Zena-domacica

izem ti ja ženu kojoj je sva mudrost u tome da zna da ispegla i skuva
kao što rekoh, kuvanje treba da je užitak , a ne moranje, niti uslov za udaju
kao što imaju običaj pojedini muškarci da kažu:šta će mi žena koja ne zna da kuva (onda nek zapoli kuvaricu, jelte :kafa:)
takođe ne volim kada pojedine žene krenu sa hvalospevima: kad JA skuvam, kad JA operem opeglam (msm ako je to sve što zna....onda ...nemam reči

Ne treba ni jednima ni drugima zamerati. Neko voli da se hvali, neko ne, neko zna da kuva, neko ne.

Gledajmo svoj dom.

U mom domu ima prednost domaca kuhinja. Kuvamo skoro svakog dana. Neki put jelo traje i dva dana. Uzivamo u hrani, ali nemamo sto kila, vec 99z:)

Uvek je raznovrsno, a najbitnije da smo cerkicu navikli da voli da jede povrce, voce, pre nego sto bi pojela neki kolac, cokoladu itd.

Doduse i mi smo takvi. Deca gledaju roditelje i slede njihov primer.

Uzivajte u svom domu, bez opterecenja kako je kod komsije.:zjelka2:

e doktore, doktore
gledala bi ja sad svoj dom da mi ti nisi na neki način naturio svoj :aha:
ne bi ni čitala da sam znala o čem će da pišeš :aha:
i pisala bi ti sad kako mi u kući, al neću :ljutko:
gledaj svoj dom :zplez:

Mislite sta god zelite ali domacoj kuhinji danas nema adekvatne zamene.
Kad odem na individualni cas u muzicku skolu koju pohadja moja kcerka od dvadeset njih iz te dve grupe koje nastupaju samo TROJE dece je normalne tezine. Ovde ne kazem da tu hranu treba obavezno da sprema majka ali kazem da je brza hrana i razna druga "hrana" na dobrom putu da upropasti nasu decu.

Uvek sam kuvala, smatram to najvaznijim poslom u kuci, ne zbog sebe ili zbog muza vec iskljucivo zbog dece. Nisam majstor za zimnice, od prodaje mojih torti ne bih sigurno mogla hraniti porodicu :) ali da svaki dan imamo dva domaca obroka to je zakon. Ne maltretiram decu potpunim izbacivanjem pizze ili cole ali i te kako znaju da to nije i ne moze biti nasa svakodnevna hrana...
E, pa dušo, i ja tako hranim moje, dok se ne najedu domaće 'rane, siti nisu, mada vole i i "ostalo"(takozvanu #đubre" hranu, mada ne znam kako hrana može da bude đubre), al' dimljenu slaninicu i duvan čvarke ništa ne može da im nadomesti, još domaći sira, pa ne treba im bolja domaćica.Svu tu mešavinu i još koješta, strpam u gril roštilj i svi presrećniz:)

Ukratko.
Pricam sa drugom o nekoj klopi koju je pravila moja najb. drugarica(udata 13 god.)35-6god.cool
On onako u zbunu odvali"Sta ona to pravila?
Ja:Da, sto???
On: pa, ne lici mi da ume da kuva?z:shock:
Ja:Kako bre ne lici?z:shock:
On: Pa ona mi je onako zvrk, bleskasta...
Ja:WTF??:zblesav:
a kako treba da izgleda???Masna, zarozana, s viklerima, kako?????
Koji mu je to rezon, boze me sacuvaj...sta vi kazete?

Pa i nije neko cudo dobro kuvati danas, svi znamo da citamo recept, realno.
Mrzim robiju, meni je vazno da je hrana laka, ukusna, zdrava, da se brzo sprema i jos lakse vari.

E, pa dušo, i ja tako hranim moje, dok se ne najedu domaće 'rane, siti nisu, mada vole i i "ostalo"(takozvanu #đubre" hranu, mada ne znam kako hrana može da bude đubre), al' dimljenu slaninicu i duvan čvarke ništa ne može da im nadomesti, još domaći sira, pa ne treba im bolja domaćica.Svu tu mešavinu i još koješta, strpam u gril roštilj i svi presrećniz:)

Mislila sam vise na supice, corbice i tako neka jela, duso, ali nije bitno, neka je domace pa nek su i cvarci. :)

Back