I moj novac je iskljucivo moj, a ti bi da "ja" placam od njega spremacicu i kuvaricu za oboje.
I moji su roditelji radili i skolovali me, ne vidim zasto to istices.
Ili si od onih sto urame diplomu i okace je na zid, a svi treba da joj se klanjaju. Mozes misliti! Jaka stvar.
Sto se tice popravki, krecenja i farbanja, to se ne radi svaki dan, a i kad se radi, ja lepo platim majstora.
Sta je sa detetom, i to bi bilo fifti-fifti, danas mu ja dam za kiflu, sutra ti.
Samo me interesuje, da li bi delio svoju dragocenu platu sa zenom koja ne radi. Verovatno bi joj brojao zalogaje i tampone.
Ne bih delio platu sa zenom koja svesno ne zeli da radi. U slucaju otkaza, a trudi se da nadje posao, ne bih pravio problem.
Ja samo nemam nameru da izdrzavam nikoga. I zene moraju da rade, kao i muskarci.
Zalazem se da se i zene i muskarci za isti posao i istu uspesnost obavljanja psota plate podjednako. Dakle trziste rada treba maximalno otvoriti za zene kako bi za sebe mogle da zarade.
Da li su partnerku roditelji skolovali njena je stvar. Ja pricam za sebe. Ako ne ume da se snadje i zaradi 250 eura, njen je problem.
Sta je sa detetom?
Pisao sam vec o tome.
Ako rezije izadju 100 eura
ako krediti izadju 150 eura
ako recimo, fiksni troskovi kao sto su internet, kablovska itd izadju 50 eura, dodjes do cifre od 300 eura koja je zajednicka. Ako na hranu ide 400 eura mesecno, dodjes do cifre da su zajednicki troskovi 700 eura. Ako za decu jos treba 100 eura za sport, garderobicu, dodjes do 800 eura
oboje daju po 400 eura u zajednicku kovertu iz koje ce se sve to platiti.
Ako je njoj plata 500 eura, ostaje joj jos 100 eura, ako je meni 800, ostaje mi jos 150.
vrlo prosto.
Ako se prihvati vise kucnih poslova, ako samo ona kuva itd, onda sam spreman da izjednacim primanja i da tih 300 eura podelim(proizvoljne cifre)
A ako ona zaradjuje 500 eura, ja 800, a ona hoce da u kuci sve po pola radimo, onda ce njoj ostati 100 eura extra a meni 400. Ybg, hocemo li sve da delimo ili nista
ne padam na te zenske podele tipa e u kuci smo ravnopravni, emancipacija, ja radim koliko i ti.
Ali kada je plata u pitanju, e onda sma ja musko koje treba vise da zaradi i vise da da u kucu.
nece