Željko Komšić prekinuo intervju za Tanjug nakon što je novinar negirao genocid

Rasistički je kad neko ko je pobio milione Jevreja, Slovena, Roma dobije šansu da ponovo bude faktor bilo čega bilo kada, i još cinično podiže obrvu oko tudjih ''zločina''. Pa tako i Hrvati. Vukovar ispade "zločin" nakon NDH i Jasenovca, a Oluja pravedni akt osvete, iako su ovi iz RSK nakon nečeg što je deo Holokausta imali puno pravo da traže svoju državu po svim zakonima, kao i Jevreji.

Dželati tuže žrtve za genocid, na to se spalo danas. Nas je Hrvatska tužila za nekakav genocid. Više se priča o Ovčari sa trista pobijenih nego o Jasenovcu kom se Hrvati javno smeju i umanjuju žrtve.
Tako je, možete čuti kakvi su nacisti germani i u zadnjoj ćirilici gde bivši ministar IP Jovanović kaže da je dobio pretnje (ultimatum) od nemaca da će biti Jugoslavija bombardovana još tada,koliko se sećam to j bilo poetkom '92 godine. Polako se otkrivaju tragovi zveri...iduće godine dolaze na red otvaranja arhivske građe iz '91/'92...

Pogledajte prilog 1048702

Komšić prekinuo intervju za Tanjug nakon što je novinar negirao genocid

thumbs_b_c_fff48b04b59115d648275a80cb70d998.jpg

09. nov. 2021

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić prekinuo je intervju za srbijansku državnu novinsku agenciju Tanjug nakon što je novinar kazao da se ne slaže sa odlukom Međunarodnog suda pravde da je u Srebrenici bio genocid.

Novinar je tokom intervjua rekao kako se neće složiti sa konstatacijom da je bio genocid i da njegov stav nije bitan. Komšić je kazao da je bitan stav i upitao ga je zašto se ne slaže…

“Da je strašan zločin počinje?”, rekao je novinar Tanjuga.

“To je genocid. Tako piše u presudama Međunarodnog suda. Genocid, nije strašan zločin. Strašni zločini su neki drugi”, istakao je predsjedavajući državnog predsjedništva.

“To je vaš stav”, dodao je novinar.

“To nije moj stav. Tako piše u presudama”, zaključio je Željko Komšić.

“Sa čime ste saglasni?”, pitao je novinar. Na šta mu je Komšić odgovorio protupitanjem: “A vi niste?”

“Ja nisam saglasan s tim”, kazao je novinar Tanjuga.

Komšić mu je nakon te konstatacije rekao da će onda morati uraditi intervju s nekim drugim.

Pogledajte video.

link

Браво за највећег сина Босне и Хрватског народа! Жељко Комшић је понос Босанских Хрвата ! Браво за Босанског Тита!
Krvati jesu narod genocidan, toga su i sami svesni, pa sve sto rade je da Srbe optuze za nekakav tamo genocid, KAKO BI SKRENULI PAZNJU SA SEBE.

800px-Zločin_ustaša_na_Kozari_1942.jpg
11011.jpg

Sta reci ?

I KAD CE KONACNO NA DNEVNI RED U SAVETU BEZBEDNOSTI DOCI TA REZOLUCIJA O KRVATIMA KAO GENOCIDNOM NARODU >

Ovo sto je uradio Komsic je za svaku pohvalu, i to treba da razumeju Bosnjaci sve 3 vere u Bosni i Hercegovini.
Tek kad prodje HRVATSKA KAO GENOCIDNA TVOREVINA u Savetu Bezbednosti.

Da se krene po redu, da ustanovimo najpre koliko ste vi krvati poklali Srba, Roma i Jevreja tokom stvaranja vase lijepe domovine ne ?

Da se ta klanja i ubijanja maljem okvalifikuju kao GENOCID zvanicno u institucijama UN.

81263_jasenovac5_f.jpg

Pa tek potom da se krene dalje

Да си живела у Београду, знала би за муслимане. Знала би за џамију на Дорчолу. Вероватно си негде из Војводине...
Imamo mi ovde dzamiju, ali osim ranije u poslasticarama, muslimane prakticno nigde nisam sretala.

Jednom su mi samo, jedino oni i to nepoznati pomogli u prepunom vozu na jednom duzem putu, tako sto su me ponudili da sednem i jos me nudili raznim djakonijama i poslasticama, jedna velika porodica je bila u pitanju, starijih i mladjih sa svojim porodicama. Eto to ne mogu da zaboravim kao neko dobrocinstvo i neku gostoljubivost kakva sam i sama, ali ovo je bilo i previse, kao da sam njihova. To je bilo pre rata ali ujedno i jedini duzi kontakt s njima, prijatan, i to ne mogu zaboraviti.

1636821514322.png

Predsjednik udruženja novinara u Srbiji: Novinar Tanjuga je osramotio sam sebe

Željko Bodrožić (Foto: Medija centar Beograd)

Željko Bodrožić

Predsjednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Željko Bodrožić izjavio je da je novinar agencije Tanjug Marko Ivas sam sebe osramotio negirajući genocid u Srebrenici tokom intervjua s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Željkom Komšićem (DF).

Ne očekuje da će Ivas pravno odgovarati zbog toga, jer je strani državljanin. Podsjećamo, Institut za istraživanje genocida iz Kanade (IGK) je podnio krivičnu prijavu zbog negiranja genocida. Ovogodišnjom odlukom bivšeg visokog predstavnika Valentina Inzka za negiranje genocida i drugih ratnih zločina krivično se odgovara.

"Smatram da novinar Tanjuga griješi sa tim stavom, to mislim kao građanin. Možda onda nije ni trebalo da intervjuiše nekoga ko je preživio rat i zna šta se dešavalo na tom području", mišljenja je Bodrožić.

Međutim, za njega spomenuta krivična prijava ulazi u polje, kako je naveo, verbalnog delikta. Ocijenio je da u Bosni i Hercegovini postoji takmičenje ko će biti veći patriota kada je riječ o genocidu u Srebrenici.

Naglasio je da bi bilo dovoljno osuditi stav Ivasa i "sramotu koju je on sebi napravio".

"To ne priliči savremenom čovjeku koji je svjestan okoline i razložno gleda na svoju blisku historiju", dodaje.

Poručio je novinaru Tanjuga da mora shvatiti, kako je izjavio, traume koje su još uvijek velike u Bosni i Hercegovini, kao i da postoji otvoreno negiranje mnogih zločina sa svih strana, a ponajviše sa srpske i hrvatske.

Bodrožić je napomenuo da su negatori genocida u Srebrenici vremenom došli do formulacije da je to "samo zločin".

"Oni korak po korak priznaju fakte, ali i dalje mnogo ljudi vjeruje u tu propagandu koja je dominantna u našoj zemlji. Jedan od kreatora te propagande je nepostojeći Tanjug", zaključio je predsjednik NUNS-a, prenosi agencija Beta.

Podsjećamo, Komšić je prekinuo intervju, koji je bio u zgradi Predsjedništva Bosne i Hercegovine u Sarajevu, nakon što mu je Ivas poručio da ne misli da je u Srebrenici bio genocid. Komšić mu je poručio da će morati intervju uraditi s nekim drugim.

U anketi Klix.ba 26.000 čitatelja je odgovorilo na pitanje kako komentarišu Komšićev potez. Njih 23.700 ili 91 posto je odgovorilo da podržava beskompromisan stav po pitanju tretmana genocida, 1.430 ili 5,5 posto je poručilo da je trebao ostati i završiti s intervjuom, dok 800 čitatelja ili tri posto nije imalo stav.

Back