Zenski sovinizam?!

Jbte, sad se i ja zbunih... mislim da to o cemu hellgirl govori nije sovinizam, vec predrasude. A ono o cemu smo mi govorile spada u shovinizam, tj. u jednu od njegovih podvrsta, seksizam, i hanibalka je dala odlicne linkove koji u velikoj meri definisu sve ove pojmove. Ali ne bih rekla da je omalovazavanje zena od strane zena neka masovna pojava, ima ljubomore, sujete i izivljavanja frustracija tu i tamo, doduse ne znam kakvo je tvoje okruzenje... Nemam takva iskustva sa zenama, posebno ne sa onima koje su mi bliske, sve su bas sjajne osobe. Uostalom takve nezdrave konkurencije i surevnjivosti i medju muskarcima :)

Mislim da su zene koje su sovinisti(da mrze druge zene,ali mi je opet nelogicno)su zapravo ljubomorne i nezadovoljne.Omalovazavajuci sopstveni pol pokusavaju da sebe podignu u svojim ocima.
Svakih mesec-dva se pojavi, što ovde što na Lj&S-u poneka tema ovog tipa, očekujući baš ovakve odgovore. Izbija mi oči. "Ja sam lepa, pametna, ali sve mi zavide i stalno komentarišu negativno mene i moj izgled"..... tralala..... sad, možda to nije namera autorke, ali suviše sam se nagledala ovakvih tema.

Inače, verujem da postoje majke ljubomorne na ćerke, ali za te se ne libim da kažem da jesu poremećene. Što se obaranja devojaka tiče, ja sam jedino primetila ženske šovinistkinje koje muštraju dečake :mrgreen: i muškarce profesore koji, opet, obaraju dečake, jer nemaju velike sike.

Žena nije ženi vuk :roll: ništa više nego muškarac muškarcu, a kakvih teških pizdurina među njima sam se nagledala teško je i opisati. Zbog sisate plavuše u stanju je da izradi najboljeg ortaka. To kod žena ima jedino među teškim štrokavušama, ali se svejedno pojavljuje dosta ređe.

Tako da ta "izreka" nešto nema mnogo veze sa ovom temom. Ako je devojka koja je komentarisana evidentno lepa i fino izgleda, možda je ljubomora :roll: (isto neki mentalni trolovi komentarišu) nego, iz ugla nekoga ko sluša takve komentare i sam ponekad udeli neki, mogu da kažem da se negativan komentar nečijeg izgleda skoro isključivo odnosi na devojke koje su se spržile u solarijumu, obukle u leopardove šare, stavile 50 grama pudera i iscrtale usne..... da ne nastavljam. A "traže da ih siluju" je logičan nastavak priče..... :lol: da li sam ja "ženski šovinista"?! Mislim, nikako ne mogu biti šovinista prema ženama, one su "moja vrsta", gaziš definiciju.

Ustvari, evo ja komentarišem nekad "drolja look", ne sastoji mi se život ot toga, ali mi se omakne :lol:

Pitajte, šta vas zanima?

I tema ti jeste pogrešno postavljena. Muški šovinista je muški zato što je muško, ženski bi bio žensko. Narodski definisano tako, ne baš najpravilnije, podrazumeva se da je šovinizam usmeren na žene, a u slučaju ženskog šoviniste na muškarce.

Na primjer cura/zena koja ima x mana uz to i 20 kg viska,vidi djevojku/zenu,vitka,zgodnjikava,sredjena komplet,utegnuta,bilo na TV ili na ulici...i kaze -Pih na sta lici,odvratna je.-

Je li se na to aludira u temi?
Ako da,onda je to ljubomora,cisti kompleks.
Zasto je tesko zeni pohvaliti drugu zenu?
Ili s druge strane,znam neke koje nalaze x mana,na izgled Natase Bekvalac...npr ja je ne znam da mogu da komentarisem nju kao licnost,ali generalno zena lijepo izgleda.
Nadamse da sam lijepo objasnila;):D

I tema ti jeste pogrešno postavljena. Muški šovinista je muški zato što je muško, ženski bi bio žensko. Narodski definisano tako, ne baš najpravilnije, podrazumeva se da je šovinizam usmeren na žene, a u slučaju ženskog šoviniste na muškarce.[/quote]

Ne,ovo definitivno nije igra reci,i da sam mislila na zenskog sovinistu usmerenog na muskarce izrazila bih se ispravno i bez uvijanja-feminiskinja:roll:.

Zar je moguce da ova tema nije shvacena?Ne mogu da poverujem da je nisu shvatili bas oni ljudi koji kazu da je propevana:shock:(?!)
Dobro,nema veze,ima i onih koji su je shvatili i zele da proanaliziraju ovaj fenomen koji i nije tako ucestao(to je neko dobro primetio).Nije bas tako cesta pojava,ali postoji.Nije u pitanju ljubomora,jer ta nastavnica ili profesorka ne moze da bude ljubomorna na bas sve devojcice iz odeljenja/klase,jednostavno ne gotivi zenski rod i sve ih zeza i maltretira,dok muskarci/decaci imaju prioritete,olaksice u svemu...Pa,u cemu je onda stvar?Posto to definitivno nije mrzna s' realnim ili opravdanim razlogom....:?

Inace,nemam ja privatno tih problema(mada to i nije tako bitno,ali cisto da odgovorim posto je neko bio zainteresovan za to),jednostavno me zanima odgovor,jer ovo je bas neobican primer sovinizma.

Ne,ovo definitivno nije igra reci,i da sam mislila na zenskog sovinistu usmerenog na muskarce izrazila bih se ispravno i bez uvijanja-feminiskinja.
otkud ti to da su feministkinje zenski sovinisti? gluposti. ako zelis da diskutujes na ove teme lepo se malo edukuj pre toga. hanibal ti je ostavila dva linka sa kratkim tekstom o sovinizmu, seksizmu i mizandriji (mrznja muskaraca od strane zena, mizandrija znaci a ne feminizam) evo da ponovim

jos smo da dodam feminizam=borba za prava zena, za ravnopravnost, a ne pokret za maltretiranje i unistenje muskog roda... koliko puta treba ponoviti...

otkud ti to da su feministkinje zenski sovinisti? gluposti. ako zelis da diskutujes na ove teme lepo se malo edukuj pre toga. hanibal ti je ostavila dva linka sa kratkim tekstom o sovinizmu, seksizmu i mizandriji (mrznja muskaraca od strane zena, mizandrija znaci a ne feminizam) evo da ponovim

jos smo da dodam feminizam=borba za prava zena, za ravnopravnost, a ne pokret za maltretiranje i unistenje muskog roda... koliko puta treba ponoviti...

:lol:Treba izgleda jos puuuuuno puta :lol:

Ne,ovo definitivno nije igra reci,i da sam mislila na zenskog sovinistu usmerenog na muskarce izrazila bih se ispravno i bez uvijanja-feminiskinja:roll:
Ne, mislim... valjda su ti iznad odgovorile. Stvarno volim onu, sada lepljivu, jer je užasno potrebna, a to zato što je izvanredno veliki broj onih koji smatraju da je feminizam = ženski šovinizam. Ali strašno je koliki broj ljudi misli ovako. I kad neko kaže "feministkinja" naježi se i zgrozi neka devojčica koja doslovno jeste feministkinja, ali jednostavno nije svesna toga.

A najzad moram i sama da se prijavim u krstalektoresmarače, ali fali ti jedno slovo, tako da se u svakom slučaju nisi izrazila pravilno.

Dobro,ja privatno znam par zena,koje imaju dosta dobro misljenje o zenama iz svog okruzenja.Pa,...valjda se druzim sa ok vaspitanom decom;)

Da,dobar je to primer-za majku koja mrzi svoju cerku ili je ljubomorna na nju.A ima jos jedan za koji su isto mnogi culi,kad profesorka 'ne voli devojcice/devojke,pa ih ponizava,obara,dok muskarcima daje razne privilegije i uglavnom je ''ortak'' sa njima(smeje se njihovim salama,pokriva ih u losim situacijama,...).

Ne mrzi ta majka svoju cerku. Ona je samo ljubomorna na nju jer je ova lepa, mlada, zgodna. Mama ima 45 god i dobro se drzi, atraktivna je, starija je od mene 8 godina, ali mozda bi me i privukla da nisam video cerku. Svi eventualni mamini snovi su bili rasprseni. Umesto da skapira da je vreme da bude baba. Posle sam je napravio babom. HE, HE. Sad me mrzi.

Sto se tice profesora - tu sam ocit primer. U grupi sam imao 30 devojaka i ja jedini muskarac. Sve su imale zescih problema sa jednom profesorkom sem mene. Tretirala me je kao cara ali bilo mi je veoma neprijatno zbog koleginica pa sam ih branio, malo sam ih izvlacio i pomagao sam im.

Ne mrzi ta majka svoju cerku. Ona je samo ljubomorna na nju jer je ova lepa, mlada, zgodna. Mama ima 45 god i dobro se drzi, atraktivna je, starija je od mene 8 godina, ali mozda bi me i privukla da nisam video cerku. Svi eventualni mamini snovi su bili rasprseni. Umesto da skapira da je vreme da bude baba. Posle sam je napravio babom. HE, HE. Sad me mrzi.

Sto se tice profesora - tu sam ocit primer. U grupi sam imao 30 devojaka i ja jedini muskarac. Sve su imale zescih problema sa jednom profesorkom sem mene. Tretirala me je kao cara ali bilo mi je veoma neprijatno zbog koleginica pa sam ih branio, malo sam ih izvlacio i pomagao sam im.

:lol::lol::lol::lol: E? Ljubomorna mama kazes? Da se nisi ti malo umislio pa pomeo? Mozda se tasti prosto nisi svideo, pozelela zena bolju priliku za svoju mezimicu :D;) O profesorkama sve najbolje.....:)

Lexa, djavole :lol: Kako li mi je to promaklo? Naravno i mladju :lol:
4.gif

Ok,vidim da ovde ima i onih koji iz dosade ocigledno miniraju temu...Ili su se oni,tj. one zapravo prepoznale i zauzele odbrambeni stav...Hm...pitam se ...;-)
Ali 'ajde da ih kulturno izignorisemo,opste je poznato da je forum pun takvih cudaka koji umesto da vode normalnu konverzaciju zele samo da se namecu svadjom i uvredama,...pa da se mi fino vratimo temi ''ZENSKI SOVINIZAM'' ili ''ATAK ZENE NA OSTALE PRIPADNICE ISTOG POLA'',ako je tako razumljivije.
Pozzz svima :)

To je u vezi sa tim sto se zene generalno stvarno ne snalaze u politici, zenama ipak preostaje da se ulaguju muskracima. To nije zbog toga sto su gluplje za politiku nego zbog toga sto su muskarci efikasniji, a zene su u politici teoreticarke i idealistkinje utopistkinje.Zene koje udju u politku shvataju politiku suvise dubiozno. Videli ste sve to i po Karli Del Ponte.
Da l' ti dete znaš uopšte šta je dubioza???? Na ovo moje glupo pitanje očekujem tvoj još gluplji odgovor:roll:

Ok,vidim da ovde ima i onih koji iz dosade ocigledno miniraju temu...Ili su se oni,tj. one zapravo prepoznale i zauzele odbrambeni stav...Hm...pitam se ...;-)
Ali 'ajde da ih kulturno izignorisemo,opste je poznato da je forum pun takvih cudaka koji umesto da vode normalnu konverzaciju zele samo da se namecu svadjom i uvredama,...pa da se mi fino vratimo temi ''ZENSKI SOVINIZAM'' ili ''ATAK ZENE NA OSTALE PRIPADNICE ISTOG POLA'',ako je tako razumljivije.
Ja sam se izuzetno prepoznala i napisala sam to. Reko' pitaj, šta te zanima, imaš knjiški primer :lol:

Jednostavno prestani to da zoveš "ženski šovinizam" zvučiš glupavo, ako ništa drugo :)
Ja stvarno želim da ti kažem da nemaš pojma šta je to feminizam, to je u redu, svakome se omakne da nešto ne zna, ali nemoj tako tvrdoglavo da insistiraš na tom izrazu. Niko ti ne odgovara na temu jer su više nego zbunjeni kad povežu naslov sa uvodnim tekstom.

Devojchice ti si neke stvari malo pomehsala.
Zena ne moze da bude mushki shovinista,ne zvuchi bash logichno.
Zena moze da bude zenski shovinista spram mushkaraca..to je ono kad u vugla malo kvrcne pa se pale brusevi,govori da su mushkarci niza bitja,prevazidjena karika u lancu ishrane..itd.Znachi-extremne feministkinje...ili samo one malo vidovitije,zavisi kako gledash na stvar.
bubasvabo zgazicu te :mrgreen:

A ti,Alal,kad vec citas tol'ko,trabalo bi malo bolje i brze da skapiras pitanja i odgovore.

ja ne znam sta ti citas i koja je tvoja logika, ja ti nista nisam odgovorila o nacinu postavljanja teme, i o samoj temi jer je vec dovoljno stavova izneseno, vec sam pokusala lepo da ti objasnim sta je feminizam i da brkas neke pojmove. posto vidim da si napisala da si pisac, trebalo bi da bolje razumes neke pojmove, bolje sada da naucis neke stvari, nego da se blamiras kasnije u zivotu. a ignorisati=ne umes da opravdas svoj stav koji je neko drugi prozvao pogresnim, pa se izvlacis. evo da ti ne miniram temu, ja se povlacim, dok me poimence ne prozoves ponovo:wink: a ako hoces da raspravljas o tvom pogresnom stavu da su feministkinje=zenski sovinisti usmereni na muskarce mozes preci na temu "nisam ja nikakva feministkinja". over? / out?

Back