Žena ponekad zaslužuje batine, njeno da brine o kući...

Milos 13

Poznat
Poruka
7.649
Skoro petina, ili 18,8 odsto, muškaraca u Srbiji smatra da postoje situacije u kojima žena zaslužuje batine.

Njih 11,9 odsto slaže da žena treba da toleriše nasilje kako bi održala porodicu, a čak 40,1 odsto sa tim da je najvažnija uloga žene - da brine o kući i kuva.

To, barem, pokazuju rezultati istraživanja “Images Srbija - Muškarci u Srbiji: promene, otpori i izazovi”, koje je, na reprezentativnom uzorku od 1.060 muškaraca i 540 žena, od 18 do 60 godina, sprovela nevladina organizacija Centar E8, a danas je predstavljeno u Novom Sadu.

Prema ovom istraživanju, jedna četvrtina ispitanih muškaraca priznaje da namerno zastrašuje svoju partnerku, dok su šamari i gađanje predmetima deo jedne petine veza, a uvrede i ponižavanja svakodnevica trećine veza.

http://https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2018&mm=06&dd=01&nav_category=12&nav_id=1399455

Moram primetiti da mnogo ludaka i muškog taloga šeta Srbijom. I, zašto se onda čudimo oko slučajeva porodičnog nasilja, a naročito oko ubistava devojaka i žena...

Poslednja izmena:
Skoro petina, ili 18,8 odsto, muškaraca u Srbiji smatra da postoje situacije u kojima žena zaslužuje batine.

Njih 11,9 odsto slaže da žena treba da toleriše nasilje kako bi održala porodicu, a čak 40,1 odsto sa tim da je najvažnija uloga žene - da brine o kući i kuva.

To, barem, pokazuju rezultati istraživanja “Images Srbija - Muškarci u Srbiji: promene, otpori i izazovi”, koje je, na reprezentativnom uzorku od 1.060 muškaraca i 540 žena, od 18 do 60 godina, sprovela nevladina organizacija Centar E8, a danas je predstavljeno u Novom Sadu.

Prema ovom istraživanju, jedna četvrtina ispitanih muškaraca priznaje da namerno zastrašuje svoju partnerku, dok su šamari i gađanje predmetima deo jedne petine veza, a uvrede i ponižavanja svakodnevica trećine veza.

http://https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2018&mm=06&dd=01&nav_category=12&nav_id=1399455

Moram primetiti da mnogo ludaka i muškog taloga šeta Srbijom. I, zašto se onda čudimo oko slučajeva porodičnog nasilja, a naročito oko ubistava devojaka i žena...

pročito prve dve rečenice i mukami došlo pa sam prestao

...ima li veće propasti , nego provesti život u strahu, bolu, stresu, svađi bilo koje vrste...da li je moguće šta ljudi jedno drugom rade...troše život jedno drugom na najgori mogući način, kao da su se rodili zajedno pa se ne mogu razdvojiti
svaka ružna riječ, svađa, a da ne pomislim tuča - mislim da Nebo plače što se sve to dešava...a dešava se
nenormalni životi, nenormalni dani, godine, u kavezu, začaranom krugu negativnosti, neraumijevanja i bola
ludaci, dvonogi ludaci svuda...i svašta se dešava - kako to da se prekine , iskorijeni, kako ?
obostrano ima vampira i u ženskom i u muškom telu...pa kako samo drobe, lažu, manipulišu, zašto su neki ljudi uopšte se sreli, a pogotovo da ostanu zajedno
da rađaju istraumiranu decu, kojima trebaju godine i godine da se nađu
ali to je jedna normalna stvarnost...i to je jedna normalno uobičajena svakodnevica
možemo se šaliti, zezati...i sve...ali otvorimo hronike i ...nije šala

Ja se sećam jednog teksta iz novina kad sam bio jako mlad, valjda "Večernje Novosri" ili "Политика"
Uglavnom još je bila SFRJ.

E tu je pisalo o tome kako se barata sa ženama na Balkanu a one ionako vaspitavaju takve muškarce.
Naime jedna Bosanka je tražila od bosanske policije zaštitu sa sledećom izjavom:

"Ja znam (pazi ovo) da muško treba da tuče žensko ali recite ovom mom da to radi dva do tri puta nedeljno i ne pred decom.
Svaki dan me bije ne stižem ništa da uradim po kući"

Tako je to preko Drine... ni Crna Gora nije bolja...

Ruku na srce - zene cesto zasluzuju batine....

Ali ih ne tucemo zato jer smo kavaljeri.....

aj ne sry, da te sad ne klepim..štancaš ćerke i ovako lupetaš

- - - - - - - - - -

Da znas da postoje zene koje vole da ih muskarci dozirano maltertiraju!

postoje, to su one koje nisu smogle snage da se izbore za sebe ili ako to već nisu umele, nisu imale podršku u okruženju, pa su eto bedile sebe da im je to ok.

- - - - - - - - - -

zavisi koji deo srbije, de su uzimali uzorak, ne moze to tako 1000 ljudi pokupis a ne pise odakle sta kako...
razlika je izmedju ruralnih podneblja i gradske sredine
razlika je kulturoloska i u delovima srbije, i to poveca...

ja svaku statistiku uzimam kao potencijalni materijal za kacenje meni o rep

ne bih rekla da postoji veća razlika između ruralnih i gradskih podneblja.

mora biti da su te zarazile besmrtošću i razuzdanom pohotnošću, tako da..verujem da nije lako, ali mi drudari i drugarice sa krste tvoja smo podrška :mrgreen:

Blagodarim drugovima sa Krste, ta podrska mi je danas od velike koristi.....:aha2:

Jednom, davno me je jedna vesticara UREKLA...

Dok smo pili kafu sat posle, gledala mi je u solju i rekla: "I NJEMU ce se jednog dana nesato desiti!"

I desilo se......:sad2:

30 godina kasnije....

Poslednja izmena:
Žena se ne bije kad zagori ručak, već da ručak ne bi zagoreo!

...ima li veće propasti , nego provesti život u strahu, bolu, stresu, svađi bilo koje vrste...da li je moguće šta ljudi jedno drugom rade...troše život jedno drugom na najgori mogući način, kao da su se rodili zajedno pa se ne mogu razdvojiti
svaka ružna riječ, svađa, a da ne pomislim tuča - mislim da Nebo plače što se sve to dešava...a dešava se
nenormalni životi, nenormalni dani, godine, u kavezu, začaranom krugu negativnosti, neraumijevanja i bola
ludaci, dvonogi ludaci svuda...i svašta se dešava - kako to da se prekine , iskorijeni, kako ?
obostrano ima vampira i u ženskom i u muškom telu...pa kako samo drobe, lažu, manipulišu, zašto su neki ljudi uopšte se sreli, a pogotovo da ostanu zajedno
da rađaju istraumiranu decu, kojima trebaju godine i godine da se nađu
ali to je jedna normalna stvarnost...i to je jedna normalno uobičajena svakodnevica
možemo se šaliti, zezati...i sve...ali otvorimo hronike i ...nije šala

kuharica-manje-zbori.jpg

Back