Žena koja je prešla u muškarca sa 16 godina tokom "haotičnog vremena" tužila je doktore koji su joj uradili dvostruku mastektomiju

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.269
Žena iz Minesote koja je odlučila da pređe sa transrodnog muškarca tužila je lekare koji su joj uradili dvostruku mastektomiju kada je imala samo 16 godina.

Luka Hajn, koja sada ima 21 godinu, tvrdi da je kao tinejdžerka prolazila kroz težak period emocionalno, kada su se njeni roditelji razvodili i kada ju je muškarac iz druge države yavodio na mreži.

Dok se u to vreme borila sa svojim mentalnim zdravljem, rekla je da je na internetu pronašla uticajne ljude koji su veličali vrline operacije dojke i hormona.

Hajn se potom sastala sa članovima osoblja Medicinskog centra Univerziteta u Nebraski, za koje tvrdi da su je naterali da se podvrgne „vrhunskoj“ operaciji i započeli je sa hormonskim tretmanima.

Kaže da su je operacije i tretmani doveli u stalni bol i da su joj možda oduzeli šansu da postane majka.

„Prolazila sam kroz najmračnije i najhaotičnije vreme u svom životu, i umesto da mi je pružena pomoć koja mi je bila potrebna, ovi lekari su taj haos potvrdili u stvarnosti“, rekla je ona za Dejli mejl.

Ona je dodala da nije trebalo da pristane na operaciju i tretmane, jer je još uvek maloletna.

Image1.jpg

Ko je ovde kriv? Kakvu pravdu ona traži?

„Nagovorili su me na medicinsku intervenciju za koju nisam mogla u potpunosti da razumem dugoročne uticaje i posledice.

Hajn sada traži finansijsku nadoknadu od medicinskog centra i „odgovornost za činjenicu da su me ovi [lekari] doveli kroz ovo“, rekla je ona.

U tužbi na 28 stranica, podnetoj u sredu u Okružnom sudu okruga Daglas, Nebraska, navodi se dr Nahia Amoura, lekar ginekolog; Megan Smit-Salons, „afirmišući terapeut” na klinici za pol, dr Peri Džonson, koja je izvršila „vrhunsku” operaciju; i dr Stephan Barrientos, koji je asistirao u operaciji, kao optuženi.

Tvrdi se da su svi bili „nemajni što nisu doveli u pitanje Lukinu samodijagnozu, umesto toga ’potvrđujući’ je prema nepovratnim hemijskim i hirurškim rešenjima“.

1694728366996.png

Terapeutkinja je u svojim beleškama zabeležila da se Hajn osećala preplavljeno stalnim problemima starateljstva sa kojima se suočavala, osećala se usamljeno u novoj školi i da je imala „anksioznost oko početka menstruacije, kao i disforiju u grudima“, kaže se u tužbi.

„Umesto da savetuje Luku kroz ove poteškoće, Megan Smit-Salons ju je uputila na kliniku za rodnu ravnopravnost na ’vrhunsku operaciju‘“, navodi se.

Hajn se zatim sastala sa dr Džonsonom i dr Amorom da bi razgovarali o ovoj opciji, ali u zvaničnom medicinskom kartonu, tvrdi se u tužbi, Amoura je napisala da se sastaje sa Hajnom zbog „endokrinog poremećaja“.

„Ovo je bilo lažno. Lukin endokrini sistem je savršeno funkcionisao“, kaže se u odelu.

„Plan optuženog Amure da poremeti zdravo funkcionisanje Lukinog endokrinog sistema u cilju ’lečenja’ poremećaja mentalnog zdravlja nije bio razuman i pao je ispod standarda nege ginekologa“, tvrdi se u tužbi.

Takođe se tvrdi da su lekari trebalo da primete da je bilo nekoliko crvenih zastavica u vezi sa Hajnovim tvrdnjama o rodnoj disforiji, uključujući njene prošle hospitalizacije za mentalno zdravlje, njen onlajn susret sa starijim muškarcem i porodične pritiske sa kojima se suočavala.

„Ova litanija psiho-socijalnih faktora trebalo je da navede razumnog plastičnog hirurga da ne izvrši dvostruku mastektomiju na tako problematičnom tinejdžeru“, tvrdi se u tužbi.

Umesto toga, kaže se, dr Džonson je rekla Hajnovim roditeljima da bi verovatno izvršila samoubistvo ako ne bude imala proceduru - iako nije imala samoubilačke misli skoro godinu dana pre operacije.

1694731006407.png

Žena iz Minesote koja je odlučila da pređe sa transrodnog muškarca tužila je lekare koji su joj uradili dvostruku mastektomiju kada je imala samo 16 godina.

Luka Hajn, koja sada ima 21 godinu, tvrdi da je kao tinejdžerka prolazila kroz težak period emocionalno, kada su se njeni roditelji razvodili i kada ju je muškarac iz druge države yavodio na mreži.

Dok se u to vreme borila sa svojim mentalnim zdravljem, rekla je da je na internetu pronašla uticajne ljude koji su veličali vrline operacije dojke i hormona.

Hajn se potom sastala sa članovima osoblja Medicinskog centra Univerziteta u Nebraski, za koje tvrdi da su je naterali da se podvrgne „vrhunskoj“ operaciji i započeli je sa hormonskim tretmanima.

Kaže da su je operacije i tretmani doveli u stalni bol i da su joj možda oduzeli šansu da postane majka.

„Prolazila sam kroz najmračnije i najhaotičnije vreme u svom životu, i umesto da mi je pružena pomoć koja mi je bila potrebna, ovi lekari su taj haos potvrdili u stvarnosti“, rekla je ona za Dejli mejl.

Ona je dodala da nije trebalo da pristane na operaciju i tretmane, jer je još uvek maloletna.

Pogledajte prilog 1409962

Roditelji.
I ostala bliža sredina...

Klinka koja misli da zna šta hoće. A nema pojma.. .

svakako da takvi zahvati ne bi smeli da se dešavaju pre punoletstva a i tada bi takva odluka morala da prođe sito i rešeto raznih stručnih lica jer je u pitanju zaista ekstremna stvar kao što je promena pola to nikao nije zajebancija
u americi su doneli zakon da se roditelji ne pitaju

Digla se prašina oko tih stvari na zapadu vidim da je Pirs Morgan dosta angažovan po tom pitanju u Britaniji priča o nekim jezivim stvarima kako zbunjene devojčice tamo od 11 godine neki ohrabruju kako su rođene u pogrešnom telu i slične gadosti i to prolazi kao normalno ne znam koliko tu ima istine ali moram da priznam da me danas malo toga više iznenađuje gotovo sve je postalo prihvatljivo i normalno što kaže onaj serator sa andrićevog-pa šta!

Poslednja izmena:

Има гомиле случајева када Лујке као она туже државу јер им НЕдају да буду 'мушкарци'

Gde su sada zagovornici? @Kažu "strani plaćenik", jel ima nekog komentara na ovo?
Koliko će još osakaćenih da bude zbog inženjeringa jedne nakazne garniture svetskih moćnika i trenda koji forsiraju kako bi smanjili populaciju stanovništva uništavajući osnovnu ćeliju društva , a to je brak zdravih muškaraca i žena koji mogu doneti zdravo i normalno potomstvo na svet !
Koliko glupih ljudi ima koji podržavaju to i ne vide gde to sve vodi

javlja se sve više onih koji žale što su napravili tranziciju i po pravilu okrivljuju lekare i službe koje su ih nagovorili (i obmanuli)
Nije čudo kad se pokušava hirurški tretman nečega što ne mora da bude konstantno tokom vremena, tj postoje stanja nestabilne percepcije sopstvenog roda - pol je biološka kategorija koju na kraju krajeva određuju hromozomi, a rod ono što se percipira o sebi i drugima, s tim da ovo drugo može da bude i konstrukcija: na primer ima ljudi koji se osečaju kao npr muškarci ili žene (nevezano za biloški pol) a imaju potrebu da nose odeću suprotnog pola od onog sa kojim se identifikuju.

Ova prica smrdi malo, jer:
- u USA ta procedura je papreno skupa, nije to Evropa gde su svi zdravstveno osigurani. Ko je platio to? Ne verujem da je ona imala par stotina hiljada evra da to plati.
Dzaba i da zakon dozvoli da sam odlucis da promenis pol - neko to mora da papreno iskešira.

Dakle morao je neki sponzor da to sponzorise, sto najvetovatnije znaci da su je roditelji podrzali i platili.

Krivicu ovde vidim najvise u roditeljima koji su zanemarili svoje dete.

Terapeutkinja je u svojim beleškama zabeležila da se Hajn osećala preplavljeno stalnim problemima starateljstva sa kojima se suočavala, osećala se usamljeno u novoj školi i da je imala „anksioznost oko početka menstruacije, kao i disforiju u grudima“, kaže se u tužbi.

„Umesto da savetuje Luku kroz ove poteškoće, Megan Smit-Salons ju je uputila na kliniku za rodnu ravnopravnost na ’vrhunsku operaciju‘“, navodi se.

Hajn se zatim sastala sa dr Džonsonom i dr Amorom da bi razgovarali o ovoj opciji, ali u zvaničnom medicinskom kartonu, tvrdi se u tužbi, Amoura je napisala da se sastaje sa Hajnom zbog „endokrinog poremećaja“.

„Ovo je bilo lažno. Lukin endokrini sistem je savršeno funkcionisao“, kaže se u odelu.

„Plan optuženog Amure da poremeti zdravo funkcionisanje Lukinog endokrinog sistema u cilju ’lečenja’ poremećaja mentalnog zdravlja nije bio razuman i pao je ispod standarda nege ginekologa“, tvrdi se u tužbi.

Takođe se tvrdi da su lekari trebalo da primete da je bilo nekoliko crvenih zastavica u vezi sa Hajnovim tvrdnjama o rodnoj disforiji, uključujući njene prošle hospitalizacije za mentalno zdravlje, njen onlajn susret sa starijim muškarcem i porodične pritiske sa kojima se suočavala.

„Ova litanija psiho-socijalnih faktora trebalo je da navede razumnog plastičnog hirurga da ne izvrši dvostruku mastektomiju na tako problematičnom tinejdžeru“, tvrdi se u tužbi.

Umesto toga, kaže se, dr Džonson je rekla Hajnovim roditeljima da bi verovatno izvršila samoubistvo ako ne bude imala proceduru - iako nije imala samoubilačke misli skoro godinu dana pre operacije.

Pogledajte prilog 1410040
I posle meni kazu haluciniras, kad na ulici pokazem neku koja zadovoljava pravila trans somatskih signala..

Ovim javnim jaukanjem ta osoba čini "političku nekorektnost" jer dovodi u pitanje današnju transideologiju koju podržavaju države i političari jer posredno tjera novinarstvo na istraživanja drugih slučajeva sakaćenja i nezadovoljstva pacijenata "novim" spolom.

Treba joj samo reći UMRI MUŠKI kad nije željela ostati žensko.

Back