Žena sa 'mudima'

Drage dame, imate li petlje(hrabrosti) da učinite samostalan, odlučan 'korak'
koji bi možda bio presudan u vašoj ljubavnoj vezi , ili ćete ipak poslušati roditelje ?

Koliko možete da se oduprete roditeljskoj 'brizi' ?
Učinila sam ja jedan rez bez anestezije,
koje je sve ostavio bez texta
i time ih poslala na shock terapiju
:manikir:

Naravno.

Ljudi u Srbiji veca mladih nema para da kupi svoj stan/kucu/nema da daje za kiriju mesecno kod stanodavca te se ceka smrt roditelja/staratelja kako bi nasledili kucu/stan a onda nastaje problem oko deljenja nasledstva ako su tu brat,sestra ili neki pohlepni rodjak.
I to samo ako je kuca/stan pristojan,ako nije onda ne vredi nista.

Mnogi neodgovorno udju u zajednicu i dovedu zenu kuci gde ga dvore i keva i zena i njemu lepo a to sto zena crkava briga ga,one je svoje uradio i ozenio se.

Danas je sve borba za prezivljavanje,ko ima stan/kucu,legalan posao moze da bira koga ce zeniti jer je izbor ogroman.

Kao i devojke koje imaju stan/kucu legalan posao mogu da biraju jer je muskih mnogo za njih,izbor veliki.

Po ovim kriterijumima ja sam idealna udavaca! :lol:

@tema

Bas sam srecna sto cujem ovako skladne porodicne odnose. Ja znam brdo zena i muskarca kojima roditelji kroje put. Dakle: Moras da se udas za njega, sta mu fali, vreme ti je. Ili sta ce ti taj? Znam bas dosta primera. I nije mi jasno u kom vi svetu zivite, a bas bih volela da se uselim u njega. Ja mislim da je normalno, ustvari, volela bih da moja porodica prihvati mog partnera, iz tog razloga smatram da vecina ljudi zeli da ugodi roditeljima u tom smislu, jer je nesnosno zivetu zivotom gde te neko uslovljava da biras, ili da moras da trpis :Lepo sam ti rekla, svakog dana i u svakom trenutku. Zato to i nema veze bas puno sa finasijksom samostalnoscu. Ali ako je osoba zrela, i zna sta hoce, onda moze da se odupre tom pritisku.

Najkosriiji primer iz familije: Devoja se zabvljal sa momkom od srednje skole. Zavrsili su fakultet, poceli da zive zajedno u njenom stanu. Mami on nije odgovarao, i devojka raskide sa njim. Pritom je pametna devojka, samostalna, obrazovana, cak i drcna, ali udovoljiti porodici je vazno. Njena majka ima savete i za mene svaki put kad me vidi. Nesnosna je osoba, ali cela porodica mora da je trpi, zato sto boljeg od svog ipak nemas. U toj situaciji: Da je devojka bila sgurna u svoj izbor, ona bi sve ostavila i ostala sa momkom. medjutim, ko moze da bude siguran u svoj izbor? Ljubav nije predmet. Odnos nije majica. A roditelji i porodica su neko ko je uz tebe celog zivota, hteo tako ili ne hteo. Normalno, moguce je prekinuti veze sa porodicom, ako ti ne odgovara, ali to nije lako uciniti, a posledice nisu naivne.

Back