Žena posle smrti muža živne...

...dobije novu energiju, i minimalno nadživi pokojnog partnera nekoliko godina a nekad i deceniju i više.
Muskarac nakon smrti žene odapne drugu sedmicu, mesec a najkasnije za godinu.
Imam x primera koji ovo dokazuju, i ni jedan suprotan.
Kakva su iskustva u vašoj okolini?
PS. Shvatite temu kao malo istrazivanje :mrgreen:
Slicna, maltene identicna, samo vidis kako babama nedugo nakon smrti muzeva pocnu da navracaju neke dede poznanici i da se zadrzavaju u tim vizitama, kao to su im partneri za igranje tablitja... :lol: A dok su im muzevi bili zivi na kartanje se nije ni mislilo. :lol:

Pa normalno kad nume da kuva da ce brzo da odapne :lol:

Prvi primer: komšija preko puta mene bio potpuno zdrav, kretao se redovno, raspoložen, a žena bolesljiva, pala pa još slomila i kuk, nije se kretala...i Bog joj dusu oprostio umre u snu od srca. On jadan umre sedam dana nakon nje, napao ga šećer od stresa i tuge..i ćao.

- - - - - - - - - -

Могу да замислим који је то брак био кад жена живне после са'ране.

Drugi primer, ulica iza mene, komšinica ima 70 godina a muž joj umro pre 16 godine, ona je bila poznata mačka u svoje vreme i dosta muskaraca ju je saletalo. Eno je zdrava ko dren

...dobije novu energiju, i minimalno nadživi pokojnog partnera nekoliko godina a nekad i deceniju i više.

Nije im palo na pamet opet da se ožene, tu se zeznu.

Ima i takvih slučajeva, no doći će ona sebi :)

Secam se npr. kako sam bio ogorcen kada sam jos kao junosa prvi put odgledao film "Tri boje - plavo", ali kad se zericu sazri skonta se da nema te porodicne i ljudske tragedije koja se ne moze savladati kad covek postane svestan da gubitak ma kako bio tezak nije kraj ukoliko jos uvek raspolaze sa dovoljno ljudskosti u sebi koja je mozda potrebna nekom drugom. Mada i sveprisutni egoizam je u stanju da kompromituje svakoga, ni to ne treba prenebregavati kad se donose sudovi o nekome ko se nadje u tako teskim situacijama.

Имам ја другачији пример у ближој родбини. Осушила се и плаче, не може да се помири са његовом смрћу.

Al nece da odapne :malav:...

- - - - - - - - - -

Moj stric sa sela je na ovu temu naveo pet šest primera samo iz njihove okoline, znači cirkus je priča, ali istina:lol:

- - - - - - - - - -:

...znas kako Selimovic pise u "tisinama"...:malav:

Ista kao tvoja.
Evo, moj sin ima sve 4 prababe zive (i odlicno se drze) a ni jednog pradedu.

Back