Zene, da li cenite (kada muskarac poznaje) bon ton?

Duboko u tebi

Domaćin
Poruka
3.414
Primetio sam da mnoge zene samo pricaju o emancipaciji, izjednacavanju i tako to... Kada im odgovara. S druge strane, vise vole da muskarac podmetne ledja za njih, da ih izdrzava, i tako dalje...

Nema mnogo veze, sa temom, ali volim taj osecaj u zenama koji ce izazvati citanje prethodne recenice! :twisted: Priznajte da su vam se vec nakostresile dlake po ledjima i repu, i da ste se se vec naostrile da ospete paljbu... :per:

Ali ono sto sam zapravo hteo da pitam je - zene da li cenite kada muskarac poznaje bon ton?
Prilikom upoznavanja, setanja ulicom, i u svim drugim situacijama.

Mislim da vecina ljudi (i zena) ne zna to, pa bi ovde mogli da iznesemo svoj stav o tome i ono sto mi znamo da treba, ne treba da se radi. ;)

JA recimo jako bon ton prilikom upozbnavanja i uopste pozdravljanja - nikad ne pruzam ruku prvi zeni. Zena treba da prva pruzi ruku. I tako dalje.
Onda na primer, kada vozim neku zenu autom potrudim se da joj otvorim/zatvorim vrata, i slicno... ;)
Ali ne znam bas sve fazone. Ono muskarac ulazi prvi u kafanu, ili gde vec :lol: i tako to...

What say You?

Мушкарац први у кафану, придржава жени врата, она застане, сачека да их затвори и пропусти га испред себе.
А из кафане, жена прва излази, опет тако што мушко придржава врата. :lol:

Ово ретко који мушкарац зна.

Мушкарац први у кафану, придржава жени врата, она застане, сачека да их затвори и пропусти га испред себе.

OK ako se vrata otvaraju na unutra, ali ako se otvaraju prema spolja? Kako da udje prvi, a da ih drzi??

ja kafanu video nisam ergo nisam muškarac :lol:

OK ako se vrata otvaraju na unutra, ali ako se otvaraju prema spolja? Kako da udje prvi, a da ih drzi??

Kada muskarac vrata otvara prema sebi. Pridrzi vrata zena prodje, on za njom i zatvori vrata.

Kada se vrata otvaraju od muskarca. Otvori vrata, prodje prvi, pridrzi vrata i saceka da zena prodje.

Sve u svemu, zena se ne bakce sa vratima.

Ali ono sto sam zapravo hteo da pitam je - zene da li cenite kada muskarac poznaje bon ton?
Prilikom upoznavanja, setanja ulicom, i u svim drugim situacijama.

Mislim da vecina ljudi (i zena) ne zna to, pa bi ovde mogli da iznesemo svoj stav o tome i ono sto mi znamo da treba, ne treba da se radi. ;)

JA recimo jako bon ton prilikom upozbnavanja i uopste pozdravljanja - nikad ne pruzam ruku prvi zeni. Zena treba da prva pruzi ruku. I tako dalje.
Onda na primer, kada vozim neku zenu autom potrudim se da joj otvorim/zatvorim vrata, i slicno... ;)
Ali ne znam bas sve fazone. Ono muskarac ulazi prvi u kafanu, ili gde vec :lol: i tako to...

What say You?
Fino je kada vam na sto iznesu desetodjelni pribor za jelo, a među vama se nađe neko ko zna da ga koristi.

Sto, sta fali? ;)

Pa mi ljudi koji smo boemi i idemo u kafane, sto se ne bi drzali bon tona?

- - - - - - - - - -

Fino je kada vam na sto iznesu desetodjelni pribor za jelo, a među vama se nađe neko ko zna da ga koristi.

JA znam ono, ako viljuska ima 3 zuba, onda je za ribu, i tako jos svasta... Ali to mi je malo smaranje.

Ajde ti sada reci nesto prakticno. ;)

Sto, sta fali? ;)

Pa mi ljudi koji smo boemi i idemo u kafane, sto se ne bi drzali bon tona?

- - - - - - - - - -

JA znam ono, ako viljuska ima 3 zuba, onda je za ribu, i tako jos svasta... Ali to mi je malo smaranje.

Bas volis da trolujes. Prvo prica o bon tonu. Onda kafana u kojima lete flase i onda si stigao do boema...

Sviđa mi se ono osnovno, tipa - pridrži mi kaput da ga obučem, sipa mi piće u čašu, pridrži mi vrata, ide ispred mene kada je gužva i te stvari. Sve preko toga mi je previše jer ne poznajem bon ton baš u dlaku pa lako mogu i da se izblamiram. :lol:
Recimo, nisam znala da ne treba muškarac prvi da pruži ruku prilikom upoznavanja. To je baš zanimljivo. :think:

Sve u svemu, lepo je kada su ljudi kulturni, bez obzira kog su pola. I kad znaju da se ulicom, hodnikom, prolazom, stepeništem, svuda ide desnom stranom, a ne da se sudaramo i još bečimo jedni na druge kada se sudaramo. Generalno, svet ne zna osnovne stvari, kao npr. da ne treba bacati đubre na ulicu ili pljuvati. To je jedna od stvari koju apsolutno ne tolerišem i takve ljude bukvalno precrtam u glavi. Za mene su oni najgori škart od ljudi.

Istinita prica - muz i zena persiraju jedno drugom... ;) :aha: I jednom prilikom tokom sexa on htede da joj kaze da se okrene (na ledja ili stoma, u svkom slucaju obrnuto od onoga kako je bila) i on joj kaze: Okreni se kucko... I ona se okrene i sve...
Ali sutra mu je rekla da mu zamera sto je nije ispostovao i rekao: Okrenite se kucko!

:rotf: :hahaha:

- - - - - - - - - -

Recimo, nisam znala da ne treba muškarac prvi da pruži ruku prilikom upoznavanja. To je baš zanimljivo. :think:

Da meni je to jako loginco i bitno. Mozda zene nece da se rukuje, a ne ja ko seljak treba da je uvatim za ruku i protresem... :lol: Zato ja uvek cekam da zena prva pruzi ruku. ;)

U svakom slucaju, bon-ton je forma, nije on najbitniji. Najbitnija je sustina, a sustina u ovom slucaju je to postovanje koje zena oseca od muskarca.
Ovo si jako lepo primetio, još samo da upristojiš taj avatar pa si cakum-pakum. Ako avatar kaže - ****** se gospođo, onda uvažavam. Nikako u jednini. :zcepanje:

- - - - - - - - - -

Da meni je to jako loginco i bitno. Mozda zene nece da se rukuje, a ne ja ko seljak treba da je uvatim za ruku i protresem... :lol: Zato ja uvek cekam da zena prva pruzi ruku. ;)
Upravo na to sam i mislila kada sam rekla da je zanimljivo. :super:

Važno je biti prirodan u tome, ako ne poznaješ pravila, ne foliraj se i ne omalovažavaj ih.
Mnogo je prijatnije kada muškarac otvori vrata i najslobodnije izađe iz te kafane nego kada ih teatralno otvori, ponosno se prseći ili još gore iskomentariše svoj poduhvat.
Fino je kada skineš naočari za sunce kada se sa nekim pozdravljaš. Kada ispoštuješ starije kolege, ustupiš mjesto, ustaneš dok se pozdravljaš sa njima i slično.

Није најбитнији али је битан. :)

Pa jeste bitan, zenama mnogo vise nego muskarcima. Zenama je to odlican pokazatelj paznje, a pzanju svi vole, ne samo zene. A muskarci nije da toliko postuju bon ton, koliko zele da pokazu kako postuju zenu, stvarno, ili folirantski. Pa ti sad uvek moras da budes na oprezu da li je iskren ili se folira kada ti pokazuje fine manire :mrgreen:

Back