Zena vaseg devera tj. jetrva

snezac:
@mimaca izvini a sto da ustaje u 5. pa ne zida ona i ne mesa malter predpostavljam,ali ako to ne smeta njenom suprugu ne vidim zasto bi tebi?

Normalno da mi smeta kad je svekrva zbog nje besna po ceo dan, a svaki drugi dan preplače. Ne mozes ni zamislis kakva je situacija u kuci. Svi nervozni, ljuti. Svaki dan neko sa nekim ne govori.
I mora da mi smeta kad sedi po ceo dan i vrti kosu.

7sins:
Zamislite samo . Radi kuću a spava po 9h - 9:30h. a svekrva ustaje u 5h ujutru.
U što nije moja snajka kako bi joj ****** kevu. Propišala bi majčino mleko.

Zamisli jbt! Ne mogu da verujem! Dotle spava? Ccccccc, strasno! E sestro kakva li ces ti sutra svekrva da budes, strasno....kakve reci, "propisala bi majcino mleko", sramota![/QUOTE]

Ja cu biti super svekrva samo ako moja snajka bude korektna. A za ovo
("propisala bi majcino mleko") sam stvarno preterala i previše. Ali bila sam ljuta od prethodnog dana na nju. Ne ljuta nego besna. Ja koja sam relativno mirna i staložena sam se taj dan derala kao luda. Toliko me isterala iz takta da je to strasno. A valjda posle 3 god. zajednickog života živci su popustili. Ćutim skoro 3 god. ali ne mogu vise da izdržim.
A i svekrva me nervira. Svaki drugi dan cmizdri zbog nje i jada se meni. Pa to ti je samo da poludiš.
Ne možete vi muškarci to da razumete. Vi se posvađate i posle 5min kao da nista nije bilo, a mi žene smo drugačije.
Sad mi je zao za ono majcino mleko ali sada nisam ljuta. I tek kada sam procitala sutradan svoju izjavu sama sam se naježila a mogu misliti kako to vama izgleda tek.

Mozda je i tako ali si se katastrofalno izrazila u prvom postu . A opet sto ima to tebi da smeta njen krevet njen muz njena kuca , nek je pravi i sto godina cim spava do 9 ili bi ti jos da joj pomognes da se sto pre iseli . Mislim neznamo mi kako vam je u kuci i ko s kim ne govori ali postuj prava drugih ona tako voli da zivi tako zivi ako joj muz dozvolio sto tebi da smeta . A mozda ti jaaako volis svoju svekrvu pa da zena ne place sto ova spava ti bi da je probudis u 5 . Khm ne razumem .

Nisam ni ja cvećka, ali život u zajednici je mnogo težak. To su 3 različite porodice. Drugaciji način života, drugačije navike, sve. Nemate pojma koliko mi je teško. Ja sam mlađa smajka ne po godinama već po stažu. Što znači da sam druga koja je došla u kuću. A vaspitavana sam totalno drugačije od jetrve. Mnogo sam sažaljiva i naučena da radim. Volim i da kuvam i da pravim slatkiše ( koje moj muž obožava) ali ne želim da budem sluga nikome, a pogotovu ne nekoj lenštini.
A ne bih ni bila sada u toj kući da mi muž nije onakav kakav se samo poželeti može. Digla bi ja sidro davnih dana. Volimo se i super se slažemo.
Strašan je osećaj kad ja krenem kući sa posla,a u grlu mi knedla sve dok ne stignem. Idem kući a ne ide mi se.
Izvinjavam se na ovolikom davljenju ali mi je malo lakše kad se ovako malo izjadam.

detektor lazi:
Mozda je i tako ali si se katastrofalno izrazila u prvom postu . A opet sto ima to tebi da smeta njen krevet njen muz njena kuca , nek je pravi i sto godina cim spava do 9 ili bi ti jos da joj pomognes da se sto pre iseli . Mislim neznamo mi kako vam je u kuci i ko s kim ne govori ali postuj prava drugih ona tako voli da zivi tako zivi ako joj muz dozvolio sto tebi da smeta . A mozda ti jaaako volis svoju svekrvu pa da zena ne place sto ova spava ti bi da je probudis u 5 . Khm ne razumem .

Ne razumeš. Mi živimo u istoj kući i jedemo za istim stolom već 3god.
A ovo za svekrvu ne razumem. Meni je samo svekrve zao što je žena koja hoće da pomogne maksimalno, a prema njoj se ponaša jako ružno. To ja kao posmatrač sa strane odlično vidim. Zato sam i izgovorila one ružne reči za jetrvu. A zašto bih ja ustala u 5h kad jetrva neće. Ja bih joj pomogla nemaš pojma koliko da je ona korektna.
A zamisli scenu svekrva i ja spremamo hranu za majstore i ja ustajem u 5h sa svekrvom a jetrva spava do 9h. Pa nisam ja ludak. Ali podvlačim žao mi svekrve, ali sama je kriva za to.

J. bote sazaljiva. seti se da si u prvom postu rekla da ce propisati majcino mleko da si joj ti svekrva. A i pogresno razmislajs , zar nas svekrve tuku da bi propisale majcino mleko . Nemoj tako da razmisljas , zajednica je zajednica ali svi imate svoj zivot. Skuvaj sebi i muzu pa teraj svoja posla a neka ona spava i 12 .

E pa ja bih najsrećnija bila kad bih mogla da se odvojim totalno i da kuvam samo nama, ali vidiš opet problem zajednice, svekrva neće da se delimo. Već sam pomenula da sam došla u kuću kao druga snajka i ne možeš ti tek tako da menjaš neke stvari.
Poenta života je izgleda biti bezobrazan i samo bezobrazan, ali ne mogu protiv sebe. Ponekad se iznerviram i popizdim ali se brzo ohladim.
Ali sve u svemu uvek me teši pomisao da se uskoro sele u svoj novi dom.

detektor lazi:
Nemas potrebe da ustajes u 5 zbog njenih majstora , ako se svekrva uplela u kolo nek ga igra .

Normalno. tražili ste gledajte. Svekrva je htela da bude "dobra svekrva " pa je sve radila. Jetrva je samo spavala i isla na posao ili gajila dete. Silazila samo u kuhinju da jede i to je to. Komsiluk kaze da dok ja nisam dosla jetrva nije oprala nijedan tanjir posle ručka a kamoli šta drugo.
Ja to nisam znala. Jer kada sam se udala dolazila sam na gotov ručak, ali moje vaspitanje mi je nalagalo da posle ručka ustanem i operem bar sudove. Zatim vikendom skuvam.Ja nisam znala da ona to nikad ništa nije radila.

Hah, moja je super zabavna. Sta radi svom muzu, kako ga folira, vrti oko malog prsta, kao iz nekog udzbenika za kucke. Jako je zanimljivo za posmatranje. Prema meni je ok, ponekad se trudi da me uvuce u neku pricu "mi, zene" ali joj bas ne uspeva jer nismo iz istog filma. Ali posto je on mucio sve devojke koje je imao pre nje, pretpostavljam da je ona tacno to sto mu treba... Najbolje je na nekim porodicnim okupljanjima kad ona nije tu (uvek joj je lose ili je bolesna kada joj se ta okupljanja ne uklapaju u planove), a moj dever nam sa tuznom facom prica koliko joj je lose, jadnici, a svekrva i ja jedva uspevamo da ostanemo ozbiljne... doope mu pomera, al tako mu i treba :lol:

Ne kapiram vas ljude koji zivite u zajednici - to je mucenje. Mi bi smo mogli da zivimo kod svekra i svekrve jer imaju ogromnu kucu, i stalno nas zovu da zivimo sa njima, ali neka hvala. Radimo kao manijaci da platimo racune jer zivimo u iznajmljenom stanu, ali sve je bolje od zajednice. Zato i mozemo da se smejemo i zezamo kad se okupimo.

Mimaca:
E pa ja bih najsrećnija bila kad bih mogla da se odvojim totalno i da kuvam samo nama, ali vidiš opet problem zajednice, svekrva neće da se delimo. Već sam pomenula da sam došla u kuću kao druga snajka i ne možeš ti tek tako da menjaš neke stvari.
Poenta života je izgleda biti bezobrazan i samo bezobrazan, ali ne mogu protiv sebe. Ponekad se iznerviram i popizdim ali se brzo ohladim.
Ali sve u svemu uvek me teši pomisao da se uskoro sele u svoj novi dom.

Bas si se bezveze izrazila u onom postu zato sam i reagovala i oplela po tebi (btw ja sam zensko posto mi se ucinilo da si mi odgovorila "Vi muskarci...", nebitno) Kad cujem to propisala bi majcino mleko, najezim se. Pa i ona je necije dete ne zaboravi to. Drugo, jel ti zidas kucu sebi ili?Sta ti imas da ustajes u 5 da spremas za majstore, napravi se luda pa spavaj, njena kuca, njeni majstori, njena briga. I ti i tvoja svekrva ste blesave sto to radite. Sta je to sto si rekla "svekrva nece da se delimo"? Jel ona o tome odlucuje? Ili ti i tvoj muz? Pa nek si i 102ga snajka, sta treba samo ti da se prilagodis njima, sta je s drugom stranom.
I nemoj meni pricati o zivotu u zajednici, ja sam ga iskusila skoro 5 godina i zamalo propisala to majcino mleko o kom ti pricas. Ni moja nije htela da se odvajamo i odlazimo, pa eto nas, sami skoro 2 godine, sami, bezbrizni i spokojni. Tako je najbolje za obe strane, pogotovu u zajednicama gde ima jos brace i snajki.

Šta da vam kažem, meni moja jetrva nije ni čestitala, niti bilo šta rekla kada sam ostala u drugom stanju. Mom mužu je samo rekla kako neće da se meša a ako me nešto zanima mogu da je pitam. Pošto ona živi sa mojom svekrvom i svekrom (kako odvratni nazivi), kad dođemo kod njih ona se samo javi i to je sve što progovorimo. Obično onda ode na sprat i obavezno odvede svoju ćerkicu koja ne sme ni minut nasamo sa nama da provede. Zato sa tim detetom nemam nikakav odnos, jer nikad nisam imala prilike da ga izgradim, a sad više ni ne pokušavam. Inače ona je zavela red kod njih u kući i mora da se poštuje sve što ona kaže.

Drugo, jel ti zidas kucu sebi ili?Sta ti imas da ustajes u 5 da spremas za majstore, napravi se luda pa spavaj, njena kuca, njeni majstori, njena briga. I ti i tvoja svekrva ste blesave sto to radite. Sta je to sto si rekla "svekrva nece da se delimo"? Jel ona o tome odlucuje? Ili ti i tvoj muz? Pa nek si i 102ga snajka, sta treba samo ti da se prilagodis njima, sta je s drugom stranom.

Ma ja ne ustajem u 5h, niti spremam za njene majstore, pa nisam bas toliko luda. Izmakla sam se ja od svega. Spavam dokle hocu, sad sam na odmoru, i radim sta hocu i ne zanima me vise nista. Izmakla sam se od svih. Sada se samo modiram, sto bi rekel babe, i lutam. Sledece nedelje idem na more ili na Zlatibor, videcemo, a oni nek se "jebu" svi.
Evo dosla sam na par dana kod moje mame. Kako mi je lepo.

A do zime ce se ovi odseliti i mirna Backa.

U svakom slucaju hvala na razgovoru. Mnogo mi je znacio. HVALA SVIMA( Eto mene opet kad ponovo popizdim, kad me iznerviraju).

tamara1:
Inače ona je zavela red kod njih u kući i mora da se poštuje sve što ona kaže.

Iako, izmakni se zivi svoj zivot i uzivaj. A oni kad su ludaci neka im diriguje. I ne brini docice maca na vratanca.
Ja sam se nervirala zbog jetrvine nevaspitane cerke, a sad se samo podmuklo smeskam kad je svakodnevno grdi i kad joj ne moze nista. Ubi je od batina, ali tesko ju je sada prevaspitati i uterati nesto u glavu kad je godinama bila napustena i radila sta je htela.
Zao mi je jedino deteta sto nije ono krivo za majcine propuste.

Evo dosla sam na par dana kod moje mame. Kako mi je lepo.

A do zime ce se ovi odseliti i mirna Backa.

U svakom slucaju hvala na razgovoru. Mnogo mi je znacio. HVALA SVIMA( Eto mene opet kad ponovo popizdim, kad me iznerviraju).[/QUOTE]

Eto vidis, kod mame je najlepse :) Uzivaj i cooliraj. Pozdrav

Imam jetrvu koja je 10 god.starija od mene, zivimo u kuci sa dva ulaza (ona svoj, ja svoj) koju je svekar napravio a mi kasnije sredili unutra sto je moram priznati velika glupost tako praviti kucu za sinove, i imamo ogromno zajedniocko dvoriste. E pa sad do skoro smo koliko toliko imali normalan odnos, po neki put kafa, razgovor u slobodno vreme i normalno, posecivanje i pomoc u tako nekim znacajnijim prilikama. Ima udatu cerku i unuce, dok joj druga cerka studira. Prilikom udaje njene cerke a kasnije i kad je ona dobila bebu, bili smo prvi i da cestitamo i pomognemo oko priprema, svadbe i jos tako nekih pratecih sitnica. Njene cerke btw bas volim a i one mene jer su bile male kad sam se ja udala, a sobzirom da nisam tad radila a jetrva jeste, vecinu vremena su provodile kod mene i imala smo bas ono super odnos. MEDJUTIM stvari se iznenada menjaju kad sam ja ostala u drugom stanju nakon 15 god. lecenja od steriliteta, muka i lutanja od vrata do vrata ( o cemu je ona naravno bila upoznata). Kad smo se vratili iz Turske ( tamo sam radila 5-u IVF) i nakon pozitivnih rezultata svi smo bili bas ono happy, pala su cestitanja i od poznatih i od nepoznatih samo od nje NE. Kad sam se u martu porodila ista prica. Ko me sve nije zvao i ko me sve nije posetio da cestita samo ona nije rekla ni jednu rec cak ni na kafu nije dosla ( dever i cerke jesu). Meni je sve to bilo po malo cudno s obzirom da se vidjamo svaki dan ali nema veze. Sin malo porastao, pocela ja da ga izvodim u dvoriste po malo, lepo vreme i tako to, normalno sretnemo se i ja ono uobicajeno dobro jutro,dan, vece, kako si medjutim ona okrece glavu.Verovali ili ne bukvalno okrene glavu od nas kad prolazimo dvoristem ili je iznenada ugledala nesto vrlo zanimljivo na zemlji pa se saginje da to dohvati sve dok mi ne zamaknemo iz njenog vidokruga. E pa sad sam i ja donela odluku i vise joj se ni ja ne javljam. Prolazim jednostavno kao da ne postoji. Vidim da me cudno gleda valjda joj nesto kao nije jasno zasto vise nema ni onog dobro jutro ali NEMA VISE. Bez i jedne reci s moje strane, jednostavno sam ucutala i mislim da vise NIKAD ( mada je to prejaka rec) necu progovoriti s njom. Neznam za razlog takvog njenog ponasanja i necu da ulazim dublje u razmatranje, jednostavno nastavljam da zivim svoj zivot sa muzem i sinom koga smo tako dugo cekali za sada srecni i veseli i daj Boze da takvi budemo jos dugo dugo. Ko zeli da ti srecu podeli sa nama uvek je dobro dosao a ko ne zeli pa ... to je njegov izbor.

Dever mi je divan chovek i uvek se zauzme za mog supruga, na njega uvek mozemo da rachunamo...josh uvek nije ozenjen...

Devojke koje su se vrmzale oko njega i koje su bile ozbiljne kandidatkinje:

bile su sasvim ok ovako(zaposlene, treniraju, ambiciozne, zgodne).... ali za brak...nijedna
Par njih je chak poshteno reklo da nisu spremne da se vezuju a kamoli da radjaju i da se brinu o kuci i domacinstvu...dovoljne su same sebi a ono shto one mogu pruziti je druzenje i seks...deveru je to sasvim odgovoralo...medjutim u poslednje vreme vidim po njemu da se zeli vezati i imati decu...
Mnogo se vezao za nashu malecku...pa predpostavljam da mu je sada josh teze...

Trazi pravu devojku... i mi mu pomazemo u tome( familija) ali krajnji izbor je njegov...

Medjutim...danas se sve promenilo...devojke vishe ne zele porodicu(bar vecina) :-(
mnoge su se izjasnile da zele josh uzivati, ne zele obaveze... tako da ce to biti duuuga potraznja...ali sigurno ce se naci ona prava :D :D :D

Devere drzim ti palcheve... :D :D :D

Back