Zenske pesme

Ne znam ko je ta mala, al' promasila je zanimanje, ekstra je ribica i ne bi trebala da se blamira interpretiranjem tih zavijusa. A sta reci o tekstu, nista posebno, tema iz svakodnevnice, ljubavne relacije su toliko ispreplitane da je u toj mrezi snalazenje gotovo nemoguce, svako na svakog pokusava da naskoci, mnogi uspevaju, "sisa lazljivih" ima svuda.

Tekst je skroz realan.

Tacno, upravo to sam hteo da kazem. Publika koja je ciljana lako moze da prihvati i usvoji tu formu.

Tacno. Ali mislim da to ima vise veze sa jezikom; jezik pesme je takav da se svidi tim sirokim narodnim masama. Jednostavan, prost i sve sto uz to ide.

Ali, situacija koju opisuje, je toliko karakteristicna i tacna pojava u nekom drustvu, da, kada bi neko uzeo da pise pesmu sa istom temom, a sa mnogo drugacijim jezikom, mogao bi da napravi umetnicko delo.

Tacno. Ali mislim da to ima vise veze sa jezikom; jezik pesme je takav da se svidi tim sirokim narodnim masama. Jednostavan, prost i sve sto uz to ide.

Ali, situacija koju opisuje, je toliko karakteristicna i tacna pojava u nekom drustvu, da, kada bi neko uzeo da pise pesmu sa istom temom, a sa mnogo drugacijim jezikom, mogao bi da napravi umetnicko delo.

Upravo tako, tipicna problematika, lako je bilo pronaci inspiraciju za pisanje teksta. I devojcica koja "peva" je sama po sebi umetnicko delo, lepotica je. Da su pronasli neki bolji nacin da se izraze dobili bi kvalitetniji umetnicki proizvod, ali s obzirom na limitiranost morace se zadovoljiti publikom kojoj su i takvi dometi zanimljivi.

Ne pratim bas domacu muziku, ali cesto naletim na tu muziku tipa Ana Nikolic, i ne znam ti ja ko sve peva, gde je poenta on, musko, kreten debil, ja povredjena, tuzna ne verujem mu vise, svi su oni isti.
E sad, ok, pesma o raskidu sve to stoji, ali cesto se provlaci tematika i reci, "kreten, skot, djubre", a moje misljenje je da 80% devojaka, voli te pesme, tj. pronalaze se posle raskida.

Zar te pesme na neki nacin ne vredjaju muskarce? Uzmimo primera radi nekog muskog pevaca iz iste izdavacke kuce, u njegovim pesmama nema reci "kucka" i slicnih uvreda.
Upoznat sam sa ostalim zanrovima muzike tipa rep ili sta vec gde su one gluposti "klub, ribe", ali slozicemo se da to ima manju publiku nego Halid, Stoja i sl. jer sta se slusa u kaficu, pa u 90% to i samo to.

Da li ta muzika gradi negativnu sliku o odredjenom polu i zasto je ta muzika toliko popularna?

Tema prvenstveno jeste o muzici, ali me zanima misljenje zena i muskaraca o tim "zenskim pesmama", pa bih zamolio da se ne premesta.
Meni su još odvratnije one pesme gde same sebe predstavljaju sa "ičkom ću upeti u životu" (što i nije daleko od istine u konkretnim slučajevima) pa devojčice redom počinju tako da se ponašaju i stvarno kad ih pogledaš po školama sve urvica do urvice i ono što je nevino i ono što je promenilo 10 dečačića do sad. Pa, na kraju, to šalje verovatno još jadniju sliku o muškom rodu jer ih i ne vide kao ljudska bića već kao maloumne babune sa novčanikom (što, opet, neki i jesu...)

ja slusam turbo folk ima 90 odsto,sad iz glave mogu sto pesama gde se o muskarcu prica kao o j.ebacu. cak i zenske pesme o muskarcima, da je on ostavio,prevario,da one umiru

a od zena jedino karleusa bas u svakoj svojoj pesmi j.ebe muskarcima mater

ja slusam turbo folk ima 90 odsto,sad iz glave mogu sto pesama gde se o muskarcu prica kao o j.ebacu. cak i zenske pesme o muskarcima, da je on ostavio,prevario,da one umiru

a od zena jedino karleusa bas u svakoj svojoj pesmi j.ebe muskarcima mater

Ja ne slusam bas nesto Turbo folk, ali nije da nemam pojma o njemu. Ok, kod ove Cece je mozda tako, posto ona fura imidz jadnice,sto mnogo dobro prolazi kod Srba; ali npr. Aca Lukas je izgradio karijeru pevajuci muske luzerske pesme. Muskarci sve nesto pevaju kako je ona lepa, divna, boginja, andjeo. Zene u nasem turbo folku zaista tako vise nego sto je svetski prosek izdizu muskarce u nebesa, ali daleko je to od 90%

Ja ne slusam bas nesto Turbo folk, ali nije da nemam pojma o njemu. Ok, kod ove Cece je mozda tako, posto ona fura imidz jadnice,sto mnogo dobro prolazi kod Srba; ali npr. Aca Lukas je izgradio karijeru pevajuci muske luzerske pesme. Muskarci sve nesto pevaju kako je ona lepa, divna, boginja, andjeo. Zene u nasem turbo folku zaista tako vise nego sto je svetski prosek izdizu muskarce u nebesa, ali daleko je to od 90%

zavisi sta je kome uzdizanje
de ces veceg uzdizanja od toga da pevas kako se njemu j.ebe a ti se raspadas
a takve su pesme danas

a za cecine pesme se slazem,zato i ne mogu da je slusam

a za muske...pa bas ti veci pevaci i nisu nesto prema zenama blazi,npr mile kitic

Ne pratim bas domacu muziku, ali cesto naletim na tu muziku tipa Ana Nikolic, i ne znam ti ja ko sve peva, gde je poenta on, musko, kreten debil, ja povredjena, tuzna ne verujem mu vise, svi su oni isti.
E sad, ok, pesma o raskidu sve to stoji, ali cesto se provlaci tematika i reci, "kreten, skot, djubre", a moje misljenje je da 80% devojaka, voli te pesme, tj. pronalaze se posle raskida.

Zar te pesme na neki nacin ne vredjaju muskarce? Uzmimo primera radi nekog muskog pevaca iz iste izdavacke kuce, u njegovim pesmama nema reci "kucka" i slicnih uvreda.
Upoznat sam sa ostalim zanrovima muzike tipa rep ili sta vec gde su one gluposti "klub, ribe", ali slozicemo se da to ima manju publiku nego Halid, Stoja i sl. jer sta se slusa u kaficu, pa u 90% to i samo to.

Da li ta muzika gradi negativnu sliku o odredjenom polu i zasto je ta muzika toliko popularna?

Tema prvenstveno jeste o muzici, ali me zanima misljenje zena i muskaraca o tim "zenskim pesmama", pa bih zamolio da se ne premesta.

to si lepo primetio i to je vrlo negativna pojava s obzirom da te pesme slušaju i klinke. i slušajući te pesme one u svojoj glavi stvaraju sliku o muškarcima kao o skotovima pa se sa predrasudama upuštaju u svoje prve veze i od početka su defanzivno ofanzivne. znači iz generacije u generaciju pod uticajem tog treša stasavaju i u svet odraslih ulaze oštećene osobe, preddresirane i naoštrene na muškarce sa ciljem da ih nateraju da pate ili koja već sranjja im se motaju po njihovim crvljivim mozgićima

a ovo što kamelija priča ovde - osim što ima za cilj da odbrani ženice ko i uvek i to pokušavši da muškarce prikaže još jadnijima od njih - je tačno iako je napisano iz patetičnih i retardiranih razloga i sasvim se lepo uklapa u priču. mlade ženice naoštrene da gaze a mladi muškarčići dresirani da je kul da pate razbijaju čaše pjani od tuge i slična srranja

Zenske pesme su obicno u tom stilu. Ne mora on da je gad (mada cesto jeste), ali ona ce da se bori i izbori sa tim, ona je lavica, carica, faca.

Muske pesme su luzerske- Ja sam jadan, bedan, zao, uzasan, patim, samosazaljevam sebe, i sve u tom stilu.

Оне мале БиТчарке су одличне, оне критикују и мушкарце којима је п. светиња, али и бацају у блато спонзорушице.
Није то никаква музика, али су текстови сасвим добри.

a ovo što kamelija priča ovde - osim što ima za cilj da odbrani ženice ko i uvek i to pokušavši da muškarce prikaže još jadnijima od njih - je tačno iako je napisano iz patetičnih i retardiranih razloga i sasvim se lepo uklapa u priču. mlade ženice naoštrene da gaze a mladi muškarčići dresirani da je kul da pate razbijaju čaše pjani od tuge i slična srranja

Tenzija, ti li si?

Kami nikad ne prica sa nekim ciljem (osim kada treba da se pljuju Srbi), vec uvek iznosi cinjenice radi cinjenica. Muzicka industrija u svetu je obicno prepuna zenskih fajterskih pesama, i muskih luzerskih pesama.

Eto, naterao si me jos da o sebi pricam u trecem licu.

Back