ZEMUN

Gardos

1699989-view_from_Gardos_Zemun.jpg
3559466912_4b5e5e093c_o.jpg

A zasto da ne ? Zemun je jedna od opstina grada Beograda

Danas jeste a za buducnost... videcemo. Misljenja sam da je Zemun izgubio kada su ga utopili u Beograd. Nije ni Beograd dobio bogzna sta, ali mi nismo ni bili tu da tada odlucujemo o svemu tome.
Zemun ima svoju istoriju i tradiciju. Par vekova pod Austrijom je ucinilo svoje.

reci to nekom zemuncu u lice :hahaha1:

Ja sam zemunac ali se smatram i beogradjaninom kao i većina ljudi u zemunu koje znam.
Oni koji misle drugačije su ,kolko ja znam ,manjina u Zemunu.
Mislim da se Zemun smatra posebnim gradom ,više od ljudi van njega negu u njemu.
Valjda ljudi koji nikad nisu bili u Zemunu misle da je to negde daleko ali od centra BG do centra Zm se stiže za 10 min kolima.

Danas jeste a za buducnost... videcemo. Misljenja sam da je Zemun izgubio kada su ga utopili u Beograd. Nije ni Beograd dobio bogzna sta, ali mi nismo ni bili tu da tada odlucujemo o svemu tome.
Zemun ima svoju istoriju i tradiciju. Par vekova pod Austrijom je ucinilo svoje.

Zemun je verovato izgubio time što je postao deo Srbije i Jugoslavije.U suprotnom danas bi bio fin srednjoevropski grad a ne deo balkanskog.Kad je već postao deo Srbije i Jugoslavije onda je u neku ruku imao korist što je postao deo glavnog grada.U bivšoj Jugoslaviji je bio medju prvim opštinama po broju fabrika.Danas je veliki deo njih propao,pa da je Zemun poseban grad i da nije tako blizu Beograda verovatno bi poslednjih 20 godina bio u mnogo lošijoj ekonomskoj situaciji.

Od Austro-Ugarske je u Zemunu ostao samo izgled starih delova.U svakom drugom pogledu je balkanizovan. Mali deo današnjih stanovnika su poreklom od onih koji su tu živeli u vreme Austro-Ugarske.

Poslednja izmena:

Teritorijalno bi svejedno bio utopljen. A i deo koji ga spaja sa NBG je mnogo lepsi nego suprotni obodni deo.

Ja sam zemunac ali se smatram i beogradjaninom kao i većina ljudi u zemunu koje znam.
Oni koji misle drugačije su ,kolko ja znam ,manjina u Zemunu.
Mislim da se Zemun smatra posebnim gradom ,više od ljudi van njega negu u njemu.
Valjda ljudi koji nikad nisu bili u Zemunu misle da je to negde daleko ali od centra BG do centra Zm se stiže za 10 min kolima.

Vraga si ti zemunac :zroll:

Da si rodjen u Zemunu i da tvoji zive tu generacijama , ne bi ti palo na pamet da se predstavljas beogradjaninom .
Istina je da je pravih zemunaca ostalo jako malo a to i znamo zahvaljujuci kome i cemu .
Svejedno i kao opstina razlikuje se drasticno od bilo koje opstine koja pripada Beogradu .... i duhom i gradnjom i istorijom i mentalitetom koji je dosta narusen promenama kroz blisku istoriju .
Nazalost ne zivim u Zemunu ali sam tu rodjena i nikada , ali NIKADA , kad sam menjala dokumenta nisam u prijavi napisala da sam rodjena u Beogradu.
U mojoj krstenici pise grad Zemun , opstina Zemun ... i cak i mnogo kasnije kad je i pripojen Beogradu , uvek su mi tako stampali i u pasosu do poslednjeg crvenog kad se neko dosetio .
Ja nemam kompleks Beograda i jako volim mesto mog detinjstva kome se vracam kad god mogu z:lol:

Vraga si ti zemunac :zroll:

Da si rodjen u Zemunu i da tvoji zive tu generacijama , ne bi ti palo na pamet da se predstavljas beogradjaninom .
Istina je da je pravih zemunaca ostalo jako malo a to i znamo zahvaljujuci kome i cemu .
Svejedno i kao opstina razlikuje se drasticno od bilo koje opstine koja pripada Beogradu .... i duhom i gradnjom i istorijom i mentalitetom koji je dosta narusen promenama kroz blisku istoriju .
Nazalost ne zivim u Zemunu ali sam tu rodjena i nikada , ali NIKADA , kad sam menjala dokumenta nisam u prijavi napisala da sam rodjena u Beogradu.
U mojoj krstenici pise grad Zemun , opstina Zemun ... i cak i mnogo kasnije kad je i pripojen Beogradu , uvek su mi tako stampali i u pasosu do poslednjeg crvenog kad se neko dosetio .
Ja nemam kompleks Beograda i jako volim mesto mog detinjstva kome se vracam kad god mogu z:lol:

hahahaha, zenska je objasnila:klap::super:

Nisam Zemunac..deo Kej-a odmah ispod Gardoša mi je nalepši kraj Beograda, još kad se po lepom vremenu odatle penje onim uskim stepenicama, kozijim:lol: prelep je doživljaj, pogled na širok Dunav, kao u primorskom gradiću :aha:

Back