Žena umrla tokom pregleda pod anestezijom, beogradskoj klinici zabranjen rad

Prema prvim rezultatima istrage, potvrđena su pisanja medija da je nesrećna žena svojom voljom dobila analgosedaciju, odnosno blaži tip anestezije kojom se pacijent uz pomoć određenih lekova drži u prirodnom snu.

lg.php

Potvrđena su pisanja da je nesrećna žena svojom voljom dobila

analgosedaciju. Još nije utvrđeno ko će krivično odgovarati za smrt pacijentkinje. Celokupan slučaj biće razrešen kada stignu rezultati obdukcije tela.

Opet bez dokaza nemas o cemu da komentarises. Pogledaj za koliko se povecava rizik ako stavljas nekog pod totalnu anesteziju a ko ima toliko godina! Pre skoro 18god kada sam bio u bolnici matorac, recimo da je imao par god vise ili manje je morao da potpise da ce na svoju odgovorsnost da ide pod totalnu anesteziju jer lekari nisu zeleli da rizikuju,
Увек се потписује и свако, без обзира на године.
За малолетно дете то ради родитељ.
Тотална интравенска анестезија је увек ризик. Наравно, што је човек старији и болеснији, ризик је већи.
Иначе, колоноскопија се ради у тзв. краткотрајној интравенској анестезији. Чак и у болницама се ради ван операционе сале, у кабинету за ендоскопију.
Тако да ово личи на новинарски сензационализам и опет, без последица, блаћење лекара од стране нестручних (новинар) лица.

Nepokretna starica radi kolonoskopiju u 76 godini života.
Pa jao.

Ekipa lekara iz Nestorovića je neiskusno uvela pacijentkinju od 76 godina u totalnu anesteziju
Svaki lekar koji drži do sebe i svoje profesije morao bi to da zna slušala sam jutros govor anesteziologa povodom ovog događaja
a ovako za cenu jedne kolonoskopije ne znam koliko je to novca izgubili su kredibilitet za rad u budućnosti
čak iako ustanove a verujem da hoće da lekari nisu uopšte krivi jer žena ima premnogo godina i spada u najrizičniju grupu
uvek će ih pratiti glas da je u njihovoj ordinaciji prilikom pregleda umro pacijent.
kraj priče.
Раде и старији колоноскопију.
Рак дебелог црева не бира.
Можда је имала добар разлог.
А можда је хтела превентивни преглед.
Боље је отклонити полип него умрети у мукама. А мучење је мучење и са 30 и са 90 година.

Back