zen pecanja

Legenda:
Deda Ivan i deda Pera su lovili ribu jednog lepog letnjeg jutra pored jedne, dopola u vodi,dunavske rakite i to na pecaljke "dubinke".Deda Ivan s jedne strane rakite,a deda Pera s druge strane...Riba nije grizla i oni su se raspričali o svemu i svačemu...Tek oko podne,deda Ivan je dohvatio pecaljku, da proveri mamac i počeo da izvlači...Utom se savio štap i deda Peri! Zgrabio je deda Pera svoj štap i potegao!
Tečko nešto je obojici bilo na pecaljkama!
Ipak,ubrzo su shvatili da su jedan drugog upecali i da jedan drugog vuku!!! Pokidali su najlone i tako se posvađali oko toga ko je kome "prebacio"preko najlona da ih niko nikad više nije video zajedno...
Deda Ivan je umro prošle godine u 102.god.svog pecaroškog života-Posejdon da mu dušu prosti,a deda Peru niko nije više posle deda Ivanove smrti video.
Za deda Ivana su svi pecaroši znali i kakav je (vadio je "gvintove"iz pruge za "olovice",raskopavao stazu tražeći gliste i psovao "tu budalu"kad je po njoj išao biciklom) i ko je,gde je stanovao (kod okretnice "pored Muneta"),a za deda Peru se znalo samo to da je znao neke pametne pričice da priča...Upučeniji su znali da su to bile Zen priče...

MOĆ REČI

Jednom kad je Majstor govorio o hipnotičkoj moći riječi neko iz pozadine povika:
“Pričaš besmislice! Ako kažem Bog, Bog, Bog, hoće li me to učiniti božanskim? A ako kažem Grijeh, Grijeh, Grijeh, hoće li me to učiniti zlim?”
“Sjedi, kopile jedno!”, reče Majstor.
Čovjek se je toliko razbjesnio da mu je trebalo vremena da povrati govor. Tada je prosuo kišu uvreda na Majstora.
Majstor, pokajnički, reče: “Oprostite gospodine, zanio sam se. Istinski se izvinjavam za svoju neoprostivu omašku.”
Čovjek se odmah smiri.
“Pa, eto vam odgovora: trebala je samo jedna riječ da pobjesnite i još jedna da vas smiri.”, reče Majstor.

Mora da deda Pera nije znao ovu priču :)
Lepa pričica Cov :klap:

LJILJA MMM;bt141378:
MOĆ REČI

Jednom kad je Majstor govorio o hipnotičkoj moći riječi neko iz pozadine povika:
“Pričaš besmislice! Ako kažem Bog, Bog, Bog, hoće li me to učiniti božanskim? A ako kažem Grijeh, Grijeh, Grijeh, hoće li me to učiniti zlim?”
“Sjedi, kopile jedno!”, reče Majstor.
Čovjek se je toliko razbjesnio da mu je trebalo vremena da povrati govor. Tada je prosuo kišu uvreda na Majstora.
Majstor, pokajnički, reče: “Oprostite gospodine, zanio sam se. Istinski se izvinjavam za svoju neoprostivu omašku.”
Čovjek se odmah smiri.
“Pa, eto vam odgovora: trebala je samo jedna riječ da pobjesnite i još jedna da vas smiri.”, reče Majstor.

Mora da deda Pera nije znao ovu priču :)
Lepa pričica Cov :klap:
Ma to je samo legenda...I meni je deda Pera ispričao par Zen pričica kad je pecao pored mene,ali očigledno u svađi je adrenalin bio jači od mudrosti...Ni ja nisam posle sreo deda Peru-kao da nije ni postojao...Hvala za komentar...:heart:

Back