Žena ga prihvata i kao muškarca i kao ženu

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.547
Kejti i Vins su par više od 11 godina i srećno u braku pet. Nakon devet godina njihove veze; Vins je bacio bombu: on – ili oni – bili su rodno fluidni.

Nekih dana se identifikuju kao Nataša, žena sa dugom kosom i šiškama i stručnjak za nanošenje šminke, drugih dana se vraćaju tradicionalnom muškom alter egu Vinsa, čoveka u koga se Kejti zaljubila.

Pre godinu dana Nataša je izašla u javnost, a sada Nataša i Vins uživaju u zajedničkim šoping putovanjima i sastancima na kafi - ali Kejti fizički privlači samo Vins.

Пре 70 година снимљен филм о томе.

MV5BMjExMTg3ODEzMl5BMl5BanBnXkFtZTgwMjMyNTc2MDE@._V1_.jpg

Meni se sve vise cini da sam nebinaran...Mislim identifikujem se ja kao musko ali jedostavno ne volim te muske sterotipe a i cesce furam neki unoseks fazon...i volim da sminkam oci xD

Све је то супер, немој да се стидиш него ради са својим стилом шта ти се допада.

Све је то супер, немој да се стидиш него ради са својим стилом шта ти се допада.
Moram da priznam ranije sam dopustao drugima da mi guraju nesigurnosti i da me dovode u situacije da se pravdam...cak i da se slazem sa time da sam zbunjujuc jer su mi nametali kako sam ne znam i nemogu da se odlucim sta sam...ali kapiram da to nije ustvari do mene nego do toga sto ljudi ocekuju da budes sto blizi htereonormativnim stereotipima da im ne bi bio zbunjujuc jer su po tome nauceni da se orjentisu.

Moram da priznam ranije sam dopustao drugima da mi guraju nesigurnosti i da me dovode u situacije da se pravdam...cak i da se slazem sa time da sam zbunjujuc jer su mi nametali kako sam ne znam i nemogu da se odlucim sta sam...ali kapiram da to nije ustvari do mene nego do toga sto ljudi ocekuju da budes sto blizi htereonormativnim stereotipima da im ne bi bio zbunjujuc jer su po tome nauceni da se orjentisu.

То је нормално, на крају крајева, човек мора да преживи у неком друштву ма колико био храбар, а то не може ако антагонизује средину. А чак су и либерална западна друштва још увек конзервативна по питању полног идентитета.

Али, не дај да те то обесхрабри. Кад будеш имао 70 година, више ћеш се кајати што си оклевао него што си живео верно себи.

То је нормално, на крају крајева, човек мора да преживи у неком друштву ма колико био храбар, а то не може ако антагонизује средину. А чак су и либерална западна друштва још увек конзервативна по питању полног идентитета.

Али, не дај да те то обесхрабри. Кад будеш имао 70 година, више ћеш се кајати што си оклевао него што си живео верно себи.
Da zato sam i resio da prestanem da krijem to da bih izbegao da me ljudi ubedjuju kako ne znam ni sam sebe da definisem sta sam.Ne moram da se definisem stvarno.Jesam musko u sustini ali ne moram da budem ono sto ljudi zamisljaju kao musko...

Da zato sam i resio da prestanem da krijem to da bih izbegao da me ljudi ubedjuju kako ne znam ni sam sebe da definisem sta sam.Ne moram da se definisem stvarno.Jesam musko u sustini ali ne moram da budem ono sto ljudi zamisljaju kao musko...
To nije problem, stereotipovi se usadjuju deci od rodjena, decaci se igraju sa auticima, devojcice sa lutkama. Tako.idu i reklame ako pogledas.

Problem nastaje u slucaju kada roditelj namece svoju volju ili pusta da deca rade sta god zele.

Takodje veliki problem nastaje sada u modern doba sto mozes da se izjasnis kao musko/zensko I sve je I onda se takmicis sa zenama a muskarac si ceo zivot.

To nije problem, stereotipovi se usadjuju deci od rodjena, decaci se igraju sa auticima, devojcice sa lutkama. Tako.idu i reklame ako pogledas.

Problem nastaje u slucaju kada roditelj namece svoju volju ili pusta da deca rade sta god zele.

Takodje veliki problem nastaje sada u modern doba sto mozes da se izjasnis kao musko/zensko I sve je I onda se takmicis sa zenama a muskarac si ceo zivot.
to oko trans sportista je prilično komplikovana stvar i presudno je da li su uzimali hormonske blokatore u pubertetu pre početka homonske terapije ili ne...Bolokari su tu da odlože fizičke promene koje idu sa pubertetom uz odgovajući pol...Recimo trans devojka koja je bila na bolikatorima za vreme puberteta,pre uzimanja estrogena je fizički na istom nivou razvijenosti kao i cis žena i nema nikakve fizičke prednosti...trans devojka koja nije bila na blokatorima za vrme puberteta ima više mišićne mase od cis žene ali ipak manje od cis muškaraca tako da teoretski ne bi se uklopila u ni jednu od te dve kategorije... A kad su trans momci u pitanju oni i sa i bez blokatora nisu fizički razvijeni na istom nivou kao cis muškarci jer je njihovo telo počelo kasnije da dobija odgovarajuću količinu testostrona za taj razvoj...ali su ipak fizički mnogo razvijeniji od cis žena jer su ipak na testoernu i izgradili su mišićnu masu koju one ne mogu prirodno bez sterodida da imaju...i trebalo bi da se grupe za takmičenje prilagore tome tj da se dodaju podkatergorije za miške i ženske sportiste.

A nebinarnost je nešto sasvim drugo...Neki imaju osećaj pripadnost određenom rodu ali se ne nalaze u tome šta se pod taj rod podrazumeva tradicionalno,neki nemaju osećaj pripadnosti određenom rodu uopšte a neki osećaju pripadnost u oba roda pomalo...
Ja sam ustvari ona prva kategorija...Da identifikujem se kao muško ali se ne uklapam u sterotpičnu rodnu ulogu koju podrazumeva muški rod.Volim ručne radove,volim da lakiram nokte(do duše u tamnije boje),volim da našminkam oči...ponekad i pokupim kosu nekom ženskom šnalom,da se oblačim uniseks i tako to(ne,to ne podrazumeva ženski seksi veš...više neke dukresire i majice koje mogu da prođu i kao ženske i kao muške) i to je to...Delujem prilično zbunjujće ljudima jer imam prilično androginu facu i na prvi pogled ne mogu da ocene da li sam tom boy cura ili samo sladunjavi momak xD

Kejti i Vins su par više od 11 godina i srećno u braku pet. Nakon devet godina njihove veze; Vins je bacio bombu: on – ili oni – bili su rodno fluidni.

Nekih dana se identifikuju kao Nataša, žena sa dugom kosom i šiškama i stručnjak za nanošenje šminke, drugih dana se vraćaju tradicionalnom muškom alter egu Vinsa, čoveka u koga se Kejti zaljubila.

Pre godinu dana Nataša je izašla u javnost, a sada Nataša i Vins uživaju u zajedničkim šoping putovanjima i sastancima na kafi - ali Kejti fizički privlači samo Vins.

img (1)-1.gif

Back