Zensko nasilje u braku

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.496
Svi misle da su samo muskarci nasilnici u braku...

Medjutim mnoge zene su takodje violentne. Mnogo vise nego sto se misli....Pa udaraju muskarce, samaraju, ujedaju, grebu...

A muskarce prvo stid da uzvrate, a posle stid da to nekome kazu...

Ja sam duboko uveren da su zene u braku nasilnije od muskaraca, koristeci svoj polozaj pred Zakonom (koji je uvek na njihovoj strani) ali da se o tome mudro cuti...

Medjutim mnoge zene su takodje violentne. Mnogo vise nego sto se misli....Pa udaraju muskarce, samaraju, ujedaju, grebu...

Ja sam duboko uveren da su zene u braku nasilnije od muskaraca, koristeci svoj polozaj pred Zakonom (koji je uvek na njihovoj strani) ali da se o tome mudro cuti...

i ja sam duboko uvjerena da ti to iz iskustva zboris
pa si u toliko; vezano za taj tvoj uzorak, u pravu

vako generalno, i krajnje nezahvalno, govoreci
zene su mahom pasivno agresivne
prosto nam je evolucija tekla tako
mi svoj gnjev da kazem uspjesnije verbaliziramo pa
nema potrebe da se mlatimo...nakon svog tog kljucanja u mozak...eo ti forum pa vidi ko i kako igra...i kad odlepimo
kako se odvija situacija...obrazac je toliko jasan da ga ni glupan ne moze previdjet...ili moze...i eto problema

i ja sam duboko uvjerena da ti to iz iskustva zboris
pa si u toliko; vezano za taj tvoj uzorak, u pravu

vako generalno, i krajnje nezahvalno, govoreci
zene su mahom pasivno agresivne
prosto nam je evolucija tekla tako
mi svoj gnjev da kazem uspjesnije verbaliziramo pa
nema potrebe da se mlatimo...nakon svog tog kljucanja u mozak...eo ti forum pa vidi ko i kako igra...i kad odlepimo
kako se odvija situacija...obrazac je toliko jasan da ga ni glupan ne moze previdjet...ili moze...i eto problema

Znam vise brakova u kojima pouzdano zena udara muza...

Ja takodje imam iskustva u tome: jedna me je tako zviznula preko oka da sam video sve zvezde i bilo mi je posle dugo modro...Ni od muskaraca nikada nisam doziveo takav direkt....Neke su se i grebale...

Ja sam SAMO JEDNOM istukao zenu, ali ona je shvatila da je tako trebalo da bude...:mrgreen:

Znam vise brakova u kojima pouzdano zena udara muza...

Ja takodje imam iskustva u tome: jedna me je tako zviznula preko oka da sam video sve zvezde i bilo mi je posle dugo modro...Neke su se i grebale...

Ja sam SAMO JEDNOM istukao zenu, ali ona je shvatila da je tako trebalo da bude...:mrgreen:

eto vidis...iskustvo progovara
ali to je jos uvijek samo tvoje iskustvo
a ne neki utvrdjen obrazac...zvocanje s druge strane...:lol:

eto vidis...iskustvo progovara
ali to je jos uvijek samo tvoje iskustvo
a ne neki utvrdjen obrazac...zvocanje s druge strane...:lol:

Ja ti opet kazem da poznajem vise brakova u kojima zene samaraju muzeve nego obrnuto....Ali to je taboo koji se jako dobro sakriva....Ne zato sto su zene fizicki snaznije, nego sto ih zakon uvek stiti i uvek je presuda protiv muskarca.

Meni je prvenstveno nenormalno da muskarac ozeni devojku koja je psihicki i karakterno jaca od njega.
Posledice i jesu zato ovakve.Niko normalan ne moze da dopusti da ga zena terorise kao sto nijedna normalna zena ne ujeda,ne grebe i ne maltretira muza.
Ne moze da ih bude stid da uzvrate vec moze samo da im bude zao,a stid moze da ih bude da prijave jer ce jelte da ispadnu mlakonje,sto u principu i jesu.
Ako ne moze da se izbori sa sopstvenom zenom kofer u ruke i na put- ili ona ili on.

Meni je prvenstveno nenormalno da muskarac ozeni devojku koja je psihicki i karakterno jaca od njega.
Posledice i jesu zato ovakve.Niko normalan ne moze da dopusti da ga zena terorise kao sto nijedna normalna zena ne ujeda,ne grebe i ne maltretira muza.
Ne moze da ih bude stid da uzvrate vec moze samo da im bude zao,a stid moze da ih bude da prijave jer ce jelte da ispadnu mlakonje,sto u principu i jesu.
Ako ne moze da se izbori sa sopstvenom zenom kofer u ruke i na put- ili ona ili on.

Pa takvi brakovi se cesto razvode, ali cesto i ne.....

Zene su gotovo uvek tvrdoglavije od muskaraca pa odatle pocinju svi nesporazumi.

Ja ti opet kazem da poznajem vise brakova u kojima zene samaraju muzeve nego obrnuto....Ali to je taboo koji se jako dobro sakriva....Ne zato sto su zene fizicki snaznije, nego sto ih zakon uvek stiti i uvek je presuda protiv muskarca.

nije to nikakav tabu
ljudi se mlate medjusobno...i nerijetko su to - slican se slicnom raduje, situacije
problem je sto u spiralu nasilja uvuku i djecu
iz toga je jako tesko izaci

kako mislis mlakonje?
pa to sto se neko fizicki jaci suzdrzava da ne opauchi "protivnika" je meni vise pokazatelj snage volje i stabilne licnosti nego masa drugih stvari
najlakse je uzvratiti
tu je pitanje zasto ljudi ostaju u takvim odnosima

Ipak je taboo...

Eno postavio sam temu na istom podforumu o svadji roditelja pred decom...Pa skoro niko nece da prica o tome....

nije nije tabu - tabu je zabrana, drustveno uslovljena...
mozda mislis na tzv tabu temu - nesto o cemu se nerado govori...to donekle jeste, al to je do samih muskaraca
mislim da vi sami trebate negdje ukapirat da to nije pokazatelj slabosti, naprotiv - otvoreno pricati o tome; o nasilju generalno, je hrabar cin

kako mislis mlakonje?
pa to sto se neko fizicki jaci suzdrzava da ne opauchi "protivnika" je meni vise pokazatelj snage volje i stabilne licnosti nego masa drugih stvari
najlakse je uzvratiti
tu je pitanje zasto ljudi ostaju u takvim odnosima

Onaj ko trpi nema hrabrosti nit da uzvrati nit da ode.Dok neko ne oseti na svojoj kozi ono sto oseca druga strana tesko da ce se opametiti i shvatiti.
Zrtva nasilja nije naivna stvar koliko god da su zene fizicki slabije,ja bih najvise tu obratila paznju na psihicko maltretiranje koje je teze nego fizicko.
Dok god se covek ne suoci sa problemom nece ga se resiti.Ja bih se svakako pre okrenula i otisla nego sto bi udarila slabijeg ali neki ni za to nemaju hrabrost.

- - - - - - - - - -

Bas iz tvrdoglavosti pocinje nasilje.

Kada zene nesto pocne da se inati, odmah bi je ....rascupao! :besan2:

Nasilje se ne javlja odjednom .Nasilnik je morao na neki nacin da pokaze to i ranije sto znaci da si ti bio svestan sa kakvom osobom ulazis u brak.

Onaj ko trpi nema hrabrosti nit da uzvrati nit da ode.Dok neko ne oseti na svojoj kozi ono sto oseca druga strana tesko da ce se opametiti i shvatiti.
Zrtva nasilja nije naivna stvar koliko god da su zene fizicki slabije,ja bih najvise tu obratila paznju na psihicko maltretiranje koje je teze nego fizicko.
Dok god se covek ne suoci sa problemom nece ga se resiti.Ja bih se svakako pre okrenula i otisla nego sto bi udarila slabijeg ali neki ni za to nemaju hrabrost.

hm...kad trpis nekog fizicki slabijeg od sebe, a relativno si mentalno zdrav da kazemo, obicno to ne radis iz straha za sebe...

- - - - - - - - - -

Nasilje se ne javlja odjednom .Nasilnik je morao na neki nacin da pokaze to i ranije sto znaci da si ti bio svestan sa kakvom osobom ulazis u brak.

ni ovo nije uvijek tocno, nazalost
imas perfidnih nasilnika koji se sjajno suzdrzavaju
obasipaju partnere paznjom...u pozadini toga je volja za moc, jbga
al kad je covjek zateleban to se podvodi pod romantiku...ovisno o mentalnom sklopu i odgoju

Zene imaju sposobnost da se veoma dobro KRIJU pre ulaska u brak...Pa cak i u prvim godinama braka....

Tek KASNIJE pocinju da pokazuju svoje PRAVO LICE...

Zato sam se ja zenio (zvanicno) 3X

Istina ali samo u slucaju kad muskarac nije narocito inteligentan

- - - - - - - - - -

hm...kad trpis nekog fizicki slabijeg od sebe, a relativno si mentalno zdrav da kazemo, obicno to ne radis iz straha za sebe...

svakako nije resenje ostati u takvoj zajednici,bilo da brines za svoju sigurnost ili tudju

Znam jednoga što ga bije žena.
Jednoglasno smo odlučili da joj
poklonimo bejzbol palicu,
da je ne bole ruke.

Za ozbiljno:
Nikada nisam, niti ću,
udariti ženu.
Samo slabići biju slabije od sebe.

Jednom me je žena tako iznervirala da
sam lupio rukom o sto.
Ali prejako.
Slomio sam sto i šaku na 3 mesta.
Ali se više takva situacija nije ponovila.

PS:
Neke (feministkinje???) će se naljutiti,
ali žena ne može da voli i poštuje muškarca
koji je (po njenom mišljenju)
manje vredan od nje.
Sa takvima se žene samo igraju
dok čekaju "pravog".

Znam jednoga što ga bije žena.
Jednoglasno smo odlučili da joj
poklonimo bejzbol palicu,
da je ne bole ruke.

Za ozbiljno:
Nikada nisam, niti ću,
udariti ženu.
Samo slabići biju slabije od sebe.

Jednom me je žena tako iznervirala da
sam lupio rukom o sto.
Ali prejako.
Slomio sam sto i šaku na 3 mesta.
Ali se više takva situacija nije ponovila.

PS:
Neke (feministkinje???) će se naljutiti,
ali žena ne može da voli i poštuje muškarca
koji je (po njenom mišljenju)
manje vredan od nje.
Sa takvima se žene samo igraju
dok čekaju "pravog".

Bas si lijepo objasnio.Samo zena sebi ne bi smjela da dozvoli da udari muskarca.Lakse bi joj bilo da ga privoli na svoju stranu "ljubaznim nacinima" i cutanjem.Tako muskici misle da su jaci i pametniji a zene ubiru plodove truda.Nema jednostavnijeg i ljepseg nacina od toga.Sve ostalo je cist masohizam i primitivizam nas nasusni.:cool:

Ima toga dostau danasnje vreme,gde zena radi,a covek sredjuje kucu i sprema rucak,sto to i nije tak lose,jer nema posao,ali drndanja i maltretiranja kada zena dodje s posla i ucenjivanja postoji mnogo.tako je to svuda u svetu,ko zaradjuje i donosi pare u kucu ima pravo da se ljuti,a onaj drugi mora da trpi.kad oboje rade tu su druge price,ne moze biti mnogo mobinga.ode svako na svoju stranu i normalno deca ispastaju.Toga je sve vise.

*Zene jesu nasilne ali u smislu psihickogh nasilja,fizicki ne toliko i zanemarljivo u odnosu na mmusko fizicko nasilje..

Izvini Blajbi al ja sam duboko uverena da si ti *nekauvredaizaberisam* hastag:nekmidajuvvitaminCslobodno...Sad si lupio pa ostao ziv...

Back