Zene su sa Venere, muskarci sa Marsa

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
to se zove drugačije...emancipovale se i više neže samo da sede kučći i peru veš i kuvaju i čuvaju decu
i to je ok, ali način na koji pojedine pokušavaju da afirmišu napredovanje žena u braku je blago rečeno katastrofa

Pa mozes i tako da nazoves. Ali promene postoje. Dobro i muskarci su napredovali.Sve vise muskaraca, priprema veceru, presvlace decu, ciste kucu, peru prozore...ito je pomak:)

sad podbadaš, a to nije lepo

- - - - - - - - - -

aj mi definiši "naprednije" ? :)
i opet da se ogradim čisto radi svojih živaca da kraj sebe ni u snu ne bi želeo neku koja bi bila ono što je žena bila do pre 30tak god...puka domaćica i to sve...bljak...sluškinju mogu i da platim

to se zove drugačije...emancipovale se i više neće samo da sede kući i peru veš i kuvaju i čuvaju decu
i to je ok, ali način na koji pojedine pokušavaju da afirmišu napredovanje žena u braku je blago rečeno katastrofa

- - - - - - - - - -

kad kažeš žene su napredovale zvuči kao da su evoluirale genetski, kao da su viša bića postala...a samo rade ono što do pre 10tak godina nije bilo zamislivo da žensko radi...i opet ponavljam to je ok, ali način na koji se bore...ma piše iznad
i dobro osim što su i žen šefice, osim što mogu da voze automobile i nose pantalone po čemu su još "napredovale" ? misim nemoj te primere, aj malo budi ozbiljnija...umeš ti to i bolje
:D
Ne razmislja mi se.....:)
Imas X primera. Nacin razmisljanja. Zene traze muskarca Koji ce biti "prisutan" u njihovom zivotu, da je tu za njih a muskarci traze lepe doterane zene. Muskarcu trebas objasniti, lepo ga zamioliti da usisa, zena to radi instinktivno.
A sad sta im je zajednicko.I muskarci i zene vole jedni kod drugih humor(dobro raspolozenje) i neznost.:ok:

sad podbadaš, a to nije lepo

- - - - - - - - - -

aj mi definiši "naprednije" ? :)
i opet da se ogradim čisto radi svojih živaca da kraj sebe ni u snu ne bi želeo neku koja bi bila ono što je žena bila do pre 30tak god...puka domaćica i to sve...bljak...sluškinju mogu i da platim
Pa upravo to sto sam navodis, ako mislis napredovanje kod zena? Pogledaj samo oko sebe. Sve vise zena je u politici, sve vise zena direktora i da ne nabrajam vise, krace receno ima ih na mestima koja su ranije imali samo muskarci. Zar ne?

Pa upravo to sto sam navodis, ako mislis napredovanje kod zena? Pogledaj samo oko sebe. Sve vise zena je u politici, sve vise zena direktora i da ne nabrajam vise, krace receno ima ih na mestima koja su ranije imali samo muskarci. Zar ne?

pa jeste i to je ok ja to opdržavam...al ono kako si ti napisala u onom postu koji mi je zapao za oko je ispalo ko da su žene štaznam genetski evoluirale, napredovale...misim...
samo se svest promenila, a ona se promenila jer se sredina promenila, okruženje...da se nije okruženje promenilo ni one ne bi mogle ni da pokušaju sve to...jer ranije žene nisu mogle ni da sanjaju da muž čuva decu, mlati tojagom veš na reci ili opere sudove na potoku...zato što su odrastale u takvom miljeu gde je to bilo svetogrđe i one su to prihvatale kao normalno...
al čim se promenila sredina, počele su da se "prosvešćuju"...i to je ok...ali neke preteruju

pa jeste i to je ok ja to opdržavam...al ono kako si ti napisala u onom postu koji mi je zapao za oko je ispalo ko da su žene štaznam genetski evoluirale, napredovale...misim...
samo se svest promenila, a ona se promenila jer se sredina promenila, okruženje...da se nije okruženje promenilo ni one ne bi mogle ni da pokušaju sve to...jer ranije žene nisu mogle ni da sanjaju da muž čuva decu, mlati tojagom veš na reci ili opere sudove na potoku...zato što su odrastale u takvom miljeu gde je to bilo svetogrđe i one su to prihvatale kao normalno...
al čim se promenila sredina, počele su da se "prosvešćuju"...i to je ok...ali neke preteruju

Upravo to SREDINA ih je promenila.Ne mislim da preteruju, jednostavno nemogu tim tempom vise. Potrebna im je pomoc. Dobro ima izuzetaka:)

i imam utisak kao da likuješ što je to tako...a gubiš iz vida da muškarac koji radi nešto što je do pre nekog vremena bilo nezamislivo da uradi, da je to samo njegova dobra volja...

- - - - - - - - - -

Upravo to SREDINA ih je promenila.Ne mislim da preteruju, jednostavno nemogu tim tempom vise. Potrebna im je pomoc. Dobro ima izuzetaka:)

razjasni mi ovo - psihijatrijska pomoć, ili pojačanje da uspeju u cilju ?
a i kakav je konačni cilj feministkinja ?

Poslednja izmena:
i imam utisak kao da likuješ što je to tako...a gubiš iz vida da muškarac koji radi nešto što je do pre nekog vremena bilo nezamislivo da uradi, da je to samo njegova dobra volja...

- - - - - - - - - -

razjasni mi ovo - psihijatrijska pomoć, ili pojačanje da uspeju u cilju ?
Nedostaju mi reci danas:(.Ne psihijatriska pomoc:pop: vec zelja da se dodje do zajednickog cilja..podrska :)

...da su se promenile uloge u odnosima muško žensko to je istina...
...da su se polovi udaljili jedno od drugog i da se sve više ne razumeju i to je istina...
....uloga žene sa narastajućom emancipacijom i tehnološkim napredkom biva sve jača...
...a za sex ne bi ni da komentarišem,stvar je ukusa...

Back