Žena iz Ekvadora, koju su doktori proglasili mrtvom, počela da udara u sanduk na sahrani

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
388.310
Sedamdesetšestogodišnja žena iz Ekvadora, koja je proglašena mrtvom prošle nedelje, iznenadila je ožalošćene na sahrani kada je počela da udara po sanduku, a ubrzo su njeni bližnji otkrili da je zapravo živa.
Bela Montoja je prošlog petka prebačena u bolnicu nakon što je pretrpela srčani udar, a kasnije su je doktori proglasili mrtvom. Međutim, tokom sahrane u subotu, njena ožalošćena porodica iznenadila se kada je počela da udara iznutra po zidovima sanduka.

Kako je saopštilo ministarstvo zdravlja Ekvadora, ona je pretrpela prestanak rada srca i pluća i nije reagovala na pokušaje oživljavanja, nakon čega je doktor proglasio mrtvom.Porodici je, navodno, dat i matični izvod umrlih.

Sada su vlasti pokrenule istragu kako bi utvrdile odgovornost, a Montoja je prebačena u bolnicu Martin Ikaza u gradu Babahojo gde se nalazi na aparatima.
Njen sin Žilberto Barbera kaže da se njegova majka trenutno nalazi u bolnici na aparatima koji joj pomažu da diše, a njeno srce je u stabilnom stanju.
Snimak postavljen na društvenim mrežama pokazuje kako leži u otvorenom sanduku i pokušava da diše, dok je okružena ljudima.

„Bilo nas je oko 20 na sahrani. Posle bdenja od pet sati, iz sanduka su počeli da dopiru zvuci. Majka mi je bila zamotana u čaršave i udarala u sanduk, a kada smo prišli mogli smo da vidimo da teško diše“, ispričao je sin.
link

Uzas stvarno..ocigledno zeni nije bilo vreme za umiranje

Sedamdesetšestogodišnja žena iz Ekvadora, koja je proglašena mrtvom prošle nedelje, iznenadila je ožalošćene na sahrani kada je počela da udara po sanduku, a ubrzo su njeni bližnji otkrili da je zapravo živa.
Bela Montoja je prošlog petka prebačena u bolnicu nakon što je pretrpela srčani udar, a kasnije su je doktori proglasili mrtvom. Međutim, tokom sahrane u subotu, njena ožalošćena porodica iznenadila se kada je počela da udara iznutra po zidovima sanduka.

Kako je saopštilo ministarstvo zdravlja Ekvadora, ona je pretrpela prestanak rada srca i pluća i nije reagovala na pokušaje oživljavanja, nakon čega je doktor proglasio mrtvom.Porodici je, navodno, dat i matični izvod umrlih.

Sada su vlasti pokrenule istragu kako bi utvrdile odgovornost, a Montoja je prebačena u bolnicu Martin Ikaza u gradu Babahojo gde se nalazi na aparatima.
Njen sin Žilberto Barbera kaže da se njegova majka trenutno nalazi u bolnici na aparatima koji joj pomažu da diše, a njeno srce je u stabilnom stanju.
Snimak postavljen na društvenim mrežama pokazuje kako leži u otvorenom sanduku i pokušava da diše, dok je okružena ljudima.

„Bilo nas je oko 20 na sahrani. Posle bdenja od pet sati, iz sanduka su počeli da dopiru zvuci. Majka mi je bila zamotana u čaršave i udarala u sanduk, a kada smo prišli mogli smo da vidimo da teško diše“, ispričao je sin.
link

Uzas stvarno..ocigledno zeni nije bilo vreme za umiranje
Pisao sam ranije.Kod nas su seljena sela i groblja zbog kopanja uglja.Kada su selili groblje iz moga sela bio sam prisutan.Tada su to radili Slovenci.Bio je prisutan i patolog.Kada su otvarali drvene sanduke da prebace tela u neke limene,nasli su mnoga tela okrenuta u stranu i zgrcena.Taj patolog je rekao da su to sve pokopani ljudi koji su se kasnije budili u sanduku i borili se za vazduh.Znaci da je poprilican broj umrlihbio proglasen mrtvim,a u stvari nije.Medjutim nije se moglo zaliti na lekare,koji su proglasili smrt,jer se to desava u mnogo slucaja.Secam se price mog kolege,kada je imao 14 godina,proglasen mrtvim zbog infarkta.I dok je lezao tu noc u mrtvacnici on se probudi i poteralo ga da mokri.Kada je otisao na salter da pita gde je WC,svi su se razbezali i sestre i dezurni lekar.On se nasao u cudu,jer se nicega nije secao.Kada god nam je pricao to na poslu,kada smo imali vremena,uvek smo se smejali,ali kada se razmisli malo bolje to ni malo nije smesno.

Kad ovako nešto pročitam uvek se setim Gabrijela Markesa i njegovog
glavnog junaka u knjizi 'Pukovniku nema ko da piše' kada on izražava
želju da mu se posle smrti odrubi glava i tako sahrani.

Nema ništa užasnije nego se probuditi živ u grobu.

Znam jednu jezivu priču koju sam slušao još kao dete i ostala
mi je u sećanju.

Poslednja izmena:

mi je u sećanju.
Strah od smrti je najveci strah... ali, strah da nas ne sahrane zive je po meni i veci...

mi je u sećanju.
Hoces li nam ispricati tu pricu?

Hoces li nam ispricati tu pricu?
Hoću. Bio san dete i slušao tu priču od grupe
žena, moje bake i njenih rođaka.

Bio je vreo letnji dan a momci su igrali fudbal u selu. Onako umorni ožedneli su i
iz bunara su se napili hladne vode. Jedan od njih je pao. Odveli su ga kući
i lekar je konstantovao smrt.
Kako su bile velike vrućine požurili su da sve spreme i što pre obave sahranu.
Sahranili su ga. Naredne noći izmorena i očajna majka je na trenutak utonula u san.

U snu joj dolazi sin i pita: Majko, zašto si me živog sahranila?
Druge noći san se ponavlja.
Treće noći opet joj u snu dolazi sin sa pitanjem: Majko, zašto si me živog sahranila?

Očajnu majku više niko ne može da zadrži. Traži od muža da se odmah otkopa grob.
Nekako je zadrže do svitanju i kreću da otkopaju grob.

Nalaze leš sina sa krvavim rukama i polomljenim noktima.

Majka i otac završavaju u ludnici.

Ne znam koliko je priča istinita. Možda je to bila babska priča ali se duboko
urezala u mojoj dečačkoj duši. Neki nemir se uvukao u mene i kada sam čitao
Markesa veoma mi se svidela ideja tog njegovog lika iz knjige.

Back