Zemunska džamija - lepša od beogradske?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Iron Lord:
Obzirom da se to nije dešavalo kod nas do sada, verujem da neće ni ubuduće.
Pomenute države imaju mnogo jače sisteme obezbedjenja, a nama ni dlaka sa glave uprkos što su uhvatili "lepo obučenu osobu", člana izvesne organizacije.
Razloga za ksenofobičan strah nema.
Ukljucimo razum i prisetimo se svih posledica dolaska islama u ove krajeve. Zar nije logican otpor necemu sto se pokazalo jako opasno i koje tezi da se siri? Kratkovidost ce nam doci glave, nista nismo naucili iz istorije.

Iron Lord:
Obzirom da se to nije dešavalo kod nas do sada, verujem da neće ni ubuduće.
Pomenute države imaju mnogo jače sisteme obezbedjenja, a nama ni dlaka sa glave uprkos što su uhvatili "lepo obučenu osobu", člana izvesne organizacije.
Razloga za ksenofobičan strah nema.
Ne vidim razlog zashto bi se to deshavalo u Srbiji,josh jednom da ponovim to su ljudi koji tu godinama zhive , doprinose tom drushtvu ......

Teroristička dešavanja u zapadnim zemljama su ISKLJUČIVO političkog karaktera.
Dakle jedna Alkaida je forimirana za potrebe Ameike u hladnoratovskom vremenu: obuka, novac, oružje...
Kasnije im se vratilo kao bumernag.
Američki koalicioni partneri nisu poštedjeni i Srbija nema tu šta da se meša.

jedite_kod_Joa:
Наслов теме је невиђена провала... :lol: :lol: ...али је тема ок. :wink:
Шиптари нам руше најстарије и највредније цркве и манастире,а ми њима да градимо џамије??? :-x У Новом Саду то годинама траже,али после одласка ДС-а са власти неће бити ништа од тога...хвала Богу! :)
Pa sto da nam neruse kad nilko sem baba ne ide u crkve.Ako smo pravi vernici nebi nam crkve bili prazne.A branimo muslimanima da dobiju dzamiju koja ce uvek biti puna.kakvi smo mi cinici,zar ne? 8)

Ima jedna istina o nama hriscanima,a to je da mislimo da smo Bogom dani da samo mi znamo sta je religija.Sad su pojedini muslimani agresivni,sto nije ni cudo kako se Amerika i neke hriscanske zemlje ponasaju prema Arapskom svetu.
istina je da su Hriscani,pre svega katolici naneli toilko zla i covecanstvu i to sve u ime boga.Dok je po Evropi carovala katolicka crkva i splaljival zive ljude zbog progresivnih ideja,dok su krstasi pljackali Konstantinopolj.Dotle su muslimani cuvali dela grckih filozofa i proucavali anticku kulturu.Mnoge izume dugujemo Arapima.dok su u hriscanskoj Evropi smatrali da je kupanje djavola rabota.Dotle su muslimani pazili na higijenu.Nasi bajni hriscani istrebise Indiajnce na Americkom kontinentu.Podrzavase robovlasnistvo itd,itd.
Hriscani naj manje zive po njihovom verskom ucenju.Pa otkud im onda pravo da drugima sole pamet.
Ako muslimani u Beogradu imaju potrebu za svojom bogomoljom, i ako ta bogomolja nece biti samo ukras vec ce i sluziti svrsi.zasto to smeta onda nekima koji se prave veliki vernici,a idu u crkvu samo za Bozic i Vaskrs.?
Nesto nisam cuo da je bilo ko iz SPC izjavio bilo sta protiv gradnje Dzamije u srbiji. ;)

Predrasude su jako glupa stvar ali evo jednog pitanja - da li bi Iranci dozvolili da se u predgradju Teherana gradi hriscanska crkva?

Nasa iskustva sa muslimanima su jako bolna (kao i njihova sa nama) te ne vidim razlog za medjusobno mesanje sve dok se cela stvar ne ohladi malo, premda smo kulturalno i drustveno mnogo mnogo udaljeni, a ni oni, kao ni mi, nisu poznati po preteranoj trpeljivosti!

Iskreno, nemam nista protiv muslimana, ali ... dzamija u Zemunu je samo provokacija? Zasto? Koliko to muslimana zivi u Zemunu? Gde su cinjenice? Gde su statisticki podaci?

King 7:
Sta bre ovo pricas komunac? Da li si normalan? 1000 takvih kao ti ne vredi jednog kamena u crkvi, idi poturci se i marsh iz Srbije!!!!
Pa ja to ovako.Crkva je samo gradjevina od kamena.Kao takva bez vernika nema smisla.Pravim vernicima u sustini crkva i nije potrebna kao gradjevina.Ja ako sam pravi vernik bicu nepokolebljiv u svojoj veri,pa mi nece pasti na pamet da zapalim katolicku crkvu u Hrvatskoj,ili Dzamiju u Bosni ili Kosovu.Gradjevine od kamena se ruse i grade kroz vekove.Spaljuju si i obnavljaju.Ali sve to nema smisla bez vere u ljudima.E pa vidis vere medju Srbima bes nema,i to one iskrene vere.Da je ima ne bi nikome palo na pamet da zapali nasu crkvu,mi to nebismo dopustili.Ali zato smo mi palili tudje bogomolje,pa sta mislis da nase nece neko paliti kao sto smo mi tudje?
Malo je pravih vernika medju Srbima,pa zato taj moj cinizam.

Wilkołak:
Predrasude su jako glupa stvar ali evo jednog pitanja - da li bi Iranci dozvolili da se u predgradju Teherana gradi hriscanska crkva?

Nasa iskustva sa muslimanima su jako bolna (kao i njihova sa nama) te ne vidim razlog za medjusobno mesanje sve dok se cela stvar ne ohladi malo, premda smo kulturalno i drustveno mnogo mnogo udaljeni, a ni oni, kao ni mi, nisu poznati po preteranoj trpeljivosti!

Iskreno, nemam nista protiv muslimana, ali ... dzamija u Zemunu je samo provokacija? Zasto? Koliko to muslimana zivi u Zemunu? Gde su cinjenice? Gde su statisticki podaci?
U Beogradu zivi 10 000 muslimana prijatelju

Zaista ne zelim se prepucavam ovde, ali ako vec dajete ocene, dajte ocene o obe strane. Druga stvar, jasno podelite zapadno i istocno hriscansko ucenje pa tek onda raspravljajte o hriscanstvu!

@sumnjivo lice

Naravno da ima istina o Hriscanima, ali ima slicnih istina i o muslimanima! Cudi me da nisi zapazio da su muslimani u Avganistanu svega godinu dana pre okupacije iste porusili vise od 1000 godina stare kipove Bude i ostalih istocnih idola. Hocemo da razgovaramo o kulturi i civilizovanosti?

Muslimani su znali da se umivaju a hriscani nisu? Zar u muslimanskom svetu nije obicaj da nad devojcicama vrse primitivni hiruski zahvati kako bi one sacuvale svoju cednost?

Zar se u nekim muslimanskim zemljama zenama ne izricu smrte kazne koje cak izvrsavaju muzevi ili rodjaci?

Zar je civilizovano imati 50 zena tj.ljubavnica?

Zar je civilizovano unistavati tudje bogomolje, osobito jevrejske i hriscanske?

sumnjivo lice:
U Beogradu zivi 10 000 muslimana prijatelju

A BGD ima 1 700 000 stanovnika. Znaci, 10 000 je negde oko 6% ukupnog stanovnistva. Nemam ja nista protiv da oni imaju svoju bogomolju, i treba da je dobiju, ali u delu grada gde su najbrojniji.

Uzgred, reci mi kakav je odnos vlasti u Teheranu povodom izgradnje hriscanske crkve u tom gradu i da li u tom gradu postoji neka crkva i zasto da, odnosno ne?

satarichar:
Upravo tako. Gradnja džamije je odobrena. Pogodite gde? U Zemunu. Dobro ste pročitali. U stvari, nije samo odobrena, već što je još crnje, ona je i napravljena. Uz svesrdnu pomoć radikala.
Naravno, postoji kvaka. Kvaka je u tome da je mi ne vidimo, jer ne vidimo karakterističnu “raketu”, odnosno minaret. Procena radikala je da još nije vreme za takav “šok”, pogotovo svojih glasača Srba, pa je dogovor da se sačeka prigodan trenutak, kada će minaret da se “zabije” pored zgrade.
.

Da bi ova tema opstala i da bi se o njoj diskutovalo, bilo bi neophodno pružiti ozbiljnije dokaze da je SO Zemun ODOBRILA izgradnju džamije.
Kada? Kojom odlukom i na kojoj sednici SO Zemun?
Evo, i ja da stanem u zaštitu lokalne vlasti koja je najgora na svetu, jer smatram da je ovo potpuno neargumentovano, te izražavam sumnju.
I još me zanima na koji to način je opština nadležna da odobrava izgradnju džamije?
Po kom to zakonu?

sumnjivo lice:
Pa ja to ovako.Crkva je samo gradjevina od kamena.Kao takva bez vernika nema smisla.Pravim vernicima u sustini crkva i nije potrebna kao gradjevina.Ja ako sam pravi vernik bicu nepokolebljiv u svojoj veri,pa mi nece pasti na pamet da zapalim katolicku crkvu u Hrvatskoj,ili Dzamiju u Bosni ili Kosovu.Gradjevine od kamena se ruse i grade kroz vekove.Spaljuju si i obnavljaju.Ali sve to nema smisla bez vere u ljudima.E pa vidis vere medju Srbima bes nema,i to one iskrene vere.Da je ima ne bi nikome palo na pamet da zapali nasu crkvu,mi to nebismo dopustili.Ali zato smo mi palili tudje bogomolje,pa sta mislis da nase nece neko paliti kao sto smo mi tudje?
Malo je pravih vernika medju Srbima,pa zato taj moj cinizam.
A dzamija je verski objekt? Ona moze i mora da postoji bas u Beogradu? Ko si ti da pricas o tome da li crkve treba da ne postoje a dzamije da postoje po Srbiji?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back