Zene nece da kuvaju svojoj porodici

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

AlexandarNS

Domaćin
Poruka
3.703
Citam u ovom clanku: Novo istraživanje pokazuje da se 96% domaćica u zapadnim zemljama okreće unapred pripremljenim jelima (kao što je pica i slično) kako bi nahranile svoje članove domaćinstva, dok samo 16% njih kaže da svakog dana priprema kuvani obrok „od nule“. Takođe je ustanovljeno da više od jedne trećine porodica (36%) naručuje hranu iz restorana brze hrane bar jednom nedeljno

http://zdravlje.krstarica.com/l/ishrana/domacice-sve-redje-kuvaju-jela/

A cast izuzetcima nije bolje stanje ni u Srbiji.

Zene nece da kuvaju ili vise nisi ukupne za to pa ispasta cela porodica trovajuci se brzom hranom. Zenino kuvanje se svelo na przenje jaja, parizer, pasteta, mesni narezak ili pak odlazak u market i kupovina smrznutih crkotina koje samo otope i peku.

One zene koje ne znaju da kuvaju ni ne zele da to nauce jer su suvise lenje.

A CISTA JE GLUPOST I PROVALA DA ZENA NEMA VREMENA ZA TO, a turske serije i farme nikad gledanije bile nisu.

Zasto je to tako?

Zato i pucaju brakovi, zene ne zele da nauce da kuvaju, e sad u zapadnim zemljama ima odlicne polupreradjene hrane i nije neki "greh" samo je jos malo dokuvati i psremiti, ali ovde gde nema i gde je sve najgori uzvoz i shit, one ne zele da (nauce da) kuvaju makar 1 nedeljno, pa da to stave u zamrzivac i jedu cele nedelje, ili do petka.

To su osobe koje bi prodale sve za malo dobre garderobe (kaobajagi neki izgled) i pokojeg svalera i to je sve. Zato danas brakovi i ne traju dugo.

pa treba da se podeli posao, kad radite oboje

Moja majka nikada nije tražila od oca da joj pomaže u kuhinji, niti se oseća komotno dok neko obigrava oko nje tokom kulinarskih poslova. Ja znam s vremena na vreme oprati sudove, pospremim uvek za sobom kad sam jedem, obično i postavim, ali to laprdanje oboje radimo pa obeje treba i ručak da spremamo ti ostavi za nekog drugog. Ili ti znaš, lutko, nešto da spremiš ili ne znaš, i da uradiš to kako bog miluje, od početka do kraja, a ne da kukumavčiš ne mogu da postignem, neće da mi pomogne...

Ima dosta kućnih poslova koji su po mom shvatanju tipučno muški ili mogu da se obavljaju alternativno muško-ženski, ali da ti ja prebiram pirinač, dok ti skidaš liske od kupusa za sarmu... šlus! :mrgreen:

Poslednja izmena od moderatora:
Moja majka nikada nije tražila od oca da joj pomaže u kuhinji, niti se oseća komotno dok neko obigrava oko nje tokom kulinarskih poslova. Ja znam s vremena na vreme oprati sudove, pospremim uvek za sobom kad sam jedem, obično i postavim, ali to laprdanje oboje radimo pa obeje treba i ručak da spremamo ti ostavi za nekog drugog. Ili ti znaš, lutko, nešto da spremiš ili ne znaš, i da uradiš to kako bog miluje, od početka do kraja, a ne da kukumavčiš ne mogu da postignem, neće da mi pomogne...

Ima dosta kućnih poslova koji su po mom shvatanju tipučno muški ili mogu da se obavljaju alternativno muško-ženski, ali da ti ja prebiram pirinač, dok ti skidaš liske od kupusa za sarmu... šlus! :mrgreen:

Bravo. Isto je tako bilo i u mojoj porodici iako mi majka nije bila domacica, vec zaposlena.

Citam u ovom clanku: Novo istraživanje pokazuje da se 96% domaćica u zapadnim zemljama okreće unapred pripremljenim jelima (kao što je pica i slično) kako bi nahranile svoje članove domaćinstva, dok samo 16% njih kaže da svakog dana priprema kuvani obrok „od nule“. Takođe je ustanovljeno da više od jedne trećine porodica (36%) naručuje hranu iz restorana brze hrane bar jednom nedeljno

Zene nece da kuvaju ili vise nisi ukupne za to pa ispasta cela porodica trovajuci se brzom hranom. Zenino kuvanje se svelo na przenje jaja, parizer, pasteta, mesni narezak ili pak odlazak u market i kupovina smrznutih crkotina koje samo otope i peku.

A CISTA JE GLUPOST I PROVALA DA ZENA NEMA VREMENA ZA TO, a turske serije i farme nikad gledanije bile nisu.

Zasto je to tako?

Nisam ljubitelj instant hrane ali...druže jesi li ti skuvao ikad nešto ?
Pranje sudova i kuvanje su nezahvalni, sizifovski "time consuming" poslovi i žena koja je zaposlena, teško da će imati vremena za išta drugo nego da radi i kuva. Hebeš takav život, zar ne ?

Zato, obavezna sudo mašina, kuvanje 1-2 puta nedeljno pa u zamrzivač i kad se dođe s posla - podgrevanje ( u mikrotalasnoj najbrže) i klopanje....a ostaće vremena i volje za "maženje" i život ;)

Pranje sudova i kuvanje su nezahvalni, sizifovski "time consuming" poslovi i žena koja je zaposlena, teško da će imati vremena za išta drugo nego da radi i kuva. Hebeš takav život, zar ne ?

Zato, obavezna sudo mašina, kuvanje 1-2 puta nedeljno pa u zamrzivač i kad se dođe s posla - podgrevanje ( u mikrotalasnoj najbrže) i klopanje....a ostaće vremena i volje za "maženje" i život ;)
мушкарац(вредан тог звања)се не занима женама:rtfm:

Ja sam vec na taj clanak dala komentar pod imenom Mima Mimic.Jos mogu samo da dodam da sam upravo spremila rucak za sutra, veceru za sada i dorucak za ujutru a i da dodam pri tom i radim.Pa vi vidite da li mi zene iz Srbije ne spremamo.Ziva glupost.Mislim od nekih istrazivanja me ospice izbijaju.Pa kod nas je prosto nezamislivo rucati nesto sto nije kuvano za rucak.

Zasto je to tako?
Trazili ste gledajte :)

Ja sam muskarac i vec u godinama a vise znam da skuvam nego neka prosecna zena u Srbiji. Sam kuvam, peglam, perem.

A to sto lupas da je kuvanje "nezahvalno" itd... smatram da si lenja, treba da znas da kuvas za svoju porodicu za svoju decu.

A vi zene sto kuvate svojoj porodice svaka vam cast i da naucite i svoje kceri tome jer to je nesto lako a mnogo se ceni.

Ja sam muskarac i vec u godinama a vise znam da skuvam nego neka prosecna zena u Srbiji. Sam kuvam, peglam, perem.

A to sto lupas da je kuvanje "nezahvalno" itd... smatram da si lenja, treba da znas da kuvas za svoju porodicu za svoju decu.

A vi zene sto kuvate svojoj porodice svaka vam cast i da naucite i svoje kceri tome jer to je nesto lako a mnogo se ceni.

Tako je, zna se sta su muski, a sta zenski poslovi u kuci, a zena i povrh kuvanja i posla itekako moze da bude dobra supruga (i ljubavnica) muzu a istovremeno i dobra majka deci. Sve se postigne kad se hoce.

Tako je, zna se sta su muski, a sta zenski poslovi u kuci, a zena i povrh kuvanja i posla itekako moze da bude dobra supruga (i ljubavnica) muzu.

Radiš 8 sati, u prevozu provedeš još 2 sata, u spavanju i higijeni još 9 ( sad smo na 19 ) i preostaje ti 5 sati...a ti ne odmaraš, nego s vrata staviš pasuljče da se lagano kr4ka i za to vreme, namirisana alevom paprikom i zaprškom udovoljavaš mužu ?

Posle toga, spemaš doručak za sutra, pereš sudove i kao prava žena - veš na ruke ?

Poslednja izmena:
Naprotiv.
Muškarcu treba i sleduje žena a ti pričaš o nekom seks & ketering servisu.

Ali dobro, ako čovek nema ženu s kojom je pravi spoj, onda razumem da gledaš samo da bude friška klopa i da ti pere po kući...
препоручујем коришћење речи-ПРЕДПОСТАВЉАМ:rtfm:
шта подразумевате под речју"следује":think:
озбиљнији су способни да сами обављају СВЕ"кућне послове"које сматрају за неопходне

Radiš 8 sati, u prevozu provedeš još 2 sata, u spavanju i higijeni još 9 ( sad smo na 19 ) i preostaje ti 5 sati...a ti ne odmaraš, nego s vrata staviš pasuljče da se lagano kr4ka i za to vreme, namirisana alevom paprikom i zaprškom udovoljavaš mužu ?

Posle toga, spemaš doručak za sutra, pereš sudove i kao prava žena - veš na ruke ?

Tvoje vidjenje zene je zaostalo.

Niti se toliko putuje, radi se negde manje negde vise, a sex u kuhinji nije retkost, ako te i to bas zanima, za vreme popodnevnog odmora i sl.

Naravno, "glavno" dolazi nocu.

Za to vreme, zena ima vremena itekako da se posveti i kuhinji, i deci i domacim zadacima kad zatreba.

I naravno, neki put ce isprziti nesto, ne moze i ne mora da bude uvek kuvana hrana, narocito za veceru.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back