Zena je zeni vuk

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
391.231
Kazu:
Zene ce mnogo vise i cesce komentrisati druge zene i njihove mane nego muskarci
Zena ce za drugu zenu pre od muskarca reci da je glupa, ruzna, debela ili mrsava,da ima losu frizuru, da ne ne ume da se obuce,niti nasminka, da je sponzorusa ako joj njen muskarac pegla racune u prodavnici :D..da je „laka zenska“ ako menja muskarce.Jos ako nije udata i nema decu tek je onda na tapetu.Ako je uvek direktna i kaze ono sto misli,ako joj je zivot osmisljen na njen nacin i bez nametnutih normi i istovetnosti,ako ne ucestvuje u trcevima vec gleda svoja posla.. jos ako je i uspesa u onome sto radi..nesto kod nje ipak nije u redu..zar ne ?
Jer covek je coveku vuk a zena zeni
Da li je to ljubomora, obicna zenska pakost ili zavist sto nisu na mestu te zene, ili cinjenica da ne mogu da podnesu da je neko bolji od njih i zauzimaju u startu gard i donose zakljucke iako osobu i ne poznaju dovoljno ili je razlog svemu tome njihova neostvarenost i nemoc da se ostavare u onim stvarima u kojima je druga zena uspela..
Mislim na zene generalno..ni na jednu posebno
Ok...znam, bice da sve ovo nije tacno pa ni ovde na ovom pdf-u....ipak:
U cemu je kvaka ?

Zena ce za drugu zenu pre od muskarca reci da je glupa, ruzna, debela ili mrsava,da ima losu frizuru, da ne ne ume da se obuce,niti nasminka, da je sponzorusa ako joj njen muskarac pegla racune u prodavnici :D..da je „laka zenska“ ako menja muskarce.Jos ako nije udata i nema decu tek je onda na tapetu.Ako je uvek direktna i kaze ono sto misli,ako joj je zivot osmisljen na njen nacin i bez nametnutih normi i istovetnosti,ako ne ucestvuje u trcevima vec gleda svoja posla.. jos ako je i uspesa u onome sto radi..nesto kod nje ipak nije u redu..zar ne ?
Jadna ona koja na takav način mora da se izdiže iznad ostalih ...I koja svoje samopoštovanje mora da stekne iznoseći tuđe događaje iz života.

Mislim da je to stvar osobe, a ne pola. Uvek ima onih dezurnih kriticara.
I dalje mislim da zena zenu moze bolje da razume. Imam vise drugarica nego drugova i to mi je nekako i prirodno.

Kvaka je u karakteru. Licemerju. Laznom moralu. Kompleksu. Nacinu da dignes sebe jedino ako spustis druge. Kavaka je u losim osobama.

kvaka je u tome da smo mi zene velike pricalice i da o svemu imamo svoje misljenje i da volimo da ga iznosimo svugde :lol:
verujem da se tu ne radi ni o kakvoj pakosti ni zavisti,vec jednostavno zene su sklone da pretresaju sa prijateljicama svoj zivot,pa sto ne bi onda i tudji

Ja baš i ne vidim kvaku; zavist, pakost i ljubomora jesu poznata ljudska (pa i ženska, lol) stanja, ali nekada je i činjenično stanje upravo - činjenično stanje.
Kako god okrenuli priču, stvarnosti uvek ima onoliko koliko ima i njenih posmatrača.

Poslednja izmena:
Zavisi iz kog ugla se gleda. Može biti istina a može biti i preterivanje. Koliko je problem zabadanje nosa u tuđa posla, nametanje i takmičenje sa drugim ženama, toliko je problem i nesvesnost. Neke jadnice, života ne videle, uprkos svemu misle da sve znaju i prosto negiraju logične reakcije društva i okoline na njihovo tupavo ponašanje, a dobronamerne savete prijatelja shvataju kao ljubomoru, lošu nameru, rivalitet. Na primer, vrlo je teško drugarici saopštiti da joj se verenik švalera; ona svakog momenta može pomisliti da želite da ih rastavite jer se vama on dopada ili slično...

Kazu:
Da li je to ljubomora, obicna zenska pakost ili zavist sto nisu na mestu te zene, ili cinjenica da ne mogu da podnesu da je neko bolji od njih i zauzimaju u startu gard i donose zakljucke iako osobu i ne poznaju dovoljno ili je razlog svemu tome njihova neostvarenost i nemoc da se ostavare u onim stvarima u kojima je druga zena uspela..
U cemu je kvaka ?

Slabe su jer im ta zena rusi sliku o sebi gde sebe vide kao mnogo vrednu. Ego, konkurencija, nije to zavist, to je borba za teritoriju.

Tesko da je borba za dominantan polozaj kad pricaju jedna o drugoj iza ledja sto je najcesce slucaj. Jedino ako ne pokusava da je obori u ocima te trece osobe-slusaoca ali ni to nije logicno jer npr djevojka meni olajava koleginicu sa posla a ja sa tom zenom nemam nikakav kontakt. To je cist ventil za nakupljene frustracije.

Tesko da je borba za dominantan polozaj kad pricaju jedna o drugoj iza ledja sto je najcesce slucaj. Jedino ako ne pokusava da je obori u ocima te trece osobe-slusaoca ali ni to nije logicno jer npr djevojka meni olajava koleginicu sa posla a ja sa tom zenom nemam nikakav kontakt. To je cist ventil za nakupljene frustracije.

Pa logično je iz aspekta osobe koja priča ružno o nekome trećoj osobi, jer ta osoba, a vrlo često žena o sebi samoj ima vrlo visoko mišljenje, misli da je pametna i da tako kako veruje samoj sebi, da joj isto tako veruju i slušaoci. Osoba kojoj se govori ružno o nekome, ako prethodno ima izgrađeno mišljenje o onoj o kojoj se priča, najverovatnije neće poverovati u bljuvotine. Isto tako ako misli da je dotična ološ, čuće samo još jednu ružnu osobinu/situaciju vezanu za nju.
Ko je zreo zna da su većina priča nečije interpretacije, ono kako neko nekog doživljava. Daleko od toga da je to uvek istina. Na sitnim gestovima se može lako uočiti ko je kakav, a priče su priče, ljudi se ogovaraju otkad je sveta i veka. Ne treba imati niti preterano dobro niti preterano loše mišljenje o bilo kome, a zasnovano na pričama nekog trećeg lica...

Kazu:
U cemu je kvaka ?

Rekla bih da je sve pomenuto odlika palanke.
Provincijalno razmisljanje je uvek posledica ukalupljivanja...moramo svi da budemo jednaki, da niko ne strci, da se nista ne desava, ako se desava sto se desava...negde jeste problem sto se kod nas, usled siromastva, razgranalo palanacko razmisljanje nasuprot gradskom koje podrazumeva vise slobode, vise sirine, vise prostora za pojedinca.

Sta se desava? Usled previse slobodnog vremena a premalo dogadjaja svet pocinje da obraca paznju na tudje krevete, tudje racune, tudje poslove koje ne bi trebalo ni da primeti...kamoli da se njima bavi.
Tada su muskarci zvocave tetke, zene govore pakosne primedbe a sustina je da se svi gledaju preko plota, retko ko javno voli nekog jer svako svakoga ogovara a isto tako, retko ko se tajno ne voli jer u osnovi ljudi nisu zli...vec dosada, nedostatak motivacije i usmerenja na pozitivne stvari a preveliki fokus na tudje ne bi li nase bilo bolje od tudjeg. U vecim ili sirim sredinama ljudi retko srecu jedni druge, redje se njima bave jer imaju ispunjenije vreme lepim dozivljajima, poslom, porodicom i prijateljima. Zakljucak, dokoni pop jarice krsti...muski ili zenski, dokon pop je dokon pop:)

Biće da je rejting Krstarice u fazi potapanja, kad su admini i superi dobili direktivu da ne slušaju ni sopstvena pravila o ''prvo pretraži, onda otvori novu'', nego već danima reinkarniraju best-of-teme.

Pa bar malo da se poradi na inventivnosti u naslovu...

______________________________________________________________________________________________________________

Ja nisam umišljen, samo imam čukljeve i volim crvene karanfile.

• Podržavam
Reactions: Em.
Biće da je rejting Krstarice u fazi potapanja, kad su admini i superi dobili direktivu da ne slušaju ni sopstvena pravila o ''prvo pretraži, onda otvori novu'', nego već danima reinkarniraju best-of-teme.

Pa bar malo da se poradi na inventivnosti u naslovu...
Jao, što sam ja lepo i pametno odgovarala na navedene teme.... prosto mi dođe da se iskopiram sa postovima i ovde :zaljubljena:

Poslednja izmena:

Back