Zene u borilackim vestinama

• Začetnik teme Začetnik teme hetman
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
I ja mislim da borilackim vestinama moze svako da se bavi, e sad ko je koliko dobar u tome i ko je koliko motivisan i uporan u treningu, to je vec druga prica :)

Pa naravno da moze....Ne moze neko ko npr ima neki tezak oblik cerebralne paralize ili misicne insuficijencije i sl......

Znaci cim neko ima 2 noge da moze da stoji i 2 ruke da njima mlatara moze da se bavi BV....

E sad bolje da si rekao : "E sad koliko ce to da mu pomogne (veoma malo) da se realno odbrani kada se potuce na ulici,u kaficu i sl TO JE DRUGA PRICA....

Ti zuti pokazujes ogromno neznanje.....I uopste nisam izfrustriran,ali ljudi sa foruma mnooogo vole da se igraju cika Frojda i slicnih psihoanaliticara iako o tome nemaju pojma i iako im to nije struka......

Nema veze, i ti pokazujes iz posta u post solidan nivo nepismenosti, pa te to ne sprecava da stalno nesto skrabas ovde.

Ja se slazem da i nepismeni imaju pravo na misljenje (uostalom, kao i laici za psihologiju i psihoanalizu, za koju si ti verovatno strucnjak prve ili druge godina fakulteta), ali jedno je misljenje koje pokusavaju da argumentuju, a drugo je predrasuda koja se samo ponavlja, svi put sve grubljim recima. Verovatno bi to u verbalnoj komunikaciji postajalo sve glasnije i glasnije.

Uzgred, ja imam dosta dobro poznavanja i vladanje pojmovima i ucenjem analiticke psihologije, a kao diplomirani lingvista mogu da identifikujem kada neko, poput tebe, pokusava da se sakrije iza terminologije, jer mu argumenti i prezentovano misljenje nemaju dubinu.

Mozda nije psiholoski termin, ali takve na internet forumima zovu trolovi, zar ne?

Mislim da niste u pravu,ja licno znam nekoliko devojaka koje se bave borilackim vestinama i mislim da im je to dosta pomoglo.Mozda ne da se potuku s momkom od 2 metra i 100 kila ali sa nekim normalnih proporcija sto da ne..Inace one su po mojoj gruboj proceni 170 cm i 60 kg..

...zene kao borci i predanici budo vjestina ne zaostaju nista od muskaraca i sramno je i neistinito gradirati spremnost i jos upotrebljavati tezinu i visinu ...koji je bio sklop tjelesni B.Li_a, nema veze sto je on bio muskarac jer vidim da pominjete kilaze i visine...zene ne zaostaju ni u cemu osim u primitivizmima, tj zloupotrebama...onako kako zene tzreniraju i nose svoje majstorstvo kod nas to je ustvari kodex Busido -ratnika tj. poklonika ,- i to je tako !

Preporucujem ti ITF taekwondo super ako oces nekog da premlatis jako je dobar i atraktivan
Veruj mi

...tesko onome , ko uci od tebe. Tvoje savjete treba staviti u red onih koji savjetuju da se ne idi ni na kakav skup bez noza ili pistolja...nijedna borilacka disciplina nema kao moto,- premlatiti, onesposobiti ili biti jak . Postoji vjezbanje i osamljivanje u tome da se postigne giri, da se postigne usebljenje a nikako exponiranje...

...tesko onome , ko uci od tebe. Tvoje savjete treba staviti u red onih koji savjetuju da se ne idi ni na kakav skup bez noza ili pistolja...nijedna borilacka disciplina nema kao moto,- premlatiti, onesposobiti ili biti jak . Postoji vjezbanje i osamljivanje u tome da se postigne giri, da se postigne usebljenje a nikako exponiranje...

ok nista nisam lose mislio
a i slazem se sa tobom oko toga
Priznajem nisam bio u pravu

Odmah da razjasnimo, ne bih ovde dovosio u pitanje potrebu da li zene uopste treba da se bave BV, posto mislim da treba. Ono sto mene konkretno kao trenera zanima je sledece: sta vezbacima zensko pola najvise smeta pri zajednickom treningu sa muskarcima, tj. u kojim se vrstama vezbi osecaju najneprijatnije i zasto.
Cini mi se da je glavni razlog relativno malog procenta zena u klubovima borilackih vestina (barem onih kontaktnih) ta neka distancas koja postoji prema vezbanju sa muskarcima, pa me zanima kako to da se prevazidje.

zasto se zene po tebi, osecaju neprijatno ? opne su uglavnom samouverenije tako da ti govoris o pogresnoj strani boy ;)

Mislim da niste u pravu,ja licno znam nekoliko devojaka koje se bave borilackim vestinama i mislim da im je to dosta pomoglo.Mozda ne da se potuku s momkom od 2 metra i 100 kila ali sa nekim normalnih proporcija sto da ne..Inace one su po mojoj gruboj proceni 170 cm i 60 kg..

Moze zena biti opasna,pa cak i opasnija od vecine muskaraca,samo kad pogledas mma borbe zena,to ne moze da se racuna sa muskim borbama,koliko su zene ludje...

Koliko su slatke devojke u borilackim sportovima. Cak, mislim da nema distance, mislim da zene nemaju averziju prema zajednickim treninzima... jedino ako je lik debil. A koliko sam uspeo da vidim po borilackim klubovima ima devojaka, zena. I na boksu, kick boxu. Cak i na bjj gde najvise imaju kontakta jer smo jedno na drugom. Secam se prvog drugog treninga, devojka mi se osmehuje dok drzi mount poziciju na liku... flertuje... baca poglede umesto da razmislja o treningu... a ja kao NE. Necu ja da je gledam. Dosao sam ovde da vezbam a ne da flertujem. Sada kontam kakav sam debil horor.

Back