na forumu Krstarice.

Poslednja izmena:
Ja sam od skora pocela da idem na obuku, rekli su mi da cemo ici u Beograd na polaganje, i ako prodjemo pocinjemo da radimo za njih. Trazili su nam da izvadimo dokumenta blanko menice, potvrdu da nismo osudjivani i td. Dal je moguce da je sve to samo varka? Jel neko isao od vas na ta polaganja?

Gospodo,vreme "fiksnih" plata i"fiksnog" radnog vremena, i ostalih stravi je proslost. Odnosno,nije proslost za one koji traze posao sa tom "fiksnom" platom,a ona bude tolika da rintaju ceo mesec da bi EPS,poresko,vodovod,infostan i ostali bili srecni,tj da rade kao konji za placanje troskova. Steta je sto 95% ljudi ovako razmislja i trazi takve poslove.No,svako je gospodar svoje sudbine.
I definitivno,neki ljudi su stvoreni da ceo zivot rade za 200-300 e platu,jer nikad nista vise od zivota nisu ni zeleli.

Nemam nameru da branim ovaj posao ili kompaniju Zepter,niti sam radio za njih,niti cu,samo iznosim nesto sto je realnost i nesto sto svako od vas treba da shvati.Sto pre to bolje.

Naletih na ovu temu, pa da napisem moje vidjenje, mada vidim da se dugo nije pisalo. Zaposlio sam se u avgustu, jer trenutno nemam sta da radim u zivotu. Fakultet privodim kraju, ali posao u struci je misaona imenica posto nisam ni u jednoj stranci(mada za posao preko stranke se moze vezati sve ovo sto ste gore naveli) a roditelji mi ne drze nikakve firme i ne poznaju ljude koji su mogu da me zaposle u drzavnoj firmi. Kao sto rekoh radim neko vreme i zadovoljan sam. Plate su redovne, prijavljen sam, ni jednog prijatelja nisam cimao da mi organizuje prezentaciju. Od kako sam se zaposlio ljudi dolaze i odlaze ali realno stanje je da svi koji su odustali su bili lenji da rade. Ovde nemas radno vreme(sem kad se radi u firmi) tako da moras sam da se pokrenes. A kao sto kaze BC33 proslo je vreme socijalizma i sigurnih plata. Da mogu da radim u struci bez problema bih dao ovde otkaz(inace ovde niko ne moze da ti da otkaz sem ako sam ne odes). Sto se tice losih iskustava u vezi sa nadredjenima, tu ne mogu da kazem ni dobro ni lose sve zavisi kakav je nadredjeni. A o kvalitetu proizvoda odlucuje kupac, ja kao zaposleni sam zadovoljan poslom, za sada :).
P.S. nisam nikakav menadzer nego omladinac koji umesto prazne price kako nema posla gleda da bilo sta zaradi.

Naletih na ovu temu, pa da napisem moje vidjenje, mada vidim da se dugo nije pisalo. Zaposlio sam se u avgustu, jer trenutno nemam sta da radim u zivotu. Fakultet privodim kraju, ali posao u struci je misaona imenica posto nisam ni u jednoj stranci(mada za posao preko stranke se moze vezati sve ovo sto ste gore naveli) a roditelji mi ne drze nikakve firme i ne poznaju ljude koji su mogu da me zaposle u drzavnoj firmi. Kao sto rekoh radim neko vreme i zadovoljan sam. Plate su redovne, prijavljen sam, ni jednog prijatelja nisam cimao da mi organizuje prezentaciju. Od kako sam se zaposlio ljudi dolaze i odlaze ali realno stanje je da svi koji su odustali su bili lenji da rade. Ovde nemas radno vreme(sem kad se radi u firmi) tako da moras sam da se pokrenes. A kao sto kaze BC33 proslo je vreme socijalizma i sigurnih plata. Da mogu da radim u struci bez problema bih dao ovde otkaz(inace ovde niko ne moze da ti da otkaz sem ako sam ne odes). Sto se tice losih iskustava u vezi sa nadredjenima, tu ne mogu da kazem ni dobro ni lose sve zavisi kakav je nadredjeni. A o kvalitetu proizvoda odlucuje kupac, ja kao zaposleni sam zadovoljan poslom, za sada :).
P.S. nisam nikakav menadzer nego omladinac koji umesto prazne price kako nema posla gleda da bilo sta zaradi.
ovo ti je kljucna predispozicija za radjenje ovakvog posla

Reci mi, molim te, da li ti je posao da zoves nasumicne ljude iz belih strana?
Posto je vec dosta proslo od kako je neko pisao, da li si i dalje tamo zaposlen i sta mislis sada o tome? Kakav je odnos rada i plate i tsl.?

Covek koji je imao prezentaciju nije umeo da mi odgovori u cemu je razlika osim u ceni izmedju njihovog i novog lonca proizvedenog u Metalcu a i krompir mu zagoreo kad nam je pokazivao kako se to sve kuva bez vode. Nije kuca mogla da se prozraci dva sata. :)

Back