Zena za sva vremena :)

Nemam uzor. Niti bih mogla ziveti tudj zivot.

Uvek me je zanimalo kakve su bila zene za kojima su patili, koje su bile inspiracija odredjenim pesnicima, piscima, slikarima,... :aha: Da li su bile zaista posebne ili su ih oni samo tako dozivljavali. Koliko su bile svesne svog uticaja na njih. Jesu li bile gorde ili pocastvovane, bar na neki nacin, tom paznjom.

Inace, Frida Kalo je ostavila utisak na mene kao zena puna patnje i strasti. Neko ko se borio sa sobom i crpeo energiju iz petnih zila. Mada znam mnoge zene te jacine, neke su mi i drugarice :heart:

bile su im..blizu
tj dijelili su okruzenje pa su tako i dosli u kontakt
na to se sve svede
ostatak je ono - masta moze svasta...:lol:
a ove...poznate...medijski forsirane...mah...

ako je pitanje - da li bi mijenjali svoj zivot za zivot neke privilegovane osobe sa boljim startom...
mozda i bi da sam jedno dvajest godina mladja
ovako, sad vise nemam razloga da ceznem za djindjuvama...u medjuvremenu ustanovis
da je zivot jednostavniji/slozeniji od toga...
i da si, zapravo, tocno tamo gdje treba da budes u odredjenom trenutku

Smijesni su mi svi ti slikari, samo pravi covjek treba da ga progura i od anonimusa i antitalenta postaje maestralni umjetnik.

Neeee bas...ako si ovo kazao zbog Fride, njene slikarske vestine nikada nisu ni bile u prvom planu...jednostavno, telo joj je propadalo kao po najgoroj bozijoj kazni a ona je prozivela zivot ispunjenije od vecine ljudi, kratak, bolan ali punog srca...mislim, ako ne znas, ne vredi da ti pricam...vrlo potresno svakom, iole empaticnom coveku i to nije isfurana prica, mozda nama ovde jeste jer smo daleko pa smo za nju saznali preko Selme Hajek ali Meksikancima nije, ipak je ona zivela skoro, nije naslagan mit na mit. Nekako ne mogu da ponizim takve ljude jer znam sve svoje slabosti.

Neeee bas...ako si ovo kazao zbog Fride, njene slikarske vestine nikada nisu ni bile u prvom planu...jednostavno, telo joj je propadalo kao po najgoroj bozijoj kazni a ona je prozivela zivot ispunjenije od vecine ljudi, kratak, bolan ali punog srca...mislim, ako ne znas, ne vredi da ti pricam...vrlo potresno svakom, iole empaticnom coveku i to nije isfurana prica, mozda nama ovde jeste jer smo daleko pa smo za nju saznali preko Selme Hajek ali Meksikancima nije, ipak je ona zivela skoro, nije naslagan mit na mit. Nekako ne mogu da ponizim takve ljude jer znam sve svoje slabosti.

***** ti tu umjetnost gdje neko drugi treba da ti kaze da je to umjetnost.

nisam se nikad divila nekoj drugoj zeni da mi bude uzor u svemu, ili neki idol
kupila sam sta od koga valja u okruzenju pa ucila i usavrsavala se u onome sto me zanimalo
i tako cu ceo zivot jer su te moje zene uzori uvek ispred mene :lol:
al zato imam motiv

Back