Zenska solidarnost

Bravo! Upravo to!
Dakle, lokacija Balkan, morale bi smo se malo vise obracati sebi (ne zato sto smo bogom dane nego zato sto smo se rodile na necivilizovanoj geografskoj sirini).
A kako se zapravo ponasamo?!?
To zalazi i u domen nemanja one elementarne samilosti prema drugom ljudskom bicu. Ne da treba nekog sazaljevati, ali imati makar dovoljno saosecanja da ne odmazemo...ako vec nemamo zeludac da se vratimo i pomognemo.

Sto se tice razvedenih zena, nisu samo zene te koje ih posmatraju na pomenuti nacin.
Na nekoj od tema na zenskom kutku postovala je jedna od "tih", razvedena zena koja se zali kako vec 5 godina posle razvoda nije imala nikakvu vezu jer zivi u malom mestu gde biti razveden znaci biti nemoralan i promiskuitetan, pa joj se nude sve sami ozenjeni muskarci ili oni zeljni provoda za jednu noc. Dakle, ne zali se ona na olajavanje zena, nego na stav muskaraca.
A opet ti moram naglasiti kalithea, elementarna samilost prema drugom ljudskom bicu NIJE isto sto i zenska solidarnost.
Zasto bi solidarnost bila ZENSKA a ne
LJUDSKA?

Mozes li dati odgovor na to?

Ono sto meni jako bode oci je tvoja recenica:
kalithea:
Nisam nastrana, za slucaj da se jave neki saljivci, ali svaka zena mi je sestra i bliza od bilo kojeg muskarca (hajde da izuzmemo one u najblizem srodstvu).

Ma da , ziveo 8. mart!
Nije stvar u solidarnosti medju zenama kao antipod grupaciji muskaraca vec o tome da se bolje mozemo razumeti iz prostog razloga sto npr za razliku od !!! mozemo imati predstavu o imanju materice i onom unutra.Banalizujem, naravno.
E bilo bi mnogo dobro da se tome pridruze i muskarci ali to zahteva odredjeni nivo civilizovanosti i vaspitanja koje im opet zene (iliti majke,gle ironije) nisu usadile. Mislim ne veliku vecinu! A oni koji nam nece odmah ponuditi svoje virtuelno spolovilo- dobro nam dosli!
Dakle, sta je pa vama s tom ravnopravnoscu? Ravnopravno se pljujemo ili sta?
Ili bi trebalo da smo ravnopravna BICA!

Pa zena sam... a ovde si opleo po zenama... Hteo si mozda da nam otvoris oci? Eto otvorio si nam... Jezivo smo glupe... ali smo slatke. :D Pfff jel ovo tema zenska solidarnost? Nisam imala pojma da sam feministkinja... sta muskarac moze da uradi od zene... ali ako! Ja vas volim! (Tako pametne)

kalithea:
Pa to ti i pricam.
Imanje materice nije osnov za solidarnost.
A kad se kaze "zenska solidarnost" to mi zvuci smesno.
Solidarises se valjda po nekim drugim osnovama sa nekim a ne zbog materice kao zajednickog imenitelja.
Postoje neke zene sa kojima ja ne mogu naci gotovo nista zejednicko osim fizickih karakteristika, a opet postoje i neki muskarci sa kojima imam mnogo vise zajednickog nego sa nekim zenama, i mnoooogo se bolje razumemo.

I daleko od toga da mi je svaka zena bliza od bilo kog muskarca.

mani i nije toliko daleko, aj ajde
svakako se to nne dešava zbog rasporeda organa :wink:
Slidarišeš se po drugom osnovu, svakako. Npr. po veličini sisa - možeš lepo da saslušaša kako se neka žali što na tom mestu ima mitisere,
u čemu je problem :lol:

Mada, moram da dodam - plašim se i strepim od žena koje nemaju ama baš niakakav osećaj zajedništva sa drugim ženama.
Obično je to bag koji se primeti na prvu, a kasnije otkriješ....svakave probleme njihove - identiteta, npr, problem se emotivnošću i/ili njenim ispoljavanjem, problem u komunikaciji...jednom rečju, nagomilano nezadovoljstvo sobom. Uz to idu i starija braća.
(ovo je samo jedan primer)

e, da, dileru - nisi mi odogovrio na pitanje s prethodne strane :D

Da bih ti odgovorio na pitanje moras prvo da mi objasnis sta podrzumevas pod muskarcem alapacom i ideju jedne zene da po svaku cenu sahrani drugu. Muskarac alapaca, ili ti onaj sto ozivljava svoja mastanja o lovu na zene pred drugim muskarcima, pomislih na to kad si rekla, a sto se tice profila zene koju si navela, to vec ne znam sta podrazumeva. Mislim, sahraniti drugu zenu? Posto nije bukvalna ideja, koja je? Sta znaci sahraniti drugu zenu po svaku cenu?

kalithea:
Da li ste primetile koliko su zene medjusobno nesolidarne?
Zasto li se gledamo kao najgori neprijatelji i to najcesce zbog muskarca koji bi nas obe jednim udarcem, ako je moguce!
Nisam nastrana, za slucaj da se jave neki saljivci, ali svaka zena mi je sestra i bliza od bilo kojeg muskarca (hajde da izuzmemo one u najblizem srodstvu).

Zato i jesi tu gde jesi, pa cvilis po forumu da ti je dosadio celibat.

Baby Kate:
kalithea:
Pa to ti i pricam.
Imanje materice nije osnov za solidarnost.
A kad se kaze "zenska solidarnost" to mi zvuci smesno.
Solidarises se valjda po nekim drugim osnovama sa nekim a ne zbog materice kao zajednickog imenitelja.
Postoje neke zene sa kojima ja ne mogu naci gotovo nista zejednicko osim fizickih karakteristika, a opet postoje i neki muskarci sa kojima imam mnogo vise zajednickog nego sa nekim zenama, i mnoooogo se bolje razumemo.

I daleko od toga da mi je svaka zena bliza od bilo kog muskarca.
Nije rec o karakternoj vec o situacionoj bliskosti, zbog ove proklete geografije, zabokrecine...blisko zato sto ne treba sopstvenost da mi bude strana.
Bicu pragmaticna-ovde prekidam.

snoshaj efendija:
kalithea:
Da li ste primetile koliko su zene medjusobno nesolidarne?
Zasto li se gledamo kao najgori neprijatelji i to najcesce zbog muskarca koji bi nas obe jednim udarcem, ako je moguce!

Zato i jesi tu gde jesi, pa cvilis po forumu da ti je dosadio celibat.

pa zar moras da budes blizak s nekim s kim imash odnose, ne moras

dilerDuse:
Da bih ti odgovorio na pitanje moras prvo da mi objasnis sta podrzumevas pod muskarcem alapacom i ideju jedne zene da po svaku cenu sahrani drugu. Muskarac alapaca, ili ti onaj sto ozivljava svoja mastanja o lovu na zene pred drugim muskarcima, pomislih na to kad si rekla, a sto se tice profila zene koju si navela, to vec ne znam sta podrazumeva. Mislim, sahraniti drugu zenu? Posto nije bukvalna ideja, koja je? Sta znaci sahraniti drugu zenu po svaku cenu?

znaš ti, znaš....jednostavno je pitanje :D

Baby Kate:
Betty:
Uz to idu i starija braća.
Auuuuuuu,kakav strasan bag.
Zamisli, starija braca...:lol:
Ne, ozbiljno, kakve veze imaju starija braca?

:lol:
Kao što rekoh - beše to jedan primer :wink:
Da ne dužim, mislila sam na patrijarhalno vaspitanje koje je naročito ako je tu i muško dete

(imala sam jedan primer u glavi - devojka koj aje izuzetno neljubazna, - ona misli iskrena i otvorena - stroga prema sebi i drugima, rigidna i sl, sa kompletnim nedostatkom nežnosti, razuma i empatije, što je sve zajedno nekakav osnov za identifikaciju u skladu s polnim istovetnostima. Ona se divila svojoj braći , do bezumlja, nema drugarice i nema dečka, eto to mi je bilo u glavi...Ona i njena braća)

Pa dobro, ako ti tako kazes. Ali Ja nista nisam naveo tako da "odgovor" ostaje na onome sto si izvukla iz konteksta. Samo pazi, citanje izmedju redova moze da navede na totalno pogresne zakljucke ako ne umes, ili propustis da protumacis i najsitnije detalje. 8)

Back