Zena bez muza (dete bez oca) dete psihicki nestabilno!

U novije vreme,sve cesce se desava jedna pojava,preko koje drustvo-javnost,vrlo olako prelazi.Radi se naime o
tome,da zena-devojka,koja ima solidna mesecna primanja,kao i svoj stan,ispunjava sve uslove,da zacne dete,sa
usputnim partnerom.U slucaju,da nije u stanju da nadje partnera,koji ce je oploditi,moze otici u banku sperme i.......
stvar je resena!E,pa nije tako.Tim svojim cinom,ona je udovoljila svojoj zelji,da ima dete.Da li je to dovoljno?
Da li je to,u redu? Pa naravno da nije.Zena ne radja dete.Ona radja buduceg COVEKA. Sta ce biti sa njim? Da li
ta zena,ima pravo,i ko joj je to pravo dao,da dete lisi oca? Da li ta zena zna,iz lekarske prakse psihijatra,koliko
ljudi,u kasnijem zivotu,ima ozbiljnih psihickih problema,zato sto nisu imali,odnosno,nisu nikad upoznali,svog
bioloskog oca!

Sta ce dete reci,kada ga deca u skoli (a deca mogu biti,jako svirepa) upitaju,ko ti je otac? Sta da odgovori? Moj
otac je iz banke sperme!!! Niko ne govori javno,sta sa detetom,rodjenim van braka! Drustvo nazalost,podrzava
ovako nenormalan i neposten odnos,prema detetu,koji nece uvek biti malo dete.Bice to covek,sa teskim bremenom
stida,koji mu je za ceo zivot,natovarila na ledja njegova majka,koja je htela posto -poto da ima dete.

Njenu zelju,lako je zadovoljiti,na ovaj ili onaj nacin! Ali dodjite u Institut za mentalno zdravlje,u ul.Palmoticevoj.
Dobicete svi vi,koji zagovarate vanbracno stvaranje deteta,dosijeje,bez imena i prezimena,ljudi,sa velikim psihickim
problemima.I znate li,sta im je zajednicki imenitelj:Nisu NIKAD UPOZNALI svog bioloskog OCA !!!:dash::dash::dash:

Lorde...ovaj vaš post nije vrijedan niti jednog komentara...ipak napisati ću..ja sam samohrani roditelj..i sa ovakvim netolerantnim stavorima upravo smo se u Hrvatskoj borili...ovo je vrijeđanje kako žena tako i djece....jer ...zašto prvo niste pogledali statistiku koliko brakova se raspada...zašto niste pogledali statistiku koliko očeva i muževa su zlostavljači...jadan je ovaj vaš post...baš jadan....načelno nešto ste željeli reči...ali totalno neupučen i nepripremljen ste se zeljeli popesti na planinu kojoj niste dorasli....pozdrav...i nadam se da će vaš narod izabrati pametnije nego ove naše hrvatske ovce....govorim o nedavnom referendumu....

Detetu su za pravilan razvoj psihe potrebna oba roditelja.
Tu istinu nikakav referendum ne moze promeniti.

Model ponasanja se uci u primarnoj porodici, i direktno utice na ceo preostali zivot.
Razaranje porodice je pre pedeset ili sto godina bilo drustveno osudjivano. To je bilo vreme rasta i napretka. Tada je razaranje smatrano sramotom.
Razaranje je danas postalo nacin zivota.
Kada dete naucite razaranju, i kada dete naucite da nije lose ziveti u razorenom, onda ce svoj zivot usmeriti ka tome.
Tada ce nestati institucija porodice.
Kada nestane porodica, nestacemo i mi.
Ovce nemaju porodicu, guraju se u toru ne znajuci ko je ciji. Zato ne brane svoje, jer ne osecaju svoje. Zato su ovce hrana.

Poslednja izmena:
Hakim bej....razočarana sam...ljudi i ovce..djeca i ovce....baš sam razočarana....očekivala sam veći nivo...nažalost..hmmmm....porodica je danas nešto što je čisto institucionalno...kod velike većine..padom kvalitete života, pao je i moral ljudi..i da se ne ponavljam...statistika je apsolutno protiv vas..a ja je nisam izmislila...i u svojoj okolini imate zlostavljače....manipulatore..da li zatvarate oči pred time jer je to PORODICA..VJEROJATNO...porodica je skup ljudi, dvoje troje, više....gdje se cijeni i poštuje svaka osoba...SVAKA...nema više zastarjelog patrijarhata...dečki dragi...pomirite se sa time...žena danas ima mogućnost birati...živjeti jadan život u lošem braku..a molim te lijepo koji je to tek model ponašanja....djeca to sve gledaju...i nitko sa bilo kakvim argumentima me ne može uvjeriti da je bolje za dijete život u razorenoj porodici nego život u mirnom i staloženom okruženju sa jednim od roditelja....dakle ovdje ne preferiram žene kao majke...i muškarci su divni očevi...nitko nije kriv ako otac i majka ne funkcioniraju kao obitelj....bolje je onda da dijete živi kako sam gore navela sa jednim od roditelja...a vi razmislite koje vi to vrijednosti branite...i dobro sagledajte svoje obitelji...nije sve tako sjajno kako volimo komšijama prikazivati...baš nije...

Los je brak onaj u kome nema tolerancije.
I onaj u kome nema pravila.
Ako pravila postoje, cak iako jedna strana trpi, brak je dobar.
Ta institucija se zove kolevka. U njoj deca rastu.
Nasuprot njoj je ulica, politicka korektnost i demokratski pluralizam, neprirodne slobode.
I te neprirodne slobode se prenose i na decu, tako sto se ukida kolevka i uvodi otac ulica.
Ulica postaje porodica.
Deca ulice ne mogu biti dobra deca.
Zlostavljana majka je bolji roditelj od ostavljene majke.

Draga moja iamblond - Vi ocigledno,ili niste dovoljno razumeli,ili niste pazljivo procitali moj post.Ja nisam pisao,ni o razorenoj porodici,ni o ocu
koji zlostavlja porodicu! Ni jedna zena,koja je sklopila brak,ne moze unapred znati,sta ce se u tom braku,kasnije desavati. Ja sam tretirao,
jedan sasvim drugi problem.Zasto zena,koja nema sigurnog partnera,SVESNO hoce da zatrudni,sa BILO KIM - jer ona hoce da rodi,da
kako to one kazu,kasnije ne bude SAMA. To je po meni zlocin.Zlocin prema tom detetu,koje ce kasnije postati COVEK.Postace dezorientisana
licnost,sa puno psihickih problema.Dakle,ja pisem o problemu,koji zene koje unapred znaju,da dete nece imati oca,SVESNO idu,u tu po
njeno dete,opasnu avanturu! Ostavljena zena,to je nesto drugo.Ta zena,nije znala da ce biti ostavljena.A sasvim je drugi slucaj,kada se dete pravi
a buduceg oca NEMA.Eto,o tome sam ja pisao.A vasa ozlojedjenost,Rep.Hrvatskom,nema sa tim dodirnih tacaka!

Back