Zene, masturbirate li ?

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.496
Koristi od masturbacije>

Za razliku od ranijih vremena, kada su pojedinci smatrali da je masturbiranje greh, bolest ili zabranjena aktivnost, danas stručnjaci smatraju da je to normalna pojava i normalna ljudska potreba.

Eksperti se slažu da masturbacija nije štetna po zdravlje žene i da nije nemoralna, već može biti i korisna po zdravlje.

Seksolozi i terapeuti za seks ističu da masturbacija može pomoći ženama u nekim slučajevima: za ublažavanje depresije, za otklanjanje uticaja stresa, za smanjenje bolova, za poboljšanje raspoloženja, pa čak i za poboljšanje seksualnih odnosa (i veze) sa partnerom. :rtfm:

Prsti i vibratori su dva uobičajena sredstva masturbacije kod žena. Tokom istraživanja, anketirano je 2.056 žena. Više od polovine anketiranih žena, starosti od 18 do 60 godina, koristi vibrator tokom masturbacije ili tokom seksualnog odnosa, kaže Debi Herbenik, doktor i pomoćnik direktora Centra za seksualno zdravlje na Univerzitetu Bloomington.

Pored vibratora i sopstvenih prstiju, žene koje masturbiraju često koriste: vibrirajuće četkice za zube, ručice četke za kosu ili vodeni mlaz tokom kupanja u kadi, kaže Joanides.

Iako neki eksperti ukazuju na neželjena dejstva vibratora, kao što su genitalna utrnulost ili bol, manje od 30% žena se žalilo na takve probleme.

Drugog eksperta, Frenka Somersa, psihijatra iz Toronta, brine to što preterano korišćenje vibratora u toku masturbacije može „desenzitivisati“ orgazam kod žene pri odnosima sa partnerom. On kaže svojim pacijentkinjama da na vibrator „gledaju kao na šlag – i da ne treba da ga jedu (i žele) svakog dana“ i smatra da previše korišćenja vibratora može umanjiti osećaj autonomnog nervnog sistema na stimulaciju, pa će vagina biti manje osetljiva na običan seksualni odnos.

/copy/

giphy.gif

Koristi od masturbacije>

Za razliku od ranijih vremena, kada su pojedinci smatrali da je masturbiranje greh, bolest ili zabranjena aktivnost, danas stručnjaci smatraju da je to normalna pojava i normalna ljudska potreba.

Eksperti se slažu da masturbacija nije štetna po zdravlje žene i da nije nemoralna, već može biti i korisna po zdravlje.

Seksolozi i terapeuti za seks ističu da masturbacija može pomoći ženama u nekim slučajevima: za ublažavanje depresije, za otklanjanje uticaja stresa, za smanjenje bolova, za poboljšanje raspoloženja, pa čak i za poboljšanje seksualnih odnosa (i veze) sa partnerom. :rtfm:

DRKAS LI TI?

A šta je tema? Izmišljanje tople vode?
Masturbiramo. I kada smo same i pred Njim.
Meni su samo ta razna pomagala odbojna jer asociraju na ginekološki pregled koji je sve samo ne uzbudljiv.
I zašto tema nije na LJIS-u? :think:
Msm da bi par forumasica ovde bile jako uzbudjene mojim ginekologom Arapom.
Al dobro, na tu temu a dodam, bem ti sto sam ja u Srbiji imala zgodnog onkologa. Sve je isao u kratkim pantalonama, bio je bas visok, pa je izgledao ko da ga poplava donela. Uglavnom, polu -crnogorac, zgodan da umres, pipa mene po grudima, I govori da licim na Milu Jovovic. I oce na kafu da void. Ja se postidela jadna sta cu, pa ono imate vi sve moje u kartonu. Nije me nikad nigde vodio posle toga al jbga za nauk.
MADA I OVO ZAISTA MORAM U CL
HEBENO JE KAD TI JE DECKO LEKAR
VAZDA SE PITAS NAPIPACE OVAMO ONAMO
NACI CE RAK
JEBENO JE

- - - - - - - - - -

pa naravno da drrka, vidiš kakve idiotske teme otvara...svako ko masturbira, ne može da razmišlja trezveno...:)))
Ako cemo otvoreno, I moj muz drka mozda sad, al ne otvara teme nigde, to ti potpisujem
I sta je uopste pitanje
zabrana samozadovoljavanja zenskom rodu?

wtf?? onkolog te pipao, i pričao kako ličiš na Milu Jovović...pa to je seksualno uznemiravanje...:sad2:

Bem ti onkolog me pipao... Dobro jutro, a sta drugo da radi?
Ostalo racunam u komplimente...
Dobar frajer, bes ga, da je ruzan neki, mozda bih se uznemirila.

- - - - - - - - - -

'Nako.....
Više na nervnoj bazi !

Iz ovoga izvodimzakljucak da se ti izdrkavas nad nama

Back