Zamislite, recimo, da ste u restoranu sa deckom ili suprugom a onda dodje neki tip i pocne da izgovara najgore moguce uvrede na vas racun.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Naučila sam ja sama da se branim
Fino na razne borilačke vještine i u jednom pokretu mu ruku polomiš. Namaste.![]()
Zamislite, recimo, da ste u restoranu sa deckom ili suprugom a onda dodje neki tip i pocne da izgovara najgore moguce uvrede na vas racun.
To nije moj problem vec problem ljudi koji rade u tom restoranu.
Oni su ti koji treba da regulisu da se njihove musterije osecaju bezbedno.
Znaci pozoves nekog radnika restorana da isteraju budalu umesto da krenes da se mlatis sa njim je logicno resenje.
Zvati policiju takodje.
I tek nakon toga mozes da krenes u napad da ne ispadne kako si ti njega prvi napao, a on ni kriv ni duzan.
Znaci prvo mora da dobije upozorenje od vlasnika lokala da napusti lokal, a ako nece sabijanje je resenje i to ne lose uopste.
Imas svedoke, sve si uradio po propisu i nemas problema ni kod policije ni kod suda.
Ne bih ga tukao zbog žene, izlupao bih ga kao jaja za šnenokle za svoju dušu, pošto ne volim ljude koji, eto, tek tako cimaju druge ljude, zato što oni misle da su sila, misle da mogu svakome da upropaste dan. Volim nasmejane ljude, pa, to ti je.
Od budale koja pravi scenu u restoranu, bez obzira koji razlog da je ...
mozes da ocekujes svasta.
Tako da bi ja gledala da se ne zameram budali,
i iscooliram ga.
Budale znaju da vi mislite kako od njih možeš da očekuješ svašta, onda se oni ponašaju tako sa pretpostavakom da niko neće scene i nemile događaje, zato ga ti iznenadiš i ulubiš mu lobanju stolicom, za takve rezultate obrnuti stolicu, uhvatiti za nogar i iznabadati ga naslonom.![]()
Ne bih ga tukao zbog žene, izlupao bih ga kao jaja za šnenokle za svoju dušu, pošto ne volim ljude koji, eto, tek tako cimaju druge ljude, zato što oni misle da su sila, misle da mogu svakome da upropaste dan. Volim nasmejane ljude, pa, to ti je.
da ti teta metla, ko ona misticna frejina macka, otkrije jednu tajnu zivota - najvise boli ignorisanje![]()
Ali gledaj zar odbrana devojke koja je sa tobom nije pitanje tvoje licne casti?
Zar ne bi branio svoju zenu, majku svoje dece hipotetick, svoje dete sutrai?
Zar kada je neko tvoj, neko tebi blizak pod nekim napadom, a ne moze da se brani, zar nije logicno da uskocis?
Ta devojka je izasla sa tobom, to znaci da ste ili prijatelji ili nesto vise. Tu ste zajedno ste i dodje neka budala da vama pokvari dan i da vas oboje "ubedi da ste obicni crvi".
Znas kako ja to gledam, ja bih branio dete svog prijatelja, zenu prijatelja, samog prijatelja, ako nisu u stanju da se odbrane od neke budale.
Znam, ali postoje stvari koje nisu za ignorisanje, ne može se baš sve ignorisati, rizikovaću da zvučim seksistički, ali ti kao žensko ne možeš to da shvatiš. No, hvala za savet
Hipotetički, šanse da ja uđem u brak su jednake situaciji da te išutira kamila dok šetaš Kalemegdanom, npr.
Svakako da bih branio i životinju koja ne može da se brani, da ne pričam o osobi, ali bih prvenstveno ustao zbog toga jer nisam za one "pametniji popušta" ili "pusti, j b g", ljudi moraju da shvate da nemaju nikakvo pravo da ugrožavaju druge ili nekome upropaste dan. Evo, stavi se u tu poziciju, koliki seronja moraš biti da nekom paru koji je srećan ti upropastiš dan? Toliko ljudi ima nesrećnih da sam ja jako srećan danas kad vidim srećne ljude, iako sam nisam iskusio sreću.
Znaci nisi covek koji brani neku "LICNU CAST" i to sto je devojka izasla SA TOBOM, znaci TVOJA drugarica, TVOJA devojka, vec branis neku PRAVDU.
Okej.
Vidis, ja za razliku od tebe imam taj neki pojam licne casti i zbog toga cu zbog nekog drugog uvek pre uleteti u tucu nego zbog sebe. Ali taj neko mora da bude meni drag takoreci.
Znaci kada sam sa drugaricom u restoranu, i neko je napadne to mi deluje kao da je neko napao moju sestru. Razumes.
A znaci tuko bi se i da napadaju devojku za susednim stolom?Nismo u 15. veku da neko nekome baca rukavicu u lice, napada čast, koju čast, danas 90% ljudi ne zna ni šta je čast, ma, ne da nisu iskusili nego ne znaju ni definiciju, nego su danas ljudi drkadžije, a to se zna, jedno vuče drugo. Nemam osećaj to "MOJA devojka", ja ih ne smatram mojim, nije to vlasništvo, bila je pre mene nečija, biće posle mene nečija, to što smo trenutno zajedno ili sedimo negde ne znači da je moja.
Ni ja se tu ne bih tukao zbog sebe, već zbog opšteg dobrog.
A znaci tuko bi se i da napadaju devojku za susednim stolom?