Žene i politika ...

glavni problem je tumacenje, mislim da zena u islamu, po kuranu, ima puno veca prava nego sto je to u praksi. jedino ostaje, cak je to navedeno i u famoznom " lekovom kanunu", zena ne vredi toliko koliko i muskarac, da ponovo karikiram, ali mislim da nisam daleko od poente. mada nije to ni daleko od istine, da ne budem shvacen pogresno, pogledaj bilo kakva dostignuca u svetu, naucna, sportska, umetnicka itd. itd. da ne nabrajam, i videt ces da je to tacno, svidjalo se to tebi/meni ili ne.

Pa to je zato što su žene u proteklim milenijumima bile vezana za kuću i porodicu. Nisu mogle da se bave naukom, umetnošću, sportom, politikom itd. jer se smatralo da je njihovo mestu u kući, uz decu. To nema veze se sa sposobnostima, već sa predrasudama i potlačenošću. Uprkos tome bilo je dosta žena koje su uspele da ostanu upamćene po svojim dostignućima.

A ako pogledaš 20. vek, u njemu je bilo više dostignuća koje su ostvarile žene nego u bilo kom drugom periodu istorije, jer je došlo do emancipacije.

Back