Zena za sva vremena :)

milica cobanica

Veoma poznat
Poruka
12.483
Kroz istoriju, bilo je mnogo jakih zena koje su ostavile neizbrisiv trag. Kraljice, princeze, grofice ispisivale su istoriju ne toliko koliko muskarci, ali ih je ipak bilo mnogo. Danas ih ima vise. Danas su i predsednice, premijerke, ministarke, poslovne zene vlasnice multinacionalnih korporacija... Koja od njih (sad ili nekad) je vama uzor? Ciji zivot bi volele da mozete da prozivite? U cijim bi cipelama prosetale?
I molim vas bez onog mama, baka, ujna, tetka jer to se vec negde podrazumeva. :)

bas zanimljivo pitanje. mozda premijerka finske. uticajne poznate zene, verovatno zbog preteznog kontakta sa muskracima, izgube zenstvenost i sarm...to mi se ni malo ne dopada...
interesantne su mi zene poznatih ljudi, kao na primer princeza dajana...ne bih volela da se setam u njenim cipelama, svima je jasno koliko je vodila nesrecan zivot...ali od uticajnih muskaraca koje sam ja upoznala, uglavnom od stranaca, cini mi se da su te zene vrlo jake is tabilne licnosti, i da jesu posvecene porodici i muzevljevoj karijeri....e, da..one uglavnom ne peru, ne peglaju i ne kuvaju..nego podizu decu, obilaze familiju, i brinu o socijalnom imidzu porodice....lepa je to sinergija...

Nemam uzor. Niti bih mogla ziveti tudj zivot.

Uvek me je zanimalo kakve su bila zene za kojima su patili, koje su bile inspiracija odredjenim pesnicima, piscima, slikarima,... :aha: Da li su bile zaista posebne ili su ih oni samo tako dozivljavali. Koliko su bile svesne svog uticaja na njih. Jesu li bile gorde ili pocastvovane, bar na neki nacin, tom paznjom.

Inace, Frida Kalo je ostavila utisak na mene kao zena puna patnje i strasti. Neko ko se borio sa sobom i crpeo energiju iz petnih zila. Mada znam mnoge zene te jacine, neke su mi i drugarice :heart:

Kroz istoriju, bilo je mnogo jakih zena koje su ostavile neizbrisiv trag. Kraljice, princeze, grofice ispisivale su istoriju ne toliko koliko muskarci, ali ih je ipak bilo mnogo. Danas ih ima vise. Danas su i predsednice, premijerke, ministarke, poslovne zene vlasnice multinacionalnih korporacija... Koja od njih (sad ili nekad) je vama uzor? Ciji zivot bi volele da mozete da prozivite? U cijim bi cipelama prosetale?
I molim vas bez onog mama, baka, ujna, tetka jer to se vec negde podrazumeva. :)
zezas nas m

Nikako. Eto meni je uzor Zaha Hadid, svetski renomirana arhitekta, koja je odnela gomile i gomile najprestiznijih nagrada u domenu arhitekture i dizajna. Izuzteno jaka zena, koja je fakticki sve sto ima sama postigla. :)
a kako si cula za nju,kako mi nismo?koliko si sigurna da je dobra kuvarica,majka,zena,u krevetu?da li je pored tog uspeha uspela emotivno da se izgradi?tvrdim da nije

Margaret Tacer je bila carica. Svetu je potrebno vise ljudi kao sto je ona. Kako je jbala rudare, radnike i ostale huligane, pa to je bilo zakon. Danas je svet prepun levicarskih foliranata kao sto su Vili Brant, ili Zoran Djindjic. Zato ce svet i da propadne.

Ima li ijedna u Srbiji koja bi mogla biti uzor?

Kako da ne...samo sto se o njima retko govori:lol:

Nacelno mi se dopadaju neagresivne, temeljne, smirene i posvecene zene koje se smeju:)

Verujem da se istorijskim licnostima ne bih divila kada bih bila u situaciji da ih poznajem oci u oci.
Saglasna sam sa Bogomoljkom povodom Fride Kalo. Njena istrajnost uprkos bolu je za duboko postovanje.

Njena umetnost je izraz fizickog bola, zato se uvredila kada je Breton svrstao u nadrealiste jer njoj nije bio vazan pravac, cak joj nije bila vazna ni tudja ocena, ni novac ni znacaj, ona je slikala licnije od drugih umetnika i nikada zarad umetnosti vec zarad svoje opterecene duse. Muzej koji se danas nalazi u njenoj rodnoj kuci je muzej coveka...ne bih zatrpavala temu slikama ali emocije preplave ljude kada vide koliko se telo mucilo a dusa zivela uprkos svemu...zaista se imaju cime podiciti Meksikanci...jaka kao kamen a nezna kao svila...ne kaze se dzabe da je svila u istoj tezini jaca od celika:)

Back