Женска фризура "Chelsea"...

oktobar49

Primećen član
Poruka
745
5hB7Fek.jpg

Ова фризура је једна од оних где је коса са стране и позади кратко подшишана,некада и скроз до главе,док су предњи чеони део,тј. шишке остављене на уобичајеној дужини.Стил о коме говоримо најпре је прихваћен од стране женске популације у Великој Британији,поготово међу радницама фабрика из лондонског кварта "Chelsea" током Другог светског рата.Одатле и поменути назив.Дуга коса до рамена у том периоду је свакако била модни тренд,међутим за раднице је слободнија лепршава фризура представљала опасност,јер је веома лако могла бити ухваћена у машину за којом су радиле.Такође,прозводне објекте средином прошлог века карактерисале су високе температуре,па је и са те стране свакодневица радног окружења била тешко подношљива.Да би се избориле са свим овим проблемима,жене које су радиле у тешкој индустрији,челичанама и другим фабрикама, прихватиле су тзв. "Chelsea" фризуру из чисто практичних разлога.Данас је ситуација битно другачија.Жене са различитим варијацијама "Chelsea" фризура могу се видети на сваком кораку,широм великих европских градова,још ако жена око врата носи шал тј. ешарпу,стилски то може деловати јако лепо и отмено.

------------------------------------------------------------

Госпођице и госпође,упадох вам на подфорум "жене" као незвани гост на журку,али ето неке ствари ме занимају...Многи од форумаша су упознати да пишем на блогу који се бави скинхед и навијачком субкултуром crveniskinhed.blogspot.com ,тако да сам скоро качио чланак о тзв. "Челзи девојкама" обрађујући порекло управо те фризуре.Моје питање је како гледате на такве девојке? Да ли их видите као занимљиве "алтернативке" или као "дивљакуше"? Да ли сте и саме практиковале сличан стил у неком периоду свог живота или гледате да будете што женственије и да пратите мејнстрим што се моде тиче?

Као што можемо видети у Београду се некако тај стил кратко-подшишаних тј. пола главе подшишаних некако враћа.И сад то више нема везе ни са годинама ни сам музиком....

Имао бих што шта још да кажем на ови тему,ал ајте мало ви...???

nema to toliko više veze šišanje da li su prvo ili drugo ... mogu da izgledaju i "obično" a da spadaju negde, a frizura ko frizura, zavisi kako te ošišaju da li uspeju, nešto su običnije frizure bezbednije
imala sam nekad običnu kratku kosu, jednom sam se ošišala radikalno i to nije bilo ok :think:
mada mislim da treba nekad probati makar običnu kratku kosu ... ne bih nosila te chelzi frizure previše mi je radikalno za mene

:rumenko:

Јооој....ја бих се пред овом девојком Џени Ву постидео.Знате онај осећај кад дечко не сме да погледа девојку у очи.Баш штета што нисам био на њеној сврци,а чуо сам да је долазила у Србију.
Него,пазите овако,"Челзи" фризуре и не морају да буду толико "радикалне",ево зато сам и поставио спот слатке Џени...оно кад је девојка лепа,нема ту грешке...

Hirajgoagin каже да се шишала само једном кратко...Лично мислим да је дуга коса код вас жена на неку начин обележје женствености,као што су се и мушкарци некада (сада много мање) триповали да ће их звати "девојчице" у друштву ако пусте косу,ај боље то да не урадим.... :mrgreen: Једно је сасвим сигуено,кратка коса је лакша за одржавање.

onomalo sam pank malo sam turbo malo sam darker
neki klinci se traže
moja ćerka je htela da ošiša stranu pre nekog vremena
trebalo mi je podosta govorancija da je ubedim da to ne uradi
tako su ošišani zatvorenici
ne razumem zašto im smeta kosa
deluju nedovršeno
kao da je frizer dobio epsilepsiju dok ih je šišao:lol:

to je način kako da ljudi koji su na dnu socijalne lestvice i već su ružni što su siromašni
postanu još ružniji
kod nas u srbiji ovako se šišaju biseksualke
nimalo ženstven nimalo otmen stil kao sto rece postavljac u uvodnom postu
nijedan detalj ih ne bi učinio ženstvenim jer ove žene to i ne žele da budu
igrom nesretnog slučaja su žene

"Људи који су на дну социјалне лествице и већ су ружни што су сиромашни".... ахахахах ја не могу даље :mrgreen:
Испада заначи да је сиромашан = ружан..
Ја баш мислим супротно,да су богати (не генерализујем већ мислим да новац користе као средство) габори од жена купиле себи лепоту кроз хјелурон у уснама,силиконима у сисама,шприцањем сала у ду.пе,ломљењем носине које су пре тога имале,и намештањем јагодица...Такво је пола естраде,а то могу и да демонстрирам постављањем слика из женских магазина о српским певаљкама ПРЕ И ПОСЛЕ... :mrgreen:

Ове девојке (чак ни ту не генерализујем) немају потребу за улепшавањем,јер су природно лепе.Тако да није ни важно да ли ће да обрију главу,обуку карирану кошуљу,или навуку цокуле....Ко може да каже да девојка са уводне слике није лепа (има правилан профил) или згодна?! Можда ћу сад мало бити безобразан,можда ме неко оптужити за сексизам,али КАКО БИ ЈОЈ ДОШАО ЗГУЗА!!! Могу се кладим да пола форума нема такво ду.пе...

Јел Џени Ву ружна?!

ПС. Нисам расиста нити скинхед/навијачки покрет имају везе са расизмом.Није тема,али информишите се мало.Сигурно не би промовисао слатку малу косооку Џени Ву да сам расиста. ;)

"Људи који су на дну социјалне лествице и већ су ружни што су сиромашни".... ахахахах ја не могу даље :mrgreen:
Испада заначи да је сиромашан = ружан..
Ја баш мислим супротно,да су богати (не генерализујем већ мислим да новац користе као средство) габори од жена купиле себи лепоту кроз хјелурон у уснама,силиконима у сисама,шприцањем сала у ду.пе,ломљењем носине које су пре тога имале,и намештањем јагодица...Такво је пола естраде,а то могу и да демонстрирам постављањем слика из женских магазина о српским певаљкама ПРЕ И ПОСЛЕ... :mrgreen:

Ове девојке (чак ни ту не генерализујем) немају потребу за улепшавањем,јер су природно лепе.Тако да није ни важно да ли ће да обрију главу,обуку карирану кошуљу,или навуку цокуле....Ко може да каже да девојка са уводне слике није лепа (има правилан профил) или згодна?! Можда ћу сад мало бити безобразан,можда ме неко оптужити за сексизам,али КАКО БИ ЈОЈ ДОШАО ЗГУЗА!!! Могу се кладим да пола форума нема такво ду.пе...

Јел Џени Ву ружна?!

ПС. Нисам расиста нити скинхед/навијачки покрет имају везе са расизмом.Није тема,али информишите се мало.Сигурно не би промовисао слатку малу косооку Џени Ву да сам расиста. ;)
daleko biloda promovišem turbo folkerke manekenke zene fudbalera i vlasnice butika

ali takodje nisam za krajnosti

zena ovako osisana- to je besna zena i pun joj je kufer svega a od zivota moze samo da ti napravi pakao

a kako se moliću lepo tretira sirotinja?
zovu ih u bakingemsku palatu nedeljom na knedle sa šljivama?

ne bih rekla da si naivan jer si iskoristio uvod teme da pomenes svoj literarni rad
a sad se praviš nevešt

Аман жено,каква промоција литерарног рада?! Па ово што ја пишем је "субкултура" или подкултура,ако вам је тако разумљивије.Нема лајкова,прегледа,зараде...пошто видим да све гледаш кроз новац...Ја сам факултетски образован и не живим од панка и навијачке субкултуре...боже ме сачувај... :mrgreen:

Каква те Бакингемска палата спопала?! Кнедле са шљивама?! Ружно би било да сводимо дискусију на лични ниво,нити се познајемо...међутим да си ти заиста тај сталеж,део крем друштва за који се представљаш,сигурно не би висила на форуму Крстарица са обичним смртницима...

То се госпођо зове снобовско понашање од кога болују малограђани.Леп човек не доказује никоме да је леп,успешан такође,образован дели своје знање са другима....а ја свој хоби не зовем "интелектуална својина" ,напротив ...намеравам да делим овај "треш" анононимно са свима...Томе и служе виртуелне друштвене мреже. ;)

Poslednja izmena:

Ово вам је песма за лаку ноћ:

she looked at me and smiled
i know that smile's for me
she was my height my weight my size
she wore braces and blue jeans
she was my skinhead girl

Најежио сам се...романтика...
А ево и целог текста уз слике "Челзи" девојака:

Skinhead Girl
Symarip

there she goes